Big Rivers muziekfestival evenement Dordrecht 2022 (9)
Inspiratie & tips

Big Rivers: hét muziekspektakel voor jong en oud

Zet je dansschoenen maar vast klaar, want dit jaar viert Big Rivers zijn 25e verjaardag! Een kwart eeuw lang veroverde dit muziekfestival de harten van muziekliefhebbers en nu is het tijd om terug te blikken op de geweldige reis die het festival heeft gemaakt en vooruit te kijken naar de spectaculaire editie van dit jaar.
Foto Patricia Bollen

Van 7 t/m 9 juli barst het feest los in de historische binnenstad van Dordrecht.

Leukste gratis muziekfestival in de stad!

Weet je nog, hoe het allemaal begon? Slechts één podium op het Groothoofd, één dag vol bluesmuziek en een handjevol enthousiaste bezoekers. Wat startte als een kleinschalig evenement is uitgegroeid tot een muzikaal spektakel van meerdere dagen, met diverse genres en een ongelooflijk aantal van 150.000 festivalgangers. Liselotte Gatzen van Stichting Big Rivers is trots. “Big Rivers is echt een feestje voor iedereen. Door de jaren heen heeft het festival een mooie groei doorgemaakt. Hoewel we van plan waren om dit 25-jarig jubileum groots te vieren, pakken we over twee jaar grootser uit, omdat vanwege de pandemie dit jaar pas de 23ste editie plaatsvindt.”

Foto Frank Bogers

Big Rivers muziekfestival evenement Dordrecht 2022 (8)

Een overvloed aan muzikale schatten

Maar wees gerust, dit jaar staat het programma nog steeds bol van muzikale schatten. Kwalitatief hoogstaande bands betreden het podium en er is voor ieder wat wils. Of je nu houdt van Nederlandse hits, jazzmuziek of klassiekers uit de Top 2000. Succesvolle bands die al jaren meedraaien, opkomend talent en regionale artiesten die meer dan ooit schitteren op het podium: Big Rivers is dé plek waar je deze zomer wilt zijn. Liselotte vertelt enthousiast: “Wat dit festival extra bijzonder maakt, is de saamhorigheid die je voelt. Tijdens het evenement ontmoeten mensen elkaar, zien ze oude bekenden terug en vieren ze samen hun passie voor muziek en de vriendschap. Het is een echt feestje voor iedereen, jong én oud! We hebben zelfs een uitgebreid kinderplein. Veel mensen plannen hun vakantie rondom Big Rivers, omdat ze er gewoonweg bij willen zijn. En zodra het evenement voorbij is, vragen mensen al naar de data voor volgend jaar. Dat zegt wel iets, toch?”

Foto Jan de Blaey

 

Big Rivers muziekfestival evenement Dordrecht 2022 (7)

Welkom  in de stad

Over die binnenstad gesproken: het merendeel van de Dordtenaren die daar wonen, dragen Big Rivers een warm hart toe, volgens Liselotte. “Wij zijn heel welkom in de stad en dat is geweldig. Natuurlijk hebben bewoners ook last van ons, want er is een hoop gedoe voor hun deur, maar Big Rivers wordt zeker gedragen door de binnenstadbewoners. We doen er alles aan om de overlast te beperken, maar ook daar kunnen bezoekers natuurlijk aan meehelpen. Afval in de vuilnisbak, maar ook wildplassen, gewoon niet doen!” Het zal je niet verbazen dat het elk jaar drukker wordt bij Big Rivers, dat overigens nog steeds vrij toegankelijk is. Maar gratis bestaat natuurlijk niet, om met zijn allen te zorgen dat we wel kunnen blijven genieten van het festival is ook dit jaar de actie ‘centje voor een bandje’ weer opgestart. Meedoen kan nu al via de website maar ook tijdens het evenement door middel van QR codes die je overal tegenkomt. Zien we jou ook tijdens Big Rivers?

Big Rivers – 7 t/m 9 juli

Foto Danny van der Weck

Big Rivers muziekfestival evenement Dordrecht 2022 (4)
Parkies muziek evenementen Dordrecht
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Uitgelichte afbeelding reel Bluebirds
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe winkel: Bluebirds in the Backyard

18 april 2024
Huis Arrest winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #29

16 april 2024
Biesboschcentrum - Wandelen Griendmuseumpad 1
Blogs
Fietsen
Kids
Natuur
Wandelen

Natuur ontwaakt

10 april 2024
Uitgelichte afbeelding reel Lentezon
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Genieten van de lentezon!

09 april 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's lunchen eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht
Doe
Evenement & activiteiten
Nieuws
Ontdek

NIEUW: Dordrecht Maggezien #1

03 april 2024