Bilderhof Wijnen Smaak Dordtsche Bubbels Dordrecht
Inspiratie & tips

Wijngaard Bilderhof groeit verder

De tijd dat Wilco Venhuizen van Wijngaard Bilderhof twintig flesjes wijn per jaar produceerde, ligt al een tijdje achter hem. Van de laatste oogst liet hij een mobiele bottelinstallatie voor de deur maar liefst achtduizend flessen op één dag bottelen. De nieuwste loot uit het wijnassortiment, de Dordtsche Bubbels, werd meteen een spetterend succes en was in no time uitverkocht, gelukkig is de nieuwe jaargang al gebotteld.

In totaal produceerden de verschillende locaties vorig seizoen elfduizend flessen wijn.

Wordt het mooi wijnjaar?

Of  het dit jaar ook een mooi wijnjaar wordt, dat moeten we nog even afwachten. “Door het koude voorjaar is het allemaal wat langzaam op gang gekomen”, legt Wilco Venhuizen uit. “Dat vinden druiven niet fijn. Gelukkig is het nu wel heel groeizaam weer: regen, zon, regen zon… Zo hebben we al iets van de groeiachterstand ingehaald. De echte rijping vindt in augustus-september plaats, dus het kan zomaar een mooi wijnjaar worden. Maar zeker weten we dat pas in september.”

Wijngaard Bilderhof Wilco Venhuizen Dordrecht

Dordtsche Bubbels

Was Wilco ooit de enige wijnmaker op Dordtse bodem, inmiddels zijn er meerdere wijngaarden. “Verenigd in de Smaak van Bilderhof”, vertelt Wilco. “Er wordt nog aan gewerkt, maar op de open dag moet de grote wijnmakerij en wijngaard op het terrein van de familie Van Driel, op de Zuidendijk klaar zijn voor de open dag. We maken nu alleen de rode wijnen nog aan huis. Vorig jaar heb ik voor het eerst een mousserende wijn gecreëerd. De Johanniter, een witte Riesling-wijn produceren we allang en ik was op zoek naar een druif die daar mooi mee zou combineren. Het werd de Muscaris, een muskaatdruif met een intens en bloemig aroma. Deze voegt echt iets toe. We lieten de wijn in Duitsland van bubbels voorzien en deze werd gelijk een groot succes! Het is de eerste wijn waar ik echt mijn eigen stempel op heb kunnen zetten. Het volgende wat we willen gaan doen is een champagne-achtige wijn maken. Het verschil met de ‘Bubbels’ is de langzame gisting; de tweede gisting vindt ín de fles plaats.”

Bilderhof Wijngaard Dordtsche Bubbels Dordrecht

Proef de Smaak van Bilderhof

Volg een rondleiding met proeverij en ontdek wat er allemaal op een wijnboerderij gebeurd.  Ga samen de wijngaard in, een leuk en leerzaam uitje met familie, vrienden of collega’s. Hier vertellen ze je over de manier waarop druiven geteeld worden zoals het geleiden en snoeien om zo de mooiste en lekkerste druiven te krijgen. Kijk op de website voor meer informatie en het maken van een afspraak.

Niet alleen steeds meer Dordtenaren houden van de wijnen van de Smaak van Bilderhof, ook ver buiten het Dordtse slaan ze aan. Wilco: “Onze wijnen worden nu ook in zaken in Rotterdam en Den Haag verkocht. En binnenkort staan ze op de plank bij een zaak op het Damrak in Amsterdam!” Je vindt de wijnen in Dordrecht o.a. bij: Jumbo Sterrenburg – Plus Damplein – Plus Valkzicht – In de Boogaard – Cave Michel – Van den Hoogen – Van PeltRutteWijnhuis 167GrandCru wijnen.

Beleef de Smaak van Bilderhof
Wijngaard De Bilderhof - Dordrecht - wijn

Meer wijntips!

Dordtse drankjes - Dordt vlogt
Eten & Drinken
Vlogs

Dordtse Drankjes

26 maart 2021
Streekproducten
Teamuitjes
Vergaderlocaties

Smaak van Bilderhof

Zuidendijk 302
Dordtse verwennerij vriendinnentip - Dordt vlogt
Eten & Drinken
Vlogs
Winkelen

Dordtse verwennerij vriendinnentip

09 augustus 2018
Otto e Mezzo - Terras - Vismarkt - Nieuwe Haven
Stadswandeling

Bier- en wijnrondje

23 Locaties