Locaties

Boerderij De Griendheuvel

De in rode baksteen opgetrokken boerderij met de naam ‘De Griendheuvel’ is een gerestaureerd pand uit de beginjaren van Polder de Biesbosch. Buitenom is te bezoeken, bij goed weer ook de benedenverdieping.

Complex van BOERDERIJ, TUINKOEPEL en BOOGBRUG. De in de Polder de Biesbosch staande boerderij ‘De Griendheuvel’ is in 1937 gebouwd in een vanaf 1926 ingepolderd gedeelte van de Biesbosch. De gemeente Dordrecht was met de inpoldering van het betreffende gebied begonnen als een werkloosheidsproject. Initiatiefnemer en opdrachtgever tot de bouw van de boerderij voor akkerbouw was de Vereeniging De Biesbosch.
De agrarische bedrijven in deze polder kwamen ook in het beheer van deze vereniging, die ze vervolgens verpachtte. De boerderij is gebouwd naar ontwerp van een door de Vereeniging aangetrokken architect, waarvan de naam niet bekend is. Het woonhuis, de schuur en de overige onderdelen van de boerderij zijn met elkaar verbonden. De boerderij heeft de uiterlijke kenmerken van de Interbellum architectuur met invloeden van de Delftse School.