Doe Dordrecht Kadobon gezin winkelen centrum jumbotron
Inspiratie & tips

Kerstvakantie in Dordrecht!

Het is kerstvakantie! De perfecte tijd om gezellig samen te zijn met het gezin. Ook deze kerstvakantie zijn er genoeg dingen te doen in Dordrecht om te genieten met het gezin. Lees snel verder voor tips en inspiratie!

Deze kerstvakantie staat in het teken van gezellig samen zijn in Dordrecht, ga lekker de natuur in, wandel de mooiste routes en haal Dordrecht in huis door te bestellen bij jouw favoriete restaurants en winkels.

Aan de wandel

Wist je dat als je wandelt je veel meer ziet dan als je fietst of in de auto zit? Ga op ontdekkingstocht door de Dordtse binnenstad en ontdek mooie gevels, bijzondere straatstenen en de mooiste etalages. Vergeet ook niet om wat lekkers af te halen bij de Dordtse horeca. Tip voor kids: doe de speurtocht Kraek den Code, klik hier om de speurtocht te bekijken en uit te printen.

 

 

Kraek den Code kinderen wandeling centrum Dordrecht

Dordrecht in het donker

Loop ‘s avonds langs prachtig verlichte panden en leer zo meer over de Dordtse Waterverhalen van de Dordtse December Dagen. Bij twaalf bruggen in de binnenstad worden de verhalen verteld door middel van lichtkunst. Er is een Dwaalkaart ontworpen met een route en leuke puzzel om op te lossen. De Dwaalkaart is te call en collecten bij de VVV aan de Spuiboulevard door de bellen naar 078-7513000 en een tijd af te spreken om de kaart op te halen. De kaart is ook verkrijgbaar op verschillende plekken in het gebied van Dwaalspoor die geopend zijn voor afhalen of hier te downloaden.  

 

Dwaalspoor Damiatebrug brugwachtershuisje Dordtse December Dagen 2021 (1)

Op avontuur in de natuur

Ga er lekker op uit deze kerstvakantie en ontdek de schoonheid van de Biesbosch in de winter. Loop eens over de vlonderpaden in de Nieuwe Dordtse Biesbosch en ga op zoek naar de dieren in de Biesbosch. Een wandeling in het park of een nieuwe speeltuin ontdekken kan natuurlijk ook.

Klimbos Biesbosch Dordrecht

Online rondleiding Dordrechts Museum

Op zondag 2 januari is er een online rondleiding door het Dordrechts Museum. De rondleiding heet Kunst op Afstand, duurt 45 minuten en neemt je mee langs de mooiste kunstwerken uit de tentoonstelling “in het licht van Cuyp”. De online rondleiding start om 14:00 en kost €10,00. Tickets zijn hier te bestellen.

Cuyp Dordrechts Museum Dordrecht

Online genieten van Dordrecht

Winkelen bij de leukste Dordtse ondernemers kan nog steeds online vanuit je warme huiskamer. Via deze pagina heb je een overzicht van alle click & collect en andere acties en nog veel meer tips om te blijven genieten van Dordrecht.

Grote Kerk Dordrecht bij avond

Betoverende videokunst Kunstmin

Bekijk betoverende videokunst met muziek op de Kunstmin toneeltoren van 27 december t/m 13 januari (m.u.v. 31 december en 1 januari) tussen 17:30 en 20:00. Het kunstwerk Staging Silence (3) van Hans Op de Beek duurt 45 minuten en speelt continu door, dus je kan komen en gaan wanneer je wilt. Koek & zopie voor tijdens de voorstelling kan gehaald worden bij de openslaande deuren van het theatercafé.

 

Schouwburg Kunstmin theater cultuur uitgaan Dordrecht

Nog meer tips

Doe Dordrecht Kado lokale cadeaukaart Dordrecht

Doe Dordrecht Kadobon

30-12 paraplu Dordrecht verrassingskalender

Online verrassingskalender