UITagenda

SPRING IN AUTUMN | Wencke Vinks

za 7 sep. 2024 - zo 27 okt. 2024

Met de expositie ‘Spring in autumn’ belicht Wencke de transformaties in de natuur die door de seizoenen heen steeds duidelijker merkbaar zijn. Het schept verschillende gevoelens van verwarring maar ook vindingrijkheid, overlevingskracht en ontzag voor alles wat de natuur ons brengt en geeft.Haar schilderijen tonen de menselijke figuur in relatie tot de natuur in deze bijzondere tijd.

Wencke Vinks (1975) is een Nederlandse kunstschilder, geboren in Tilburg. Op jonge leeftijd was het voor haar al duidelijk welke weg ze in zou gaan. Om haar creatieve skills te ontwikkelen studeerde ze aan SintLucas en later aan de Design Academy (afd. mens en omgeving) in Eindhoven. Vanaf haar twintigste is zij zich, naast haar werk als art director, bezig gaan houden met de schilderkunst. Door de jaren kreeg de diepgewortelde liefde voor de schilderkunst steeds meer de overhand. Ze begon haar schildercarrière in 2017 en kreeg landelijke bekendheid met het gekozen portret van Hadewych Minis in het tv-programma Sterren op het doek en hing met haar moderne versie van De lezende vrouw in het Rijksmuseum.  Momenteel woont en werkt ze in Doesburg en in Musso (Noord-Italië).

Haar artistieke uitdaging is vereenvoudiging, het onnodige te elimineren zodat het noodzakelijke kan spreken. Wencke benadert haar portretten en landschappen met een atmosferische gevoeligheid die vorm, toon, lijn en kleur combineert. Belangrijke elementen voor haar schilderijen zijn technische vaardigheid, creatieve vrijheid en emotionele waarheid. Het doel is om werk te maken waarin al deze elementen op harmonische wijze samenkomen om de toeschouwer te verroeren. Wencke hanteert doorgaans een vrij ingetogen kleurpalet ondersteund door enkele chromatische accentkleuren om de rust maar ook de verwondering in de natuur uit te beelden. Ze werkt zowel op klein als op groot formaat.

De galerie is open op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur en op afspraak via: wggalerie@gmail.com

 

 

Vergelijkbare evenementen

Expositie

Graphic Universe, maan takeover

wo 15 mei 2024 - za 8 jun. 2024
Expositie
Muziek

ANJA DE JONG

za 31 aug. 2024 - ma 14 okt. 2024
Expositie

Canondagen

zo 26 mei 2024 14:00
Expositie

Indische Nieuwkomers

di 2 jul. 2024 - ma 10 feb. 2025
Expositie

Archeologiedag op het Hof

za 15 jun. 2024 10:00
Expositie

De Middeleeuwse LEGO stad

wo 30 okt. 2024