UITagenda

SPRING IN AUTUMN | Wencke Vinks

za 7 sep. 2024 - zo 27 okt. 2024

Met de expositie ‘Spring in autumn’ belicht Wencke de transformaties in de natuur die door de seizoenen heen steeds duidelijker merkbaar zijn. Het schept verschillende gevoelens van verwarring maar ook vindingrijkheid, overlevingskracht en ontzag voor alles wat de natuur ons brengt en geeft.Haar schilderijen tonen de menselijke figuur in relatie tot de natuur in deze bijzondere tijd.

Wencke Vinks (1975) is een Nederlandse kunstschilder, geboren in Tilburg. Op jonge leeftijd was het voor haar al duidelijk welke weg ze in zou gaan. Om haar creatieve skills te ontwikkelen studeerde ze aan SintLucas en later aan de Design Academy (afd. mens en omgeving) in Eindhoven. Vanaf haar twintigste is zij zich, naast haar werk als art director, bezig gaan houden met de schilderkunst. Door de jaren kreeg de diepgewortelde liefde voor de schilderkunst steeds meer de overhand. Ze begon haar schildercarrière in 2017 en kreeg landelijke bekendheid met het gekozen portret van Hadewych Minis in het tv-programma Sterren op het doek en hing met haar moderne versie van De lezende vrouw in het Rijksmuseum.  Momenteel woont en werkt ze in Doesburg en in Musso (Noord-Italië).

Haar artistieke uitdaging is vereenvoudiging, het onnodige te elimineren zodat het noodzakelijke kan spreken. Wencke benadert haar portretten en landschappen met een atmosferische gevoeligheid die vorm, toon, lijn en kleur combineert. Belangrijke elementen voor haar schilderijen zijn technische vaardigheid, creatieve vrijheid en emotionele waarheid. Het doel is om werk te maken waarin al deze elementen op harmonische wijze samenkomen om de toeschouwer te verroeren. Wencke hanteert doorgaans een vrij ingetogen kleurpalet ondersteund door enkele chromatische accentkleuren om de rust maar ook de verwondering in de natuur uit te beelden. Ze werkt zowel op klein als op groot formaat.

De galerie is open op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur en op afspraak via: wggalerie@gmail.com

 

 

Vergelijkbare evenementen

Expositie

Kiss my soul

zo 15 okt. 2023 - zo 3 mrt. 2024
Expositie

Ask the artist

vr 7 jul. 2023 11:00
Expositie

Archeologiedag in het Hof

za 17 jun. 2023
Expositie

Archeologiedag in het Hof van Nederland

za 17 jun. 2023 11:00
Expositie

Hof live

vr 2 jun. 2023
Expositie

Vroege Zomer

za 13 mei 2023 - vr 30 jun. 2023