winkelen voorjaar dames Grotekerksbuurt Dordrecht
Inspiratie & tips

Fris en fruitig de lente in!

Ga tiptop de lente in! Met uiterlijke verzorging die helemaal bij het seizoen past, scoor de nieuwste voorjaarsjassen voor dames en heren en vergeet ook vooral niet om wandelend te genieten van het mooie weer.

Ga bijvoorbeeld eens op pad met het vernieuwde Rondje Dordt.

Lekker veel pastelkleuren en bloemetjes op nagels

Met een goed gevoel de lente ingaan kan zeker bij LOTT. Beautysalon. De nagels die Charlotte van Geenen van een nieuwe look voorziet, ademen momenteel alleen maar lente. Met pastel- en lentekleuren zoals groen, geel, babyblauw en lichtroze en trendy bloemenprintjes op je nagels “Ik merk dat als de zon gaat schijnen, mensen een andere uitstraling van hun nagels willen,” zegt Charlotte. “Ze willen vrolijke lentekleuren en dat treft, want ik heb een boek vol met pastelkleuren. In de sieraden in mijn zaak komen die lentekleuren ook terug. Net als in de versiering van de nagels: de bekende French manicure is niet meer met een witte rand, maar met een kleur die past bij de lente. Elk jaar zie je ook veel madeliefjes op de nagels. Deze lente ook weer. Wat helemaal in is, is een natuurlijke basis op de nagel qua kleur en dan nail-art erop.” Dat natuurlijke komt ook terug in de vorm van de nagel: weg met al die lange nagels! Je ziet nu een kortere, amandelvormige variant.  

LOTT. Beautysalon, Voorstraat 339
LOTT. Beautysalon verzorging nagels Vriesestraat Dordrecht

Heel populair: lente-peelings

Een gezichtsbehandeling echt iets voor de winter? Anaïda Torosjan van Beauty Phylosophy denkt hier anders over.  Zeker nu is een gezichtsbehandeling een weldaad, om fris de lente in te gaan. De lente-peeling, waarmee de huid de dode toplaag loslaat en nieuwe huidcellen krijgt – is dan ook heel populair bij de zaak van Anaïda. Net als pedicure en manicure. Veel mensen kiezen voor BIAB: een soort gellak die op je eigen nagel komt, waarbij de nagel een natuurlijke vorm krijgt. Verder boekt Anaïda aardig wat laserbehandelingen in in de lente. Je lentelook helemaal compleet maken bij Beauty Phylosophy? Kies dan voor de kapster. Die kan een behandeling doen met producten van het merk Olaplex: een superbehandeling die het haar minder dof en meer glanzend maakt. Ideaal voor in de lente! Anaïda: “Ik merk aan de stemming van mijn klanten echt dat mensen zin hebben in de lente. Ze komen vrolijk binnen en gaan nog blijer de deur weer uit. Ze genieten van een behandeling en zijn weer klaar voor het voorjaar. Het scheelt ook dat we in hartje binnenstad zitten: veel klanten combineren een behandeling bij Beauty Phylosophy met een terrasbezoek.”

Beauty Phylosophy, Voorstraat 298a
Beauty Phylosophy verzorging kapper centrum Dordrecht

Voor alle weertypen een fijne jas

Een nieuwe damesjas scoren is een makkie bij Bahlmann Mode. De grote collectie jassen is net als de voorjaarsmode zeer kleurrijk. Ideaal voor het voorjaar! Fuchsia, kobalt, groen, zandkleur en lila: fris en fruitig de lente ingaan kan zeker met de voorjaarsjassen van de Dordtse kledingzaak. Je vindt er zowel langere als kortere modellen. Kees van Buchem: “Mensen vinden het fijn om een functionele jas te hebben. Zeker met ons klimaat: in alle weertypen moet je een lekkere jas hebben. De trenchcoat is weer helemaal terug, vaak in een mooie zandkleur.” Bahlmann Mode heeft een nieuw merk: Rain Couture. Van een Nederlandse ontwerpster die speciaal voor het Nederlandse klimaat een jas heeft gemaakt. Een wind- en waterdicht exemplaar, dat in verschillende modellen en kleuren te krijgen is. Nog met een bijpassend regenhoedje ook! En wil je de jas zo lang mogelijk dragen, dan kun je er ook een speciale bodywarmer bij kopen die in de jas te knopen is. Super handig! En heb je zin om een nieuw sjaaltje aan te schaffen voor het voorjaar, aangezien het ook nog wel eens fris kan zijn? Bahlmann Mode heeft allerlei sjaals in het assortiment, met vrolijke dessins voor de lente.

