VVV Dordrecht winkelen Dordtse producten Dordrecht (1)
Blogs, vlogs & tips

VVV winkel vernieuwd!

De VVV-winkel aan de Spuiboulevard 99 heeft een metamorfose ondergaan. Het resultaat: een verbouwde winkel met daarin een prominente plek voor lokale, Dordtse producten. Een aangename verandering, want juist voor die Dordtse producten zoals koekjes, bier en sleutelhangers is flinke animo. Onder toeristen, maar zeker ook onder Dordtenaren zelf, merkt het VVV.

We hebben nu vier winkelmeubels vol lokale producten
- Cecile Zanen

Winkelmeubels vol met Dordtse wijn, thee, honing en meer!

Cecile Zanen is er maar wat blij mee: de verbouwing van de VVV-winkel is een welkome verandering voor haar en haar collega’s én uiteraard voor alle klanten. Zij vertelt: ,,We hebben verbouwd omdat we meer ruimte wilden voor lokale, Dordtse producten. Kaarten, zoals fiets- en wandelkaarten, werden de laatste jaren minder verkocht, dus die wilden we een minder prominente plek geven. In plaats daarvan hebben we nu vier mooie winkelmeubels vol met lokale producten. We hadden al Dordtse schapenkoppenkoekjes, bier en wijn, maar we hebben nu ook Dordtse thee en honing.”

3D-print toren Grote Kerk

Plus iets nieuws dat gerust bijzonder genoemd mag worden, een 3D-print van de toren van de Grote Kerk in de vorm van een sleutelhanger en als accessoire voor in je interieur. Op social media merkte de VVV dat er veel positieve reacties kwamen op deze nieuwe items. “We proberen zoveel mogelijk lokale producten aan te bieden in onze winkel, van lokale ondernemers. We hebben ook producten die buiten de stad worden gemaakt, maar die wel een connectie hebben met Dordrecht.”

VVV Dordrecht winkelen Dordtse producten Dordrecht (2)

Dordrecht nog meer op de kaart

Cecile is blij met de metamorfose die de winkel heeft ondergaan. “De winkel was heel statisch en had beperkte ruimte om onze Dordtse producten een mooi plekje te geven. Dat is nu veranderd. We kunnen deze producten nu goed laten zien. Onze intentie is uiteraard om meer Dordtse producten te verkopen, om de stad nog meer op de kaart te zetten bij het publiek. We merken dat er over het algemeen veel animo is voor Dordtse producten – we zien heel duidelijk een toename. Hoe dat komt? Met name door Dordtenaren die zichzelf of een ander iets cadeau doen dat gerelateerd is aan de stad.”

VVV Dordrecht winkelen Dordtse producten Dordrecht (3)

Interesse in eigen stad

Met name in de afgelopen jaren zag de VVV hier een verschuiving in, meer en meer mensen kregen interesse in de eigen omgeving en wat er te doen is. Daardoor is er meer aanbod gekomen in Dordtse producten. “Echte hardlopers zijn de magneten. Die doen het altijd goed. Net als de Dordtse schapenkopkeuteltjes: dropjes in een blik. Bijvoorbeeld in combinatie met een Dordts biertje, zodat mensen er een leuk cadeaupakket van kunnen maken.”

VVV Dordrecht winkelen Dordtse producten Dordrecht (1)

Klaar voor het seizoen!

Met de verbouwing van de VVV-winkel is het toeristische informatiepunt helemaal klaar voor het seizoen. “We kijken er met elkaar heel erg naar uit. We hopen dat ook de Dordtenaren ons weer weten te vinden. We zijn er, naast dagjesmensen en toeristen, heel graag voor onze inwoners. Voor bijvoorbeeld vragen over evenementen of Dordtse cadeaus.”

Meer VVV informatie
VVV Dordrecht fietsverhuur Dordrecht

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Wantijpop Dordts feest Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

Zin in (aankomende) zomer vol events

01 juni 2023
DRIJF Dordrecht Drijf naar binnen activiteiten
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #22

30 mei 2023
Miniatuur Dordt vlogt Rondje Dordt Dordrecht
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Rondje Dordt

25 mei 2023
Charlie Charlie Lima kapper Vriesestraat centrum Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

Nieuws uit de stad #21

22 mei 2023
BRUT eten drinken wijn stadstuin tuin lente centrum Dordrecht
Blogs
Nieuws

Proef de lente

16 mei 2023