Reber Rebel eten drinken terras kinderen hond Nieuwe Haven zomer Dordrecht
Inspiratie & tips

Een tocht langs de fijnste Dordtse terrassen

Met de zon hoog aan de hemel stromen ook de terrassen weer vol. Van bruisende horecapleinen en zonnige zitjes langs het water tot rustig genieten in verborgen stadstuinen: de keuze aan lekkere plekken om met je drankje neer te strijken lijkt elke zomer groter te worden. We zetten de fijnste terrassen voor je op een rij.

Verborgen binnentuinen

Vanaf de straat gezien zou je het niet zo gauw vermoeden, maar achter die mooie oude gevels in de binnenstad gaan vaak schitterende lommerrijke stadstuinen schuil. Zo kun je onder andere bij Brut in het groen van je wijntje of burger genieten.

Iets verderop heeft ook lunchroom Den Witten Haen een fijne tuin, net als No.38 City Bakery en Broodcafé Jaap.

BRUT eten drinken wijn stadstuin tuin lente centrum Dordrecht

Verborgen groene parel van Het Magazijn

Een grote verrassing qua binnentuinen is de grote, volledig besloten stadstuin van Het Magazijn. Een unieke plek, want waar anders in het centrum hoor je vogels fluiten en de wind door de bomen ruisen?

Tot voor de opening van het restaurant, wist bijna niemand van het bestaan van deze groene oase achter de Voorstraat Noord. Het drukke leven op straat lijkt hier mijlenver weg. Het maakt het de ideale plek voor een ontspannen lunch, diner, borrel of gewoon een kop koffie. Lekker in de zon of juist beschut in de schaduw, gezellig met vrienden aan een biertafel of intiem samen in een klein zitje. Tussen de met blauweregen begroeide hoge hekken in de tuin – een kunstwerk van landschapsarchitect Adriaan Geuze – hangen hangmatten waarin je lekker kunt chillen met je drankje. Her en der staan vrolijke strandstoelen, voor kinderen is er volop ruimte om te spelen en te schommelen en zelf kun je je ook nog aan een potje pingpong wagen. In deze fijne tuin kan het allemaal, de hele dag door, zeven dagen per week − van je cappuccino in de vroege ochtendzon tot je speciaalbiertje bij een knapperend vuurtje onder de sterrenhemel.

Restaurant Het Magazijn stadstuin terras Dordrecht

Genieten langs het water

Ook fijn toeven, vooral bij erg warm weer, is het op de vele terrassen langs het water. Bij Merz zit je op het zonnige terras aan een binnenhaven vol imposante binnenvaartschepen. Aan het begin van de Nieuwe Haven vind je aan het Blauwpoortsplein de gezellige terrassen van Finn’s en Lef. Iets verderop geniet je onder de prachtige monumentale overkapping van Otto e Mezzo van pizza’s, antipasti en drankjes en bij tapasbar ’t Vlak van de lekkerste tapas én zicht op de prachtige Wolwevershaven. Struin je nog verder langs de havens, dan kom je uiteindelijk bij het beroemde Groothoofd waar je vanaf de verschillende terrassen onevenaarbaar uitzicht hebt op het befaamde Dordtse Drierivierenpunt. Met tot laat in de avond zon en altijd een lekker verkoelend briesje kun je je geen betere terrasplek wensen.

Otto e Mezzo - Terras - Vismarkt - Nieuwe Haven

Bruisende stadsterrassen

Zoek je juist wat meer levendigheid, dan vind je verspreid door het centrum meer dan genoeg terrassen vanwaar je het stadse leven op je gemak gade kunt slaan.

In de straat van het station naar de binnenstad kom je langs het sfeervolle terras van restaurant Post; dé plek voor allerlei mediterraans lekkers in je glas en op je bord. Op steenworp afstand liggen daar aan het water van de Spuiboulevard de zonnige terrassen van DOK Bar & Bites. Vanaf 16.00 uur kun je daar altijd aanwaaien voor een drankje en een hapje of een lekker diner, mooie wijnen, speciaalbieren en probeer ook zeker eens de kreeft!

Restaurant Post terras eten drinken vriendinnen borrelplank lente Dordrecht

Nog een opmerkelijk stadsterras

Wandel je verder de stad in, dan zit je, letterlijk en figuurlijk, op en rondom de Visbrug altijd goed. Hier vind je het zonnige terras van het Griekse restaurant Olympiada, de mondaine, Parijse sfeer van Centre Ville en het uitgebreide terras van De Crimp. Het was er al aangenaam zitten voor de monumentale gevel, maar sinds kort kun je ook aan de overkant van de zon genieten in vijf stijlvolle houten nissen tegen de Waalse Kerk. Elk zitje heeft plek voor tien, ideaal als je met een groep wilt eten of borrelen.

Olympiada terras

Luca – la dolce vita italiana op het Scheffersplein

En dan is er natuurlijk nog het Scheffersplein, hét horecahart van de stad. Te midden van alle terrassen die er sinds jaar en dag zitten, transformeerde de nog altijd hippe nieuwkomer osteria/bar Luca het eigen stukje plein in een Italiaanse piazza waar je het goede Italiaanse leven in alles proeft en beleeft.

Hier heerst die ontspannen, nonchalante zomerse sfeer zoals die hangt in kleine Italiaanse straatjes waar iedereen zich verzamelt om samen te genieten van goed eten en drinken. Een terras met gezellige hoekjes, knusse zitjes voor twee en natuurlijk de über-Italiaanse lange tafels waaraan tot laat wordt getafeld. Nip er aan een espresso tegen de gevel, drink er een wijntje in de zon, smul er van de lekkerste kakelverse antipasti en pizza’s. Hier is het genieten zoals alleen de Italianen dat kunnen.

Scheffersplein -Dordrecht - terras

Meer nieuwsuit de stad

Bekijk alles
Uitgelichte afbeelding reel Foodnerd Dordrecht
Eten & Drinken
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe HOTspot: Foodnerd

10 juli 2024
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Big Rivers: 3 dagen feest

09 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Verborgen terrassen
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

3x Verborgen terrassen

06 juli 2024
Coffeelicious ijs eten drinken kinderen centrum Dordrecht zomer (6)
Doe
Evenement & activiteiten
Kids
Nieuws
Ontdek

Nieuwe editie Dordrecht Maggezien #3

03 juli 2024
Beverspeurtocht beverbos kinderen activiteiten Biesbosch zomer natuur Dordrecht (1)
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids
Nieuws
Ontdek

Zomer in de Biesbosch

02 juli 2024