Inspiratie & tips

Haal de zomer in huis!

Fijn, de zomer is in aantocht en de winkels zijn weer open. Shop de leukste zomeroutfits en kom alvast in de vakantiestemming. De wereld ziet er altijd net wat mooier uit als de zon schijnt. Waarom dan niet deze zomerse sferen ook in je huis én tuin of balkon aanbrengen? Lekker hapje en drankje erbij en proosten maar: op een prachtige zomer!

Een mooi veldboeket op de tuintafel, met straks als het wat warmer is natuurlijk ook zonnebloemen, maakt het helemaal af.

Fleur je tuin op!

Clarire MacNeilage van Bluebirds in the Backyard heeft goed nieuws als het gaat om het zomer klaar maken van je balkon of tuin. “Dat is echt niet zo moeilijk als je denkt. Maak hiervoor een dag(deel) tijd vrij en start met een grote opruimbeurt. Vegen, dode bladeren verwijderen, snoeien van kale takken en het schoonmaken van tuinmeubels. Daarna komt het leuke werk: het decoreren! Vul je bank of stoelen met gekleurde kussens en steek fakkels in de grond tussen de planten om nog meer sfeer te creëren. Een setje tuingieters in mooie kleuren geven ook gezellige nonchalante buitensfeer en ze zijn praktisch omdat je altijd een gieter bij de hand hebt als je planten dorst krijgen. Je kunt kiezen voor vintage items als je duurzaam wil stijlen, maar er zijn ook duurzame alternatieven, zoals de tuinfakkels van Rustik Lys of de leuke tuingieters van gerecycled plastic die wij verkopen bij Bluebirds. Maak het af met sfeervolle bamboe windlichten, een mooi buitenkleed en vooral veel leuke planten.”

Ga naar Bluebirds

Welke planten? Angelique en Henriëtte van Blooming weten hier alles van. “Lobelia’s en petunia’s zijn prachtige zomerbloeiers of geraniums in verschillende kleuren. Ook mooi is een grote mandevilla. Van deze rijkbloeiende plant heb je nog tot oktober plezier. Een mooi veldboeket op de tuintafel, met straks als het wat warmer is natuurlijk ook zonnebloemen, maakt het helemaal af.”

Meer over Blooming

Zomerse sfeer in huis

“Kies voor lichte kleuren en natuurlijke materialen”, adviseert Marian Sluimers, van No 28 Wonen en Lifestyle aan het Statenplein, om de zomer in huis te halen. “Op dit moment zie je veel rotan, riet of bamboe. Sfeervol en makkelijk om hiermee je huis om te toveren in een tropisch paradijs. Wanddoeken, muurcirkels met een leuke afbeelding en palmbladeren geven nog een extra warme tropical touch aan het geheel. En vergeet de verlichting niet! We hebben de mooiste en hipste lampen, ook met riet of rotan, die er prima bij passen. Lichtslingers en lantaarns doen het ook altijd goed. Kaarsen zijn het hele jaar door sfeervol, binnen en op mooie zomeravonden ook buiten. Hiervoor zijn de grote kaarsen in blik heel trendy.

De lounge stoelen van Laiu lounge of de bohemian chair van HKliving geven een fijne zomerse sfeer. Een lichtgekleurd plaid en kussens in zachte pastels dragen hier zeker aan bij.
Een andere trend deze zomer is droogbloemen en pluimen. Prachtig om te zien, het geeft direct een lekker bohemien sfeertje  en bovendien ook supermakkelijk in de zomer.”

