Brandstof Energieplein eten drinken terras Dordrecht
Blogs, vlogs & tips

Nieuws uit de stad

Er is weer volop nieuws uit de stad: een nieuw terras voor een horecagelegenheid én Dordrecht kreeg er diverse nieuwe zaken bij.

Tijd voor een kennismaking.

Net even anders,  Ekmekci

Stel: je loopt in de binnenstad en je hebt trek in eten dat net eventjes anders is. Dan kun je sinds kort terecht bij het Turks geïnspireerde Ekmekci! Voor ontbijt, lunch of wat te drinken. De menukaart heeft voor iedereen wel iets. Of je nu vegetarisch, veganistisch of halal wilt eten. Kies bijvoorbeeld voor gözleme: dé specialiteit van Ekmekci. Een soort flatwrap die gevuld kan worden met allerlei smakelijke ingrediënten. Of ga voor een gepofte aardappel met topping naar keuze. Ekmekci kenmerkt zich ook door haar lekkere ontbijt, met daarbij eindeloos veel soorten thee en koffie! Dat laten dagjesmensen, winkelend publiek en kantoorpersoneel zich geen twee keer zeggen: zij weten hun weg naar Ekmekci al goed te vinden. Niet verwonderlijk, want het concept van deze dag-horeca is voor een breed publiek. Fast casual eten, met service aan tafel!

Ekmekci, Drievriendenhof 30
Ekmekci Turks eten drinken Drievriendenhof Dordrecht (2)

Gloednieuw terras voor Brandstof

Het was deze zomer goed toeven bij Brandstof, het café van Bibelot. Waarom? Omdat er een gloednieuw terras is bij de horecagelegenheid! Het oude terras was aan vervanging toe, dus een nieuwe look was van harte welkom. Zo geschiedde: het terras werd nieuw leven ingeblazen met het gebruik van lekker veel hout, inclusief het plaatsen van sfeervolle olijfbomen. Het resultaat: een mooi terras met verschillende zithoogtes – van kleine zitjes tot en met plek voor grote groepen. In de zomer en nog altijd is het een heerlijke plek om wat uurtjes te spenderen. In de middag met name voor ouders met kinderen, die naar hartenlust kunnen spelen op het Energieplein en in de avond voor mensen die gezellig een drankje willen doen. Bestel er een heerlijke signature tosti bij of stel hem zelf samen. Een perfect middagje of avondje uit op het terras!

Brandstof, Noordendijk 148
Energiehuis terras Brandstof Energieplein Dordrecht

Amiri Beauty Boutique

Sonita Mahbubi zette haar droom om voor zichzelf te beginnen een tijdje in de koelkast om zich samen met haar verloofde op zijn winkel Habets Herenmode te richten. Maar toen verhuisde de zaak naar een groter pand en daar was ruimte over. ‘Bingo!’ dacht Sonita. En zo is het nu tijd voor haar droom: haar liefde voor visagie een podium geven. Amiri Beauty Boutique zag het licht. Je kunt er voornamelijk terecht voor permanente make-up, maar ook voor visagie en het verven, waxen en epileren van wenkbrauwen en verder voor henna-behandelingen. En wil je krul in je wimpers? Sonita zorgt ervoor! Zij is blij dat ze nu voor zichzelf werkt. ,,Ik dacht: ‘nu pak ik mijn kans!’. Het is heerlijk om voor mezelf te werken – ik kan alles zelf bepalen.”

Amiri Beauty Boutique, Korte Breestraat 1

Amari winkelen verzorging Dordrecht

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Dordtse Cultuurnacht 2023 evenement cultuur Dordrecht
Blogs
Nieuws
Voor kids

Gezellig veel evenementen op UITagenda!

30 september 2023
Preloved Fashion damesmode winkelen tweedehands vintage Dordrecht
Blogs
Voor kids

Vintage vondsten scoren op allerlei mooie locaties

26 september 2023
Dordt vlogt nieuws uit de stad De Witt Loki's Room miniatuur Dordrecht
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Nieuws uit de stad #17

21 september 2023
De Woonmol winkelen woonwinkel Dordrecht
Blogs
Nieuws

Drie verhuizingen in de stad

16 september 2023
Buku Kopi vintage tweedehands winkelen Dordrecht
Nieuws

NIEUW: Dordrecht Maggezien #4

06 september 2023
De Witt terras - artist impression
Blogs
Nieuws

De Witt: culturele hotspot in nieuw jasje

05 september 2023