Dordtse vlag grote kerk jumbotron
Inspiratie & tips

Kom uit die blauwe maandagdip in Dordrecht

Het is vandaag Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Maar gelukkig kent Dordrecht veel meer kleuren dan de kleur blauw. Lees hier de beste tips om uit die blauwe maandagdip te komen! En nog een bijkomend voordeel… gelukkig is deze dag al aan het begin van het jaar, dan hebben we het maar gehad en kan de rest van het jaar alleen maar beter worden!

Lees hier de beste tips om uit die dip te komen in kleurrijk Dordrecht

Groen in Dordrecht

De natuur in gaan is één van de beste manieren om uit je dip te komen. Bewegen maakt gelukkig én het is ook nog eens bewezen dat de kleur groen een positieve werking heeft op je geluksgevoel. Haal een frisse neus en laat je gedachten wegwaaien tijdens een lange wandeling door de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Dit is de perfecte plek om te genieten van de stilte en de rust. Liever wat meer reuring? Loop dan de hofjesroute en ontdek meer over de Dordtse binnenstad en de mooie ‘groene’ hofjes die er te vinden zijn. Genieten van de mooie stad én met meer kennis naar huis gaan zorgt ongetwijfeld voor een goed gevoel.

Hofjes Wilhelmina Stichting

De rood-witte vlag

De rood-witte vlag van Dordrecht is op meerdere plekken in de stad terug te vinden. Vandaag is een goed moment om een lijstje te maken van jouw favoriete plekken op het eiland. Dankbaarheid tonen is één van de makkelijkste manieren om gelukkiger te worden. Dus, schrijf jouw favoriete plekken op en ga er eens langs om te snuffelen in de winkel of iets af te halen bij de horeca. Gewoon om te vertellen dat je blij bent dat ze er zijn. Dit zorgt voor een positieve golf door de stad, wat op dit moment zo welkom is.

Dordtse vlag grote kerk jumbotron

Een compleet kleurenpalet

Ontdek alle kleuren van Dordrecht tijdens de Street Art Tour. Dordrecht kent veel kleurrijke kunstwerken die inspelen op het historische karakter van de binnenstad. De route gaat langs 18 kunstwerken, allemaal even uniek en leuk om naar te kijken. Van een hedendaagse versie van een schilderij tot de beeldenstorm in een modern jasje tot een abstract kunstwerk, alles komt voorbij. Zeker de moeite waard en alle kleuren toveren ongetwijfeld een lach op je gezicht!

Straatkunst - Mural - Dordrecht

Koninklijk oranje

De binnenstad kent meerdere koninklijke plekken. Te beginnen met het beeld van Willem van Oranje met zijn trouwe viervoeter in de Hofstraat. In september was prinses Beatrix nog in de stad om de Prins Clausbrug te openen. Maar koninklijk genieten kun je ook zelf in Dordrecht. Haal deze week een royaal belegd broodje als lunch of voel je als een koning te rijk terwijl je een bezoek brengt aan jouw favoriete plekken in Dordrecht.

Standbeeld Willem van Oranje Hofstraat Nieuwstraat Dordrecht

Meer in Dordrecht

Wandelen centrum Dordrecht Damiatebrug

Wandelen

Doe Dordrecht Kadobon gezin winkelen centrum jumbotron

Winkelen

Dordrecht-winkelen-etalage-gezin-winter

Nieuws uit de stad