Klimbos Biesbosch Dordrecht
Inspiratie & tips

Zweef over bevers in het Klimbos

Klimbos Dordrecht is het vijfde klimbos van directeuren en aandeelhouders Ciaran Barsema en Rodrick de Wolff. Het mooie voor Dordrecht is dat dit splinternieuwe park in de Biesbosch daarmee ook meteen de leukste is. Alle leukste elementen van de bestaande locaties komen terug in Klimbos Dordrecht. Er zijn ruim honderd manieren om op een platform te komen. De klap op de vuurpijl: de ziplines over de beverplas waarmee twee routes eindigen.

Het is geweldig om op deze bijzondere manier buiten in beweging te zijn. Het is gezond, leuk en het uitzicht is spectaculair.

Leuk voor alle leeftijden

Ciaran is trots op dit park dat ruim drie hectare beslaat. “Al onze ervaring met de ruim 100.000 gasten die we al hebben ontvangen, hebben we meegenomen in dit park. Het resultaat is klimplezier voor jong en oud. Het is leuk voor alle leeftijden, echt niet alleen voor kinderen. Naast veel gezinnen en kinderfeestjes, krijgen we ook groepen van verenigingen of bedrijven. We hebben drie juniorroutes en vier reguliere routes. Het is geweldig om op deze bijzondere manier buiten in beweging te zijn. Het is gezond, leuk en het uitzicht is spectaculair. In deze coronaperiode is het bovendien fijn dat het gebied uitgestrekt is. Er is genoeg ruimte om de anderhalve meter afstand te waarborgen.”

Klimbos Biesbosch Dordrecht

Spetterend openingsfeest

“We zijn met stille trom open, maar eigenlijk hadden we een spetterend openingsfeest gepland samen met het vernieuwde Biesboschcentrum. Dat kan nu nog niet, maar uitstel is bij ons zeker geen afstel. Als het weer kan, organiseren we alsnog een feest. We merken het enthousiasme bij de Dordtenaren. Al voordat we open waren, was de belangstelling groot. We vinden zelf de samenwerking met het Biesboschcentrum erg geslaagd. Educatie gecombineerd met actie. De Biesbosch is een prachtig natuurgebied. Het Klimbos biedt de mogelijkheid om op een actieve manier het gebied ook van boven tussen de bomen te bewonderen.”

Klimbos Biesbosch Dordrecht

Genoeg ruimte

“Corona is een bijzondere periode waarin goede afspraken met de gemeente over veiligheid belangrijk zijn. We beperken uiteraard onze capaciteit en online reserveren is verplicht. Ondanks de maatregelen zijn we blij dat we genoeg ruimte hebben om open te zijn voor iedereen vanaf zes jaar met een minimale lengte van 1,20 meter. Voor deze groep hebben we ook een hele leuke juniorroute met allemaal dierenafbeeldingen onderweg. Ben je minstens 1,40 meter? Dan mag je alle routes met heel veel verschillende elementen, zoals wiebelbalken en klimnetten, variërend in moeilijkheid en hoogte doen. En vanaf elf jaar helemaal zelfstandig.”

Klimbos Dordrecht, Baanhoekweg 53, Dordrecht.

Klimbos Biesbosch Dordrecht

Ga op avontuur in de Biesbosch

DRIJF Dordrecht sup kano's Biesbosch Stayokay
Blogs
Ontdek
Vanaf het water

SUP- en kanoverhuur DRIJF bij hotspot Stayokay

04 mei 2021
Dordt Vlogt | e-chopper binnenstad & Biesbosch
Fietsen
Natuur
Ontdek
Vlogs

Cruisen door Dordrecht

23 april 2021
Biesboschcentrum Dordrecht
Blogs
Cultuur
Kids
Natuur
Vanaf het water

Vernieuwd Biesboschcentrum

04 mei 2021
Ecolodge Zuileshoeve Biesbosch Dordrecht
Blogs
Natuur
Overnachten

Natuurlijk wegdromen in de Ecolodge

04 mei 2021