Restaurant Magazijn terras bankjes horeca Dordrecht
Inspiratie & tips

Laat maar komen die lente…

Oké, het was dan wel geen eindeloze, ijskoude winter, maar wie snakt er nu niet naar de het lentezonnetje? Niet alleen buiten, maar ook binnen! Haal de lente in huis met lekkere verse producten en lentebloemen van de weekmarkt. Ga weer lekker actief genieten op het water en klets gezellig bij met je vrienden op één van de terrassen die Dordrecht rijk is. En dat zijn er veel! Ga voor het grote terrassenplein van Dordrecht, het Scheffersplein, kies voor een terras aan één van de havens of geniet in prachtige verscholen (binnen)tuinen.

Het zonnetje op je bol, een hapje, een drankje… Laat die goede tijden maar komen!

Het huis uit en het terras op!

Finn’s Eten en Drinken

“Laat dat terrasjesweer maar komen! We kunnen niet wachten om weer mensen te zien genieten van een hapje en een drankje op ons terras aan het water. Wij zijn er klaar voor!”

Regard Reuser | www.finnsetenendrinken.nl

Finn's kok gerecht horeca Dordrecht

Babylon: Stukje Turkije  op het Scheffersplein

“Zon, samen eten en gezelligheid, dat is de Turkse cultuur”, vertelt Özgür, eigenaar van Eetcafé Babylon. “Wij krijgen op ons terras de eerste en de laatste zonnestralen van de dag. Ontbijten in de zon, dat is toch geweldig? Maar je kunt op ons terras natuurlijk ook terecht voor lunch en diner. Je vindt ons op het beste plekje van het Scheffersplein, mét het allermooiste uitzicht. Kom onze populairste Turkse specialiteit proeven: Beyti. Dat is gekruid gehakt van de grill in een wrap, overgoten met een tomaten- en een yoghurtknoflooksaus. En drink daar dan een van onze zomerse cocktails bij… In de Turkse cultuur staat eten voor gastvrijheid, voor samen zijn. Die vindt je hier, bij Babylon. En nu maar hopen op een zonovergoten terrassenseizoen!”

Özgür Özen | www.eetcafebabylon.nl

Scheffersplein Babylon terras horeca Dordrecht

Even helemaal weg uit de stadse drukte ...

“Onze besloten stadstuin van Brut ademt rust, sfeer en intimiteit. Op het moment dat je binnenloopt waan je je meteen helemaal weg uit de stad. Al 9 jaar lang staat Brut voor gezellig lunchen, eten en borrelen jong en oud. Kies dat plekje uit waar jij je het lekkerst voelt, en laat dat vakantiegevoel maar over je heen komen!”

Nicky van der Toorn |  www.ditisbrut.nl

High wine terras BRUT terrastuin Dordrecht

Voor de bourgondische L(i)efhebber!

“Zon, een drankje en een hapje, dan kan je dag toch niet meer stuk?! Op het sfeervolle Lef-terras voelt iedereen zich welkom. Geniet van dagverse, huisgemaakte gerechten, gemaakt met vooral lokale producten. Maar altijd met die unieke lefhebbers-draai.”

Lefhebbers Linda en Floor | www.lefdordrecht.nl

Lef terras horeca Dordrecht

Op vakantie in je eigen stad

“In de tuin van Het Magazijn is het heerlijk ongedwongen eten & drinken. Oud en jong, iedereen voelt zich hier thuis. Waan je op vakantie met een zomerse home-made lemonade of lik je vingers af met één van onze finger food-opties. In de tuin van Het Magazijn is het Genieten met een grote G.”

Fokke Wagner | www.magazijndordrecht.nl

Restaurant Magazijn terras horeca Dordrecht

Kom tot rust onder monumentale bomen

“Als je de tuin achter het grote pand aan de Wijnstraat 153 eenmaal hebt ontdekt, kom je er gegarandeerd terug. Helemaal tot rust komen, terwijl je geniet van een drankje en een vega hapje in onze stilte- (lees: vogel-)tuin. Kom gerust, want er is volop plek onder de monumentale bomen in de tuin van Bluebirds in the Backyard!”

