Lepeltje Lepeltje evenement Dordrecht
Inspiratie & tips

Evenementenseizoen van start!

De lente is gearriveerd, de zon schijnt volop, het evenementenseizoen gaat nu echt van start! Geniet van het heerlijke lenteweer en trek er lekker op uit naar de evenementen die op de Dordtse UITagenda staan deze maand. Bekijk hier een greep uit de evenementen in mei.

De UITagenda staat vol met activiteiten, festivals en evenementen!

Hét foodfestival van de stad!

Lepeltje Lepeltje, hét foodfestival van de stad, komt tijdens het lange weekend van Hemelvaart weer naar Dordrecht. Het evenementen viert dit jaar haar 10e verjaardag! Van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei zijn er de meest uiteenlopende gerechten in het Weizigtpark te proeven. Ondertussen spelen bands en DJ’s de heerlijkste muziek, vermaken de kids zich optimaal en is er ook nog een mooie-spullen-markt. Zoals altijd is de toegang gratis. Kortom: hét recept voor een heerlijk Hemelvaartweekend parkhangen!

Lepeltje Lepeltje – 9 t/m 12 mei

 

Lepeltje Lepeltje evenement Dordrecht

600 stemmen in de Dordtse binnenstad!

Het korenfestival strijkt half mei weer neer in de binnenstad: het Barbershop Ontmoetings Festival! Maar liefst 26 koren en 15 kwartetten treden op 17 verschillende podia op. Dat betekent dat 600 zangers de binnenstad bevolken! Het festival laat zien hoe geweldig het is om te zingen. Tussen 12.30 uur en 16.30 uur geven de koren en kwartetten op diverse binnenlocaties en sfeervolle plekken in het historische centrum van Dordrecht korte optredens. Het Dordtse publiek wordt getrakteerd op de mooiste barbershop akkoorden en prachtige close harmony nummers.

BOF jij even, zaterdag 18 mei
korenfestival Dordrecht

Stomend door Dordrecht

Eind mei is het voor de 20e keer Dordt in Stoom, het omvangrijkste stoom evenement in Europa in Dordrecht. De toegang is zoals altijd gratis, alleen voor historisch vervoer kan een dagkaart worden gekocht, het ‘Stoomrondje Dordt’. Het evenement start vrijdagavond 24 mei om 20.00 uur met de spectaculaire Vlootschouw! Vanaf het Groothoofd, de Merwekade èn op de oevers van Zwijndrecht en Papendrecht is dit spektakel te volgen. Zaterdag en zondag is er van alles te doen, verspreid over 2 gebieden in de stad. In het schilderachtige havengebied nabij het Groothoofd en de Merwekade zijn tientallen stoomschepen, stoommachines en stoomwerktuigen te bezichtigen. Stoomboten maken rondvaarten op de rivier. Voor de kinderen rijden er miniatuur-stoomtreinen. Diverse (stoom-)schepen zijn opengesteld voor bezichtiging. Terrassen en muziek zorgen voor gezelligheid. En vergeet natuurlijk de modelbouwshow niet!

Dordt in Stoom, vrijdag 24 t/m zondag 26 mei
Dordt in Stoom evenement historische havens Dordrecht (11)
Wantijpop Dordts feest Dordrecht
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Flo's Label winkelen damesmode Voorstraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Winkelen

Shoppen op Voorstraat West

24 april 2024
Vlaggen Koningsdag Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Vier Koningsdag!

23 april 2024
Uitgelichte afbeelding reel Bluebirds
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe winkel: Bluebirds in the Backyard

18 april 2024
Huis Arrest winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #29

16 april 2024
Biesboschcentrum - Wandelen Griendmuseumpad 1
Blogs
Fietsen
Kids
Natuur
Wandelen

Natuur ontwaakt

10 april 2024