Inspiratie & tips

25 jaar Wantijpop

Wantijpop is altijd een feest, maar dit jaar is het extra feestelijk! Het is namelijk de 25e editie van dit gratis Dordtse muziekfestival. Het festival trakteert je in het gezellige groene Wantijpark op muzikale optredens van bekende artiesten als Duncan Laurence, Snelle en Goldband. Er zijn leuke activiteiten voor de kids en er is regionaal muziektalent. Een feest voor jong en oud. Reserveer 18 juni dus maar vast in je agenda!

Dé plek van verbinding en samenzijn.

Snelle tijdens 25-jarig jubileum

Er mag weer flink worden uitgepakt en dat gaat de organisatie van Wantijpop ook zeker doen. “We hebben dit jaar vooral extra uitgepakt met de line-up”, vertelt Magchiel Koekoek van het organiserende BOD Events. “Duncan Laurence is echt een internationale artiest en dat het gelukt is om hem naar Wantijpop te krijgen, vind ik heel uniek.” Snelle zorgt gegarandeerd voor een lach op het gezicht bij zowel het jonge als het oudere publiek. “Hij heeft een hele natuurlijke manier van interactie opzoeken met het publiek. Dat optreden wordt sowieso super leuk. De diversiteit aan optredens die er de hele dag door zijn, maakt dit festival zo uniek en voor iedereen leuk.”

Snelle Wantijpop Dordrecht - web liggend

BOD Events en Wantijpop

De eerste editie van het Dordtse muziekfestival  was in 1995 in het mooie groene park. “Het was destijds een initiatief vanuit de gemeente, om Dordrecht als culturele hoofdstad van Zuid-Holland op de kaart te zetten.” In 2011 dreigde de stekker uit het festival gehaald te worden, BOD Events heeft sindsdien de honneurs waargenomen. “Als Dordtse organisatie vonden we het enorm jammer dat zo’n groot evenement zou moeten stoppen. We zijn de boer op gegaan en hebben gepolst onder het publiek en ondernemers of zij er net zo over dachten. Het draagvlak van het festival bleek enorm groot. Dus hebben we een plan bedacht om het in stand te houden.”

Wantijpop Wantijpark Dordrecht Christiaan Valk 2 web

Feest voor jong én oud

Zo ontstond Wantijpop zoals we het nu kennen en we niet meer op de Dordtse culturele agenda kunnen én willen missen. “Het is echt een feest voor jong en oud. Dé plek waar je al die oude bekenden tegenkomt; klasgenoten, teammaatjes. Waar je in een prachtig park samen geniet van lekkere muziek, van welk genre je ook houdt. Het is een plek van verbinding, van samenzijn en dat hebben velen de afgelopen twee jaar erg gemist.”

biesboschhal

Programma en meer

Wantijpop begint zaterdag 18 juni om 13.00 in het Wantijpark, het programma duurt tot 23.00 uur. De toegang is gratis. De complete line-up van artiesten, alle activiteiten en een overzicht van deelnemende foodtrucks en cateraars is te vinden op wantijpop.nl.

Wantijpop
18 juni Wantijpark
Wantijpop Dordtse Feesten Wantijpark Dordrecht
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Doe
Evenement & activiteiten
Kids
Nieuws
Ontdek

Nieuwe editie Dordrecht Maggezien #2

15 mei 2024
Dordt in Stoom - evenement - historische binnenstad Dordrecht - havens
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Dordt in Stoom: 3 dagen feest

14 mei 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

5x lekker lunchen in hartje stad

10 mei 2024
Uitgelichte afbeelding reel Si Barone en Strada del Vino
Eten & Drinken
Vanaf het water
Video's

Rondvaart met Si Barone & Strada del Vino

07 mei 2024
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Evenementenseizoen van start!

01 mei 2024