Claire MacNeilage | www.bluebirdsinthebackyard.nl

Bluebirds in the Backyard stadstuin terras Dordrecht

Geen betere plek om van de zon te genieten dan op het water!
- Jacob en Dorien van Poppel van DRIJF.

 

Op het water weer genieten in de lentezon

In het lentezonnetje bijkomen van alle drukte … Wie wil dat nou niet? “Lekker in buitenlucht ontspannen, tijdens een rondvaart met een hapje en een drankje op een van onze sloepen, of zelf peddelend in een kano of op een sup”, vertelt Jacob. “Dat is toch geweldig? En ook nog ’s in onze eigen achtertuin, de Biesbosch. Dit wordt het tweede seizoen van DRIJF en we hebben er zin in! Ons nieuwe online boekingssysteem maakt reserveren nóg makkelijker. Kies je voor losse verhuur, dan nemen we altijd de tijd om meer te vertellen over de Biesbosch. Zo wordt jouw tochtje een echte belevenis. Stayokay is een toplocatie, direct aan de mooiste kreekjes. En dan na afloop neerploffen op het terras voor dat relaxte vakantiesfeertje…”

Alles over DRIJF
DRIJF rondvaart boot Dordrecht

Haal de lente in huis op de weekmarkt

Zie je het al voor je? Een mooie, zonnige lentedag en je tuintafel vol met lekkere verse producten en een fleurige bos bloemen. Breng dan eens een bezoek aan de weekmarkt, dat is de perfecte plek om lenteproducten te scoren. Zodra je de eerste stap op de weekmarkt zet, komen de verschillende geuren en smaken je al tegemoet. Er is genoeg keuze en bovendien gaat er niks boven de markt afstruinen met een heerlijk lentezonnetje. Voor welke lenteproducten moet je nu echt naar de weekmarkt komen? We vroegen het een aantal van marktlieden op de Dordtse weekmarkt.

We kunnen volop genieten van het prachtige bloemenseizoen waarmee we weer zin krijgen in het voorjaar. Tulpen, hyacinten en narcissen zijn bloemen die in de lente echt niet kunnen ontbreken. “ Zodra de tulpen weer verkrijgbaar zijn wil iedereen zo’n vrolijke bos in huis hebben.”

 

Weekmarkt Sarisgang en Statenplein bloemen Dordrecht

Een van de mooie dingen van seizoenswisselingen zijn de seizoensproducten die nu op hun best zijn. Geniet van de frisse lente op je bord met asperges, rabarber, aardbeien, frambozen, kersen en bramen. Deze zijn lekker vers en hebben nu extra veel smaak. “Nu het mandarijnenseizoen op zijn einde loopt is het tijd voor de echte Hollandse aardbeien die er volop zijn. Binnenkort zijn er weer sappige Hollandse kersen verkrijgbaar. Het is nu ook wel echt het moment voor heerlijke witte Hollandse asperges.”

Iedere vrijdag en zaterdag, Sarisgang en Statenplein
Facebook.com/weekmarktendordrecht

Weekmarkt Sarisgang Statenplein groente fruit Dordrecht

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Uitgelichte afbeelding reel Bluebirds
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe winkel: Bluebirds in the Backyard

18 april 2024
Huis Arrest winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #29

16 april 2024
Biesboschcentrum - Wandelen Griendmuseumpad 1
Blogs
Fietsen
Kids
Natuur
Wandelen

Natuur ontwaakt

10 april 2024
Uitgelichte afbeelding reel Lentezon
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Genieten van de lentezon!

09 april 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's lunchen eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht
Doe
Evenement & activiteiten
Nieuws
Ontdek

NIEUW: Dordrecht Maggezien #1

03 april 2024