Bahlmann Mode, Voorstraat 352
Bahlman winkelen damesmode centrum Voorstraat Dordrecht

Run op leren jas met suède

Fris de lente in met een nieuwe voorjaarsjas voor heren slaat helemaal op Habets herenmode. De leren jassen met suède waren gelijk al uitverkocht! Een hot item voor deze lente, die uiteraard direct weer besteld is door eigenaar Mark Habets. Deze jassen doen het goed, maar ook de windjacks: parka modellen, ofwel de wat langere regenjasmodellen. Het traditionele zomerjack maakt steeds meer plaats voor een comfortabel, knitted blazer model. Dat zit een beetje tussen een colbert en een vest in. Met wat meer rek, zodat de jas lekker zit. Mooi met een overhemd eronder of casual met een T-shirt! “Qua kleuren zien we dit voorjaar bij de herenjassenmode veel blauw. Ook aardetinten zoals een kiezelkleur of roestbruin doen het goed. Pasteltinten staan daar prima onder.” Het kan dan gaan om langere jassen of wat kortere modellen, want er is dit voorjaar een mix tussen lang en kort. Mark heeft nog een tip voor Dordtse vakantiegangers: “Vergeet nooit om een dunner jasje mee te nemen, zelfs niet als je naar Zuid-Italië gaat! Het weer kan ineens omslaan.”

Habets herenmode, Korte Breestraat 1
Habets herenmode winkelen Vriesestraat Dordrecht

Wandelen in de gezellige binnenstad en natuurrijke polder

In de lente is het ideaal om te wandelen in de binnenstad. Kies bijvoorbeeld voor het vernieuwde Rondje Dordt! Dit is een stadswandeling door de historische binnenstad, verkrijgbaar bij de VVV (Spuiboulevard 99). Struin door de sfeervolle winkelstraten, proef de smaken van de stad in de gezelligste restaurants en bezoek een voorstelling in de bioscoop of het theater. Je wist het vast al wel, maar Dordrecht heeft heel wat te bieden op winkel-, cultuur- en culinair gebied. En wist je dat de stad wordt omringd door prachtige natuur? Ga lekker de polder in, naar de Nieuwe Dordtse Biesbosch! Het is maar een kwartier fietsen vanuit de binnenstad en je waant je al in een andere wereld. Het is een afwisselend natuur- en recreatiegebied dicht bij de stad. Je kunt er volop fietsen en wandelen, ook over het aangelegde vlonderpad. Maar ook paardrijden, picknicken of gewoon lekker rondstruinen zijn aantrekkelijke opties. Het is bovenal één van de beste plekken om vogels te spotten. Ben je met kinderen? Breng dan een bezoek aan het speelbos in de Elzen. Kinderen halen hier hun hart op met het klauteren door de buizen en over de heuvels en zij kliederen hier lekker met de waterpomp.

Rondje Dordt
Rondje Dordt - vernieuwd 2023 - stadswandeling wandelen wandelroute Dordrecht

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Biesboschcentrum - Wandelen Griendmuseumpad 1
Blogs
Fietsen
Kids
Natuur
Wandelen

Natuur ontwaakt

10 april 2024
Uitgelichte afbeelding reel Lentezon
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Genieten van de lentezon!

09 april 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's lunchen eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht
Doe
Evenement & activiteiten
Nieuws
Ontdek

NIEUW: Dordrecht Maggezien #1

03 april 2024
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Evenement in zícht!

01 april 2024
Biesboschcentrum Dordrecht - Seizoensopening - Stenen Keet geopend
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids
Natuur

Seizoensopening Biesboschcentrum Dordrecht

28 maart 2024