Milaflora bloemenwinkel winkelen Voorstraat Dordrecht
Inspiratie & tips

Nieuws uit de stad

Van nieuwe winkels tot kersverse horeca – Dordrecht is weer heel wat zaken rijker en dat zorgt voor extra reuring in de stad. Tijd om deze lekker te ontdekken terwijl het zonnetje op je hoofd schijnt.

Iets nieuws ontdekken in de zomer in eigen stad: heerlijk toch!

Droom is werkelijkheid: Flo's Label

Sinds begin april zit FLO’s Label op de Voorstraat: een kleine boetiek van 30 vierkante meter met kleding, woonaccessoires, sieraden en hebbedingetjes. Ideaal voor een cadeautje of wanneer je iets leuks zoekt om aan te trekken naar een feestje. Je kunt een complete outfit scoren voor een leuke prijs. FLO’s Label is klein maar fijn! Eigenaresse Floor Versteeg deed eerst iets heel anders: zij was leidinggevende in de techniek, maar was niet meer gelukkig in het werk dat ze deed. Dus was het tijd voor een carrièreswitch. Haar hele leven lang is Floor al bezig met mode, dus was het voor haar niet lang zoeken naar waar haar passie ligt. “Het was een kleine droom die ik stiekem werkelijkheid wilde maken. Ik woon in het centrum, zag dit pand te huur en heb min of meer voor de grap om informatie gebeld. Maar die grap is nu daadwerkelijk een winkel! Anderhalve maand heb ik geklust voor ik open ging. Het runnen van een boetiek bevalt me hartstikke goed. Ik ga met een glimlach naar mijn werk.”

Ontdek Flo’s Label
Flo's Label damesmode winkelen Voorstraat Dordrecht

Nieuwe eigenaar, nieuwe uitdaging

Art & Dining heeft een nieuwe eigenaar: Ad Janssen gaf het stokje van het museumrestaurant (Dordrechts Museum) recent over aan Christiaan Visser en zijn vrouw Mariska Visser-Smits. Geen onbekenden bij Art & Dining, want Christiaan en Mariska lopen al even rond bij het Dordtse restaurant. Christiaan: “Mariska deed de sales en zelf werk ik al negen jaar bij Art & Dining. Daarvoor werkte ik ook in de horeca. Wij gaan er samen voor en zijn blij met de nieuwe uitdaging. Het meedraaien op de vloer is niet echt veranderd, maar er komen nu wel extra taken bij voor ons, zoals het regelen van bestellingen en de contacten met leveranciers. Uitdagend, maar we zijn nooit te oud om te leren!” Christiaan en zijn vrouw willen geen rigoureuze wijzigingen bij Art & Dining, maar willen zich wel gaan richtingen op bruiloften, (bedrijfs)feesten en vergaderingen. Ook komt er een nieuwe website en aangezien de vraag naar vegan eten toeneemt, komen er ook meer vegan gerechten op de kaart. “De lunch blijft de focus. De ingeslagen weg is succesvol gebleken en past bij het publiek, dus dat houden we zo.”

Ontdek Art & Dining
Art & Dining Dordrechts Museum eten drinken Dordrecht

Natuur als inspiratiebron bij Milaflora

Vanuit haar liefde voor bloemen en een persoonlijk verhaal, creëert Mila van Holstein-Willemsen met haar bedrijf Milaflora unieke bloemcreaties voor die momenten in het leven waar emoties vertaald mogen worden in bloemen. Dat deed ze drie jaar lang vanuit huis, tot ze uit haar jasje groeide. Nu heeft Mila haar atelier binnen de Werkplaats aan de Voorstaat 232, een plek waar mensen bruidsbloemwerk met eigen ogen kunnen zien. En afscheidsbloemen kunnen ervaren. Ze biedt de mogelijkheid aan nabestaanden om deze eigenhandig te maken. “Fijn dat ik nu een locatie heb waar mensen binnen kunnen stappen. Ik was gelijk weg van de look van het pand: stoer en rauw. Mijn zachte, kleurige bloementouch vormt een mooi contrast. De natuur is mijn inspiratiebron en ik wil mensen inspireren om zich meer met de natuur te verbinden.” Mila biedt ook bloemabonnementen aan. Verse bloemen, geschikt in een bijpassende vaas of een creatie van kunstbloemen afgestemd op het seizoen. Na de zomer gaat ze in het achterste deel van haar atelier workshops geven. Seizoensgericht, om de seizoenen van buiten naar binnen te halen.

