Stadhuis wandelen herfst Grotekerksbuurt Dordrecht (1)
Inspiratie & tips

Dordrecht ontdekken in de middag

Hier lees je de beste tips voor een heerlijke herfstmiddag in Dordrecht. Een goede combinatie tussen binnen en buiten zijn, eten en winkelen, cultuur en wandelen: je beleeft het deze herfst in Dordrecht.

12:00 Dordrechts Museum

Neem de tijd om tussen alle kunst in het Dordrechts Museum te dwalen en waan je even in een andere wereld. Laat je betoveren door verschillende schildertechnieken en ga mee op reis met Nederlandse schilders uit de 19e eeuw in de expositie “Wanderlust”. Na een bezoek aan de expositie is je ontdekkingslust aangewakkerd en ben je klaar om, na een heerlijke lunch stop, de stad zelf te ontdekken.

Foto Ruud Baan Cuyp Dordrechts Museum

13:30 Tijd voor lunch

Op een lege maag kun je niet ontdekken, dus strijk neer in het authentieke pand van lunchroom Helena. Hier geniet je van de lekkerste Perzische en Indonesische lunchgerechten. Geniet van een heerlijk broodje rendang, een broodje gebakken aubergine of ga voor een klassieke clubsandwich. Je proeft hier de verse producten en de ambacht. Na de lunch is het tijd om de (vintage) kunst, antiek en brocante schatten van Dordrecht te ontdekken.

Lunchroom Helena hapjes lunch horeca Dordrecht

14:30 Snuffelen tussen kunst, antiek en brocante

In Dordrecht zijn er veel kunst, antiek en brocante winkeltjes waar je uren kunt snuffelen. Je start bij De Boekenla, waar je een wandeling door de tijd maakt tussen alle vintage boeken. Daarna breng je een bezoekje aan Pandora, een voormalige schouwburg, waar je LP’s, curiosa, antiek, kunst, oud reclamemateriaal en nog veel meer vintage schatten ontdekt. Ook ga je naar Buku & Kopi voor een ruime collectie aan vintage vondsten. Dit is natuurlijk nog maar een kleine selectie, dwalend door de binnenstad kom je de rest van alle kunst, antiek en brocante winkeltjes tegen. 

Hof wandelen herfst Dordrecht

16:30 Verfrissende wandeling

Na een bezoek aan het Dordrechts Museum en snuffelen tussen vintage schatten is het tijd om de rest van de stad te ontdekken. Dit doe je met de Schatten van Dordrecht wandeling. Je opent de route op je telefoon en terwijl je de schatten van de stad in de herfst verkent, kom je langs de mooiste fotoplekjes. Je deelt de foto’s met #indordrecht en plant je volgende ontdekkingstocht. 

Fotograferen Stadhuis herfst Grotekerksbuurt Dordrecht

Ontdek meer in Dordrecht

De Stroper Wijnbrug wandelen herfst koffie to-go Dordrecht
Blogs
Ontdek

Dordrecht ontdekken in de ochtend

24 september 2022
Groothoofd Jongepier Damiatebrug Wolwevershaven herfst havens Dordrecht
Blogs
Ontdek

Dordrecht ontdekken in de avond

26 september 2022
Fotograferen foto Grote Kerk Pelserbrug Dordrecht
Stadswandeling

Schatten van Dordrecht

20 Locaties
Fotograferen