De Woonmol winkelen woonwinkel Dordrecht
Inspiratie & tips

Drie verhuizingen in de stad

Volop verhuizingen in Dordrecht! Zo kozen meerdere bedrijven recent voor een nieuwe thuishaven. En wat voor ondernemers. Ondernemers die in de Dordtse binnenstad zeker al een tijdje bekend zijn.

Tijd voor een rondje onder bekende Dordtse ondernemers voor een vernieuwde kennismaking!

Verbouwing Tattoo Mick werd complete renovatie

Vaarwel Grote Spuistraat, welkom Tolbrugstraat Landzijde! Tattoo Mick groeide op de oude locatie uit haar jasje en daarom weken Michel en Karin van Zanten uit naar een groter pand. Zij trotseerden de nodige tegenslagen – een vrij simpele verbouwing werd opeens een complete renovatie – en openden eind juli wat later dan gepland de deuren van het nieuwe pand. Hier is meer aanloop dan op de oude locatie. Wie langskomt bij Tattoo Mick kan gelijk het veranderde interieur zien: de uitstraling is chiquer dan voorheen. Inclusief marmer in de inrichting! Michel geniet op de nieuwe locatie. “Het was een stressvolle tijd, de verhuizingsperiode met de verbouwing, maar het was het dik waard. Heerlijk dat ik in zo’n mooi pand kan samenwerken met mijn vrouw. Wij tatoeëren allebei en vinden het geweldig om met elkaar een zaak te runnen. Jarenlang deed ik alles alleen, maar het is fijner om samen te werken en te kunnen sparren.”

Tattoo Mick, Tolbrugstraat Landzijde 33
Tattoo Mick centrum Dordrecht (1)

Voorstraat blijft thuishaven voor De Woonmol

Meer aanloop: dat was de wens van Edith Mol met haar woonwinkel De Woonmol. En dus volgde recent een verhuizing voor de zaak met nieuwe en tweedehands woonitems. Niet al te ver weg – van de Voorstraat 440 naar nummer 393. Edith wilde namelijk wel op ‘het leukste stukje Voorstraat’ blijven! Op de nieuwe locatie heeft zij onder de winkelvloer een heuse opslagruimte en die was erg welkom, voor alle spulletjes van haar winkel. “We knappen ook meubels op, fijn dat die nu uit het zicht opgeslagen kunnen worden. Dit is voor mij een betere locatie dan voorheen. Mensen lopen gemakkelijker binnen, alleen al door de grote etalageruit. Eerder was er een portiek om naar de voordeur van De Woonmol te lopen. Op de Voorstraat 393 stappen mensen sneller naar binnen. We hebben nu al nieuw publiek, mensen die De Woonmol nog niet kenden.”

De Woonmol, Voorstraat 393
De Woonmol winkelen woonwinkel Dordrecht

Zelfde Think Ahead, andere locatie

Printshop Think Ahead zat twintig jaar lang op de Voorstraat, maar verhuisde recent naar de Vriesestraat. Hier kun je beter parkeren en dat is wel welkom, merkt Natascha Buijtenhek. “We zochten wat nieuws, iets fris en fruitigs. Dat vonden we in de Vriesestraat, waar we al veel positieve dingen over hoorden. Het bevalt heel goed op de nieuwe locatie! We hebben veel aanloop, ook van mensen die ons nog niet kenden. En van klanten die een tijd niet bij ons geweest zijn. Het was een goede beslissing om te verhuizen. We blijven verder hetzelfde, alleen zitten we op een andere locatie.” Bij Think Ahead kun je textiel, cadeautjes en relatiegeschenken laten bedrukken. Wil je slechts één item laten bedrukken en niet gelijk tientallen? Ook dat is een optie!

Think Ahead, Vriesestraat 79
Think Ahead printshop Dordrecht

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Uitgelichte afbeelding reel Street Art & Murals
Doe
Nieuws
Ontdek
Video's

Street Art & Murals in Dordrecht

12 juni 2024
DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

Genieten op het water

08 juni 2024
Wantijpop Dordts feest Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Zin in (aankomende) zomer vol events

01 juni 2024
Café de tijd horeca eten drinken Voorstraat Noord Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

Proef de smaak van de lente, in je glas!

28 mei 2024
Het Gemaal restaurant horeca eten drinken terras lente Dordrecht (2)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #30

22 mei 2024
Uitgelichte afbeelding reel L'Archiviste
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Nieuwe (geheime) hotspot L'Archiviste

17 mei 2024