Nu de dagen korter worden en het behaaglijk is om binnen te zitten, heb je ongetwijfeld zin in een lekker hapje en drankje. Wij lichten graag wat speciale eet- en drink-gerelateerde activiteiten voor je uit.
Het is er weer tijd én weer voor: lekker eten en drinken in de herfst!
Kom op 14 & 28 november en 12 december naar het Dordrechts Museum voor een leuk gesprek, kunst en een bakje koffie. Vanaf 11.15 uur staat de koffie voor je klaar in de winebar van het museumrestaurant, waarna je samen met andere Dordtenaren en een medewerker van het museum een bezoek brengt aan de vaste collectie of de tentoonstelling. Deze activiteit is in het leven geroepen omdat het museum merkte dat mensen behoefte hebben aan een laagdrempelige rondleiding én een portie gezelligheid, vertelt Babette Spiering. “Bij een reguliere rondleiding heb je vaak een vast clubje met mensen die elkaar al kennen, terwijl je voor Kunst & Koffie zelf een kaartje kunt kopen. Deelnemers komen vaak alleen en leren zo nieuwe mensen kennen. Zo zijn ze voor een museumbezoek ook niet afhankelijk van mensen uit hun omgeving om te gaan. Door tijdens de rondleiding in gesprek te gaan met elkaar en met een museummedewerker, leren de mensen de tentoonstelling door onze ogen kennen. Wij vertellen over het verhaal van de tentoonstelling en wat er achter de schermen gebeurt.” Boek een kaartje voor deze interactieve rondleiding met koffie!
Zin in een heerlijke likeur? Kies dan voor de likeurworkshop bij Distilleerderij Rutte op (o.a.)23 november! Je wordt verwelkomd in de gezellige proefkamer met een verfrissende Rutte Dutch Dry Gin & Tonic, winnaar van meerdere prijzen. Tijdens de workshop leer je over de rijke historie van Rutte en ontdek je het proces van distilleren en extraheren. Na een rondleiding door de distilleerderij beneden, begint de proeverij, waarbij de nadruk ligt op de verfijnde likeuren van Rutte. Het hoogtepunt van de workshop? Je gaat zelf aan de slag om je eigen unieke likeur te maken! Aan het einde van de dag neem je je eigen flesje mee naar huis, om nog langer van je creatie te genieten. Aileen Bogaarts vertelt: “Het is een leuke, interactieve workshop voor zowel mannen als vrouwen. We zien dat veel ouders met hun volwassen kinderen deze workshop samen doen. De populariteit neemt toe, omdat steeds meer mensen ook thuis aan de slag gaan met het maken van likeuren. Bovendien trekt de diversiteit aan smaken een breed publiek aan.”
Ga mee wildplukken en vegan lunchen bij Rebel Rebel! Samen met Roos van Kroos ga je in het Vlijpark, in een prachtig gebied, op zoek naar wilde eetbare planten om samen te verwerken tot een Wilde brandnetelkimchi. De wildplukwandeling is inclusief Wilde, vegan lunch, een drankje, een workshop brandnetelkimchi maken en een weckpot voor mee naar huis! Een leuke herfstactiviteit, vertelt Danielle Vol. “Het leuke van de wildplukwandeling is dat je letterlijk ziet waar dingen vandaan komen. Ze komen zó op je bord terecht en daardoor kom je dichter bij de natuur te staan. Omdat het dan het einde van de herfst is, is het bewaren en fermenteren van je wildpluk leuk en belangrijk. Het is de eerste keer dat we deze wandeling houden, superspannend dus. Gelukkig hebben Roos en ik een leuke klik.” Danielle merkt dat mensen vandaag de dag meer met de natuur bezig zijn. “Ze willen weten waar hun eten vandaan komt.” Info en opgeven via reserveren@rebelrebelcafe.nl.
Tijdens de Gin & Tonic proeverij bij Distilleerderij Rutte word je welkom geheten in de sfeervolle proefkamer. Hier krijg je eerst een uitgebreide uitleg over de perfecte serve van een gin en tonic, waarna je zelf aan de slag gaat om deze te maken. Vervolgens neemt de gastheer of gastvrouw je mee in de rijke geschiedenis en het productieproces van gin en jenever, gevolgd door een rondleiding door de distilleerderij. Na de rondleiding begint het hoogtepunt: de proeverij van verschillende gins en jenevers. Je hebt de mogelijkheid om deze zelf te combineren met tonic of andere mixdranken, om zo te ontdekken dat zowel gin als jenever uitstekend gemixt kunnen worden met diverse (fris)dranken. Tijdens de proeverij leer je ook meer over de geschiedenis en achtergrond van de Rutte producten. “Het unieke aan deze proeverij is dat de gasten actief deelnemen door zelf te kiezen met welke mixer zij de gin of jenever willen combineren,” vertelt Aileen Bogaarts. “Dit zorgt voor een compleet nieuwe smaakervaring vergeleken met onze andere proeverijen. Het is onze nieuwste proeverij, die sinds september te boeken is.”