Groothoofd Jongepier Damiatebrug Wolwevershaven herfst havens Dordrecht
Inspiratie & tips

Ontdek jouw licht op Dordrecht

Het zal je niet ontgaan zijn dat de expositie ‘in het licht van Cuyp‘ te zien is in het Dordrechts museum. Aelbert Cuyp, die eigenlijk pas na zijn dood beroemd werd, staat bekend om zijn schilderijen met bijzonder goud licht en een serene sfeer. Het is  een bijzondere techniek en zeer zeker het bekijken waard.

Als zoveel beroemde kunstenaren hun inspiratie halen uit de werken van Cuyp, kunnen wij dit op de dag van vandaag ook!

Hedendaagse vertaling

Voor vele kunstenaars is Cuyp een inspiratiebron geweest. Denk hierbij aan namen als Turner, Gainsborough, Constable. Vanuit Dordrecht Marketing & Partners willen wij zo’n bijzondere expositie niet zomaar voorbij laten gaan. We hopen dat zoveel mogelijk mensen geïnspireerd worden door Cuyp en zijn bijzondere gouden lichten.

Daarom nodigen wij elke week een andere fotograaf uit die zijn of haar hedendaagse vertaling maakt van de expositie. Allereerst zal de fotograaf een bezoek brengen aan het museum, om zo Cuyp (en tijdgenoten) te ontdekken. Vervolgens vragen we de fotograaf zijn of haar “Licht op Dordrecht” te laten schijnen, door mooie foto’s te maken in de stad met een bijzondere lichtinval.

Foto ferdy francis - Licht op Dordrecht

Volg alles op #lichtopdordrecht

Op onze Instagram: @indordrecht_ , zullen per fotograaf de resultaten gedeeld worden in de story (+highlight) en de mooiste foto in de feed. Ook kun je alle mooiste plaatjes terugvinden onder de #lichtopdordrecht. De eerste fotografen hebben al een bezoek gebracht. Het resultaat is prachtig, met dank aan Sandra Engels, Monique Anrochte, de ‘40 plus vriendinnen‘ , Marion stoffels  & Ferdy Francis

Mee doen?
Ben jij zelf fotograaf en lijkt dit jou een toffe opdracht? Stuur ons dan vooral een berichtje op Instagram of mail naar c.de.jong4@dordrecht.nl

#lichtopdordrecht - Ontdek jouw licht op Dordrecht

Cuyp weerspiegeld

Op de Vriesestraat staat een standbeeld ter ere van Aelbert Cuyp. Er is geen zelfportret bekend van Cuyp en daarom is een menselijk standbeeld dus niet mogelijk. Het Aelbert Cuyp beeld is gemaakt van roestvrijstalen bollen dat een manfiguur met schoenen uitbeeldt. Alle bollen weerspiegelen de stad Dordrecht en de lucht. Cuyp’s werk stond natuurlijk bekend om licht, de luchten en de landschappen. Zoals de omgeving weerspiegelt in zijn werk, wordt Cuyp weerspiegeld in zijn beeld. De ontwerpster is Maria Roosen, wie in 2003 het beeld heeft ontworpen. Sinds 2006 het kunstwerk te zien in de stad.

Albert Cuyp is geen markt

#lichtopdordrecht