Lees meer over NO28 Wonen
NO28 Wonen winkel Dordrecht

BAM-box voor de perfecte plek

BAM (Burgers And Mezzes) is een samenwerking tussen Babylon en BRUT. De DIY-kit met de burgers van Brut en de Mezzes van Babylon is ideaal voor in het park, op het strand of gewoon in je eigen tuin. Het enige wat je nog nodig hebt is een barbecue, maar dat kan een heel eenvoudig wegwerpexemplaar zijn. “Het idee van deze kit is om elkaar te versterken”, vertelt Nicky van der Toorn, een van de eigenaren van Brut. “De box bevat van zowel Babylon als Brut, de producten en de kwaliteit waar we voor staan.” Naast de maar liefst zeven Turkse mezzes van Babylon waaronder verschillende dips, humus en gevulde deegrolletjes maken Turks brood, een fles wijn en natuurlijk alle componenten voor een overheerlijke BRUT-burger de box compleet. De BAM-box is geschikt voor twee personen en kost € 47,50. Bestellen kan via Babylon of BRUT.

Meer informatie over BRUT
Meer informatie over Babylon

BAM box Brut Babylon

Eindeloos barbecueën met de Big Green Egg

“Het kost wat, maar dan heb je ook wat”, vertelt Herman van de Merwe over de Big Green Egg. De populaire keramische barbecue wordt ook bij ‘Van de Merwe Sfeermakers & Wooncomfort’ aan de Burgemeester Jaslaan veel verkocht. Hoe dat komt? “De mogelijkheden van de Big Green Egg zijn eindeloos. Je kunt ermee grillen, pizza’s bakken, slow cooking, stoven en roken. Binnen een kwartier is de Big Green Egg klaar voor gebruik en je kunt de temperatuur tot op de graad nauwkeurig instellen. Van onze klanten horen we er alleen maar positieve geluiden over. Onlangs nog liet een klant weten dat barbecueën met de Big Green Egg een verschil is tussen dag en nacht ten opzichte van zijn vorige. En behalve de perfecte hoogwaardige kwaliteit, ziet ie er natuurlijk ook gewoon goed uit. Normaal gesproken geven we iedere maand demonstraties van de Big Green Egg. Dat gaat nu even niet, maar mensen zijn natuurlijk van harte welkom om bij ons te komen kijken naar de verschillende modellen.”

Van de Merwe Sfeermakers & Wooncomfort
Burgemeester Jaslaan 35, Dordrecht

VD Merwe Barbeque BBQ Green EGG Dordrecht

Zomervers van de weekmarkt

Waar vind je de meest verse ingrediënten voor een heerlijke zomerse maaltijd of borrelplank? Precies: op de gezelligste weekmarkt van Nederland. Iedere vrijdag en zaterdag is de keuze reuze én gezond in de Dordtse binnenstad. Loop eens langs bij één van de groentekramen voor heerlijke Hollandse aardbeien, frambozen, ananas, appels, peren of druiven. Alles voor een zomerse fruitsalade. Of tover een gerecht op tafel met het witte goud. Asperges zijn de komende maand nog volop verkrijgbaar. Wil je echt indruk maken op je thuisterras? Ga dan aan de slag met rabarber. Maak een verrassende rabarbercompote (overal lekker bij), of bak er een taart of cake mee. Fris, gezond en wie is hier de keukenprins(es)?

Is het tijd voor de borrel, dan mag de boerenkaas met zomerkruiden volgens Koos van Bemmel, van kaashandel Van Bemmel, niet ontbreken op de kaasplank. “Met deze kaas haal je de smaak van Italië in huis. Met onder andere zongedroogde tomaatjes en paprika is dit de ideale keuze voor het vakantiegevoel. Ook populair in de zomer zijn de andere Italiaanse kazen in ons assortiment waaronder de verse buffel mozzarella en burrata. Een groot glas koele witte wijn erbij en genieten maar!”

Lees meer over de weekmarkt
Weekmarkt Dordrecht groente fruit

Onze Tips

Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #2

02 augustus 2021
Blogs
Evenement & activiteiten
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #1

24 juni 2021
Drijf Dordrecht rondvaarten
Blogs
Eten & Drinken
Vanaf het water
Winkelen

Nieuws uit de stad #0

16 maart 2021