Inspiratie & tips

Nieuws uit de stad

Goed nieuws: er komen steeds meer bijzondere winkels en fijne horeca in de binnenstad. Mooi voor de Dordtenaren, maar ook voor toeristen. Dat Dordt absoluut de moeite van het bezoeken waard is, ontdekken steeds meer mensen.

winkelen bij Jets Favs, snuffelen bij De Woonmol en genieten bij Poké Perfect

Vrolijke en vrouwelijke dameskleding

Wie op zoek is naar een unieke jurk, een zwierige rok of een vrolijke outfit is bij Jet’s Favs aan het goede adres. Eigenaresse Annejet Krijgsman is weliswaar pas 17 jaar, haar webshop en winkel staan als een huis. Wat begon met een opdracht voor haar opleiding, een onderneming opzetten, resulteerde in een succesvolle webshop voor fleurige dameskleding. Een fysieke winkel vond ze een logische volgende stap en voilá: Jet’s Favs in de sfeervolle Vriesestraat. “Ik ben heel erg blij met het resultaat en met de enthousiaste reacties die ik van mijn klanten krijg. Iedere week ga ik met mijn moeder op inkoop zodat ik ook iedere week een nieuwe collectie heb. Wat ik zelf zou willen dragen en de betaalbaarheid zijn hierbij de voorwaarden.”
Nieuwsgierig? Jet’s Favs is open op donderdag (ook op koopavond), vrijdag en zaterdag.

Bekijk Jet’s Favs

Nieuwe kans voor woonvondsten en hebbedingen

Wie zich graag laat verrassen door originele woonitems, kijkt zijn ogen uit bij De Woonmol, de winkel van Edith Mol. Sinds 1 juli zit deze aanwinst op het gebied van wonen aan de Voorstraat West. Het monumentale pand staat vol met lampen, vazen, servies, tassen, schilderijen en kleine meubels. De collectie van De Woonmol bestaat uit een combinatie van tweedehands en nieuwe woonaccessoires. “De balans is ongeveer 70 procent tweedehands en 30 procent nieuw. Het is een uitdaging om steeds nieuwe pareltjes te ontdekken om die vervolgens zo goed als nieuw aantrekkelijk geprijsd in de winkel aan te bieden. Zo nodig, knappen we het op. Behalve dat ik het leuk vind om de collectie steeds te vernieuwen, vind ik het ook mooi en duurzaam als goede gebruikte spullen nog een ronde meegaan.”
De Woonmol is geopend van woensdag tot en met zondag.

Bekijk De Woonmol

Hawaiian inspired food

Op 27 juli is Poké Perfect geopend, de eerste poké bowlzaak in Dordrecht. De nog jonge ondernemer Tjeerd de Knijf, samen met zijn echtgenote Maud ook eigenaar van No. 38 City Bakery, vertelt enthousiast over hun nieuwe zaak. “Een poké bowl is een gezonde, koude maaltijd, meestal met rijst als basis. Daarop komen verschillende toppings naar keuze. Denk hierbij aan vis, kip, groente of fruit. We hebben ontzettend veel, ook vegan, toppings. Iedereen kan naar smaak zelf een combinatie maken of kiezen voor een door ons zorgvuldig samengestelde bowl. Alle producten zijn elke dag vers. Na een poké bowl zit je goed vol, maar heb je vooral ook lekker en gezond gegeten.” Behalve laten bezorgen en afhalen, kunnen mensen er ook voor kiezen om de bowl bij Poké Perfect op te eten. Het is er gezellig met veel groen, planten, een flessenwand en surfplanken aan de muur.
Een klein stukje Hawaii in de Vriesestraat.

Bekijk Poké Perfect

Ook nieuw in Dordrecht

Bed & Breakfasts

Slapen in de Warmoes

Warmoezierspad 1
Teamuitjes

Dordrecht Tours

Stadstuin
Hotels
Vergaderlocaties

Stadshotel Steegoversloot

Steegoversloot 56
Bijzonder verhuur
Fietsverhuur

Go Sharing

Stationsplein 1
Bed & Breakfasts

B&B Belle Chambre

Gravenstraat 12