Ontdek Milaflora
Milaflora bloemenwinkel winkelen Voorstraat Dordrecht

Brasserie Biezz met Biesbosch als uitzicht

Deze zomer – en ook daarbuiten – zit je letterlijk en figuurlijk goed bij de gloednieuwe horecagelegenheid van het Biesboschcentrum Dordrecht: Brasserie Biezz. Hier kun je zeven dagen per week genieten van een eenvoudig, maar smakelijk selfservice concept. Van warme gerechten tot broodjes – bij Biezz geloven ze in lekker eten en drinken, gastvrijheid en een ontspannen sfeer, zonder poespas. Zie je jezelf al zitten, te midden van de adembenemende natuurlijke schoonheid van de Biesbosch? Al gelijk wisten mensen hun weg naar Biezz – dat voorzien is van een compleet nieuw interieur – goed te vinden, volgens Alexander Nouwen. “Met Hemelvaartsdag en Pinksteren was het gelijk lekker druk. De locatie is echt fantastisch: je hebt de Biesbosch als uitzicht, het is net een levend schilderij! Mensen kunnen binnen terecht, maar ook buiten, waar 160 zitplaatsen zijn. We verwachten drukke zomermaanden. Gezellig!” Op de wat langere termijn wil Brasserie Biezz ook ruimte bieden aan groepen. Wie bijvoorbeeld net met een groep een leuk uitje heeft gedaan in de prachtige natuur van de Biesbosch, kan daarna mooi aanschuiven bij Biezz. Voor een barbecue of borrel bijvoorbeeld!

Ontdek Brasserie Biezz
Brasserie Biezz Biesboschcentrum kinderen terras eten drinken zomer Dordrecht (1)

Vegetarische seizoensgerechten bij Huiskamercafé Fluitekruid

In een huiskamer in een oud jaren dertig pand aan de Zeedijk zit pal aan de rivier al meer dan 25 jaar een huiskamercafé. Huiskamercafé Fluitekruid is begin dit jaar overgenomen door Arthur van Brug en zijn vriendin Annemieke Stronk.  Begin april openden de deuren van het café, dat – niet verwonderlijk – de oude woning van de pontkapitein is, want de pont richting Brabant vaart hier nog steeds over! Arthur en Annemieke maken op deze plek vol sfeer – inclusief ensuite deuren – hun droom waar: seizoensgebonden lunchgerechten helemaal zelf maken voor hun gasten, zoals quiches en salades. Met groenten uit de buurt! En allemaal vegetarisch. Arthur was eerst chef-kok in Villa Augustus en kwam samen met Annemieke als vaste gast al op de locatie aan de Zeedijk. Daar kriebelde het een hele tijd geleden al. Arthur: ,,Ooit zei ik tegen de eigenaresse: ‘als het zou kunnen, dan zou ik de zaak graag overnemen’. Zij ging met pensioen en dus gingen Annemieke en ik ervoor. Gelukkig, want het is enorm druk! Mensen vinden de ongedwongen sfeer fijn. Binnen, maar ook buiten, waar een terras is aan de rivier.”

Ontdek Huiskamercafé Fluitekruid
Huiskamercafé Fluitekruid eten drinken zomer Dordrecht (1)

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Kids
Natuur
Ontdek
Vanaf het water
Video's

Het water op: suppen met DRIJF

18 juli 2024
Speeltuin Reewegpark spelen kinderen activiteiten Dordrecht lente zomer (3)
Blogs
Doe
Kids
Natuur
Ontdek
Wandelen

Yes, het is zomervakantie!

15 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Foodnerd Dordrecht
Eten & Drinken
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe HOTspot: Foodnerd

10 juli 2024
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Big Rivers: 3 dagen feest

09 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Verborgen terrassen
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

3x Verborgen terrassen

06 juli 2024
Coffeelicious ijs eten drinken kinderen centrum Dordrecht zomer (6)
Doe
Evenement & activiteiten
Kids
Nieuws
Ontdek

Nieuwe editie Dordrecht Maggezien #3

03 juli 2024