UITagenda

Expositie Canon van Dordrecht

wo 17 apr. 2024 - vr 20 dec. 2024

Het Augustijnenhof publiceerde in 2020 de Canon van Dordrecht. In dit boekwerk (of in de desbetreffende regio-canon op de website van de Canon van Nederland) wordt de duizendjarige geschiedenis van onze stad in vijftig verrassende vensters verteld.

Huis van de canons
Na de uitermate goed ontvangen Canon van Dordrecht verschenen later ook de Canon van de Zwijndrechtse Waard en de Canon van de Alblasserwaard. Het Augustijnenhof kan zich dan ook met recht het ‘huis van de canons’ noemen. En met het tegenover het pand gelegen canonmuseum Hof van Nederland staat het hele Hof in het teken van de Canon van Nederland.

Thematische expositie
Vanaf nu kunt u in de bovenzaal van het HIP Augustijnenhof, gevestigd aan het Hof 15 in Dordrecht, een expositie bezoeken waarin de vensters van de Canon van Dordrecht centraal staan. Met steeds wisselende thema’s uit de Dordtse geschiedenis gaat u dwars door de eeuwen heen. Van het éne naar het andere venster. Van de stadsontwikkeling in de 16e en 17e eeuw, via de sloop van de stadsmuren en poorten tweehonderd jaar later naar de grote stadssanering die in de 20e eeuw heeft plaatsgevonden. Een tijdvak dat bij de boomers nog steeds de bloeddruk laat stijgen als ze het over hun geliefde en met de grond gelijkgemaakte postkantoor op het Bagijnhof hebben. Ook maakt U kennis met zwerver en vagebond Kees Spijkervet, die representatief is voor de armoede die de stad in grote mate heeft gekend.De bewoners van het oude havengebied en de nieuwe bewoners van Dordts jongste wijk Stadswerven zullen verbaasd staan over de in de expositie in beeld gebrachte gelijkenis tussen hun woonwijken, die in leeftijd maar liefst 450 jaar in leeftijd verschillen.

Verder
Het is een expositie waarnaar u na enige tijd gerust kunt terugkeren omdat er steeds weer andere aspecten van ‘Duizend jaar Dordt’ te zien zullen zijn. Het Augustijnenhof is open van dinsdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Vergelijkbare evenementen

Expositie

Graphic Universe, maan takeover

wo 15 mei 2024 - za 8 jun. 2024
Expositie
Muziek

ANJA DE JONG

za 31 aug. 2024 - ma 14 okt. 2024
Expositie

Indische Nieuwkomers

di 2 jul. 2024 - ma 10 feb. 2025
Expositie

Archeologiedag op het Hof

za 15 jun. 2024 10:00
Expositie

De Middeleeuwse LEGO stad

wo 30 okt. 2024
Expositie

Touch of Magic Kunstexpositie

zo 2 jun. 2024 13:00