Weizigtpark park Dordrecht speeltuin kinderen
Inspiratie & tips

Dieren spotten in het Weizigtpark

Achttien dieren hebben zich verstopt hoog in de bomen in het Weizigtpark. De dierenspeurtocht van Duurzaamheidscentrum Weizigt leidt langs alle schuilplaatsen. De deelnemers maken bovendien kans op een boek. “Het is een klein alternatief, heel klein, voor de sluiting van ons terrein inclusief de Stadsboerderij sinds half december”, vertelt communicatieadviseur Eva Baars. “De dieren missen het knuffelen ook. Veel mensen missen de dieren, maar dat is andersom net zo. Ontzettend jammer en ook raar, zo’n groot leeg terrein waar juist nu heel veel gebeurt en wat we graag delen met onze bezoekers.”

Er worden dieren geboren en planten komen tot bloei. Gelukkig is het naastgelegen ruim opgezette Weizigtpark met geweldige speeltuin wel open.

 

Dierenspeurtocht in het park

“Ouders en grootouders met hun kinderen en kleinkinderen weten het park en de speeltuin goed te vinden. Voorheen combineerden ze hun bezoek vaak met een rondje Stadsboerderij en door onze tuinen. Om toch een beetje contact met ze te houden en gewoon omdat het goed en leuk is om buiten in beweging te zijn, hebben we de dierenspeurtocht bedacht. Achttien dieren houden zich schuil in de bomen van het park. De route met opdrachten gaat langs de schuilplaatsen. Wie de hele speurtocht uitloopt en alle opdrachten heeft gedaan, maakt iedere maand kans op een leuk natuurboek. De speurtocht is te downloaden (zie button onderaan) of op te halen bij het Koetshuis, de invulstrookjes met de oplossing kunnen hier ook worden ingeleverd. Het leuke is dat we al heel veel inzendingen binnen hebben.”

Weizigtpark Dierenspeurtocht Dordrecht

10 jaar stadsboerderij

“Het is dit jaar tien jaar geleden dat de nieuwe Stadsboerderij feestelijk werd geopend. Onze Stadsboerderij was destijds de meest duurzame van Nederland. Voor dit jubileum helaas geen grootse viering, maar wel online allemaal leuke dingen. Daarnaast zijn we bezig met het opbouwen van een expositie op het terrein. Vorig jaar hebben we de expositie overgeslagen vanwege corona. Dat wilden we niet nog een keer doen. Het thema is ‘Verwondering’. Vier kunstenaars exposeren met heel verschillende werken waarbij er uiteraard wel een link is met duurzaamheid. Net als de rest bij het Duurzaamheidscentrum, is de expositie gratis te bezoeken zodra het weer kan.”

Weizigtpark speeltuin park Dordrecht

Download Dierenspeurtocht

Haal je Dierenspeurtocht op bij Weizigt of download hem op deze pagina. Loop met behulp van de plattegrond langs alle verstopplekken. Heb je een dier gevonden? Schrijf dan de naam van het dier op de achterkant van het speurblad. Bij een aantal dieren vind je op het blad ook nog een leuke doe-opdracht. In totaal zitten er 18 dieren verstopt in het park. De route start en eindigt bij het Koetshuis. Neem je eigen potlood of pen mee om de antwoorden op te schrijven. Heel veel plezier!

Download de Dierenspeurtocht

 

Weizigtpark Dierenspeurtocht Dordrecht

Nog meer te doen met kinderen in Dordrecht

Op bezoek in Dordrecht - Nieuwe Haven
Kids
Kinderwandelingen

Kinderspeurtocht met Schaep

01 april 2021
Kind zo blij kindermode winkelen Vriesestraat Dordrecht

Shoppen voor kids

Grotekerksbuurt Grote Kerk kinderen gezin wandelen zomer Dordrecht

Doen met kinderen

VVV informatie - souvenirs -wandelroutes - brochures

Uit eten met kinderen

Kraek den Code kinderen wandeling centrum Dordrecht
Kids
Kinderwandelingen

Op ontdekkingstocht met Kraek den Code

30 april 2021
Lepeltje Lepeltje evenement kinderen Dordrecht

Leuke events met kinderen