La Venezia ijssalon Dordrecht
Inspiratie & tips

Op zoek naar het lekkerste ijs van Dordrecht!

Het allerlekkerste zijn ze van de ijssalon, waar de keuze natuurlijk reuze is. Dat kan ook lastig zijn. ‘Doe maar euh….’ is een veelgehoorde uitspraak van twijfelende klanten in menig ijssalon. Het zette een zaak in Driehuis er zelfs toe aan om een bak ‘euh-ijs’ in de vitrine te plaatsen. Die hebben we in Dordrecht nog niet gespot. Wel zagen we veel romige bollen, liefde voor het vak en genietende klanten.

Zodra de zon gaat schijnen kun je eigenlijk al genieten van ijsjes. Zo’n traktatie scoren is toch gewoon altijd een goed idee?

Goed ijs aan de rand van het centrum

Paolo Gervasio is het schoolvoorbeeld van een trotse Italiaan. De eigenaar van La Venezia werkt dag in dag uit vol passie aan het creëren van goed ijs. “Ons geheim is dat we met verse producten werken en bovenal met liefde. Het is echt waar wat ze zeggen: dat proef je. Hoewel ijssmaken door de jaren heen steeds extremer lijken te worden, zijn bij ons de traditionele smaken nog steeds het populairst. Banaan, pistache en malaga vormen de top drie.” Het aantal zonuren dat Nederland vorig jaar had, was top’. “Voor een ijssaloneigenaar is dat wel een droom. Klanten kwamen vaker langs, en bestelden dan per keer 1 of 2 bolletjes. Is het slecht weer en zit er dan een keer een mooie dag tussen? Dan verkopen we veel vaker 4 of 5 bollen tegelijk.” Paolo hij heeft naar eigen zeggen ‘het mooiste beroep ter wereld’. “Ik wil niets anders doen. Kinderen, en ook volwassenen, worden blij van ijs. Ik zie altijd vrolijke gezichten in de zaak. Dat blijft mooi. Wat La Venezia uniek maakt? Dat we al ruim 90 jaar in Dordrecht zijn gevestigd. Generaties Dordtenaren zijn met ons opgegroeid.”

Meer over La Venezia
La Venezia - IJssalon

Ultieme smaak: Cherry Garcia

Schitterend is ook de zaak van De Remise, op de Grotekerksbuurt. De Remise geeft uitsluitend Ben & Jerry’s ijs. “Er zijn pints te koop, maar we hebben ook een mooie schepijsvitrine. Met onder meer de smaak Cherry Garcia, die hier in de supermarkt niet verkrijgbaar is. De meest populaire smaak van Ben & Jerry’s blijft toch wel Cookie Dough. Die doet het in heel Europa het allerbeste. In Dordrecht is hij ook populair, maar zeker bij de schepijsvarianten vinden mensen het vaak leuk om toch ook eens iets anders te proberen. Vanille, banaan, chocolade, karamel: er is natuurlijk genoeg te kiezen. Allemaal even lekker en met de chunks en swirls waar het merk bekend om staat.” Naast kwalitatief goed ijs staat Ben & Jerry’s ook voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Daar waren ze al mee bezig voordat het hip werd. De fudge brownies die in het ijs worden gebruiken, zijn bijvoorbeeld afkomstig van de Greyston Bakery in New York.”

Ontdek De Remise
De remise - IJssalon

Kleurrijke freakshakes en is toch genieten!

Verandering, dat is ook wat in zekere mate past bij Belicio Cheatday. Bubbel waffles, freakshakes, koek gevuld met ijs, ijsdonuts: je kan het zo gek niet bedenken. Allemaal net zo kleurrijk als calorierijk. Maar dat is dan ook het principe: als je eens iets ongezonds en lekkers wil, dan moet je het goed doen. Kiezen is nog knap lastig, met 24 smaken ijs, een ruim assortiment aan warme en koude producten, 30 verschillende toppings, warme en koude sauzen, minimaal 5 verschillende cookie dough smaken en meer. Het goede nieuws is dat zo’n lekker ijsje zeven dagen per week te verkrijgen is. Kom je ook eens langs om alle smaken te proeven?

Meer Belicio Cheatday
Belicio Cheatday - IJssalon

Meer nieuwsuit de stad

Bekijk alles
Uitgelichte afbeelding reel Bluebirds
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe winkel: Bluebirds in the Backyard

18 april 2024
Huis Arrest winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #29

16 april 2024
Biesboschcentrum - Wandelen Griendmuseumpad 1
Blogs
Fietsen
Kids
Natuur
Wandelen

Natuur ontwaakt

10 april 2024
Uitgelichte afbeelding reel Lentezon
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Genieten van de lentezon!

09 april 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's lunchen eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht
Doe
Evenement & activiteiten
Nieuws
Ontdek

NIEUW: Dordrecht Maggezien #1

03 april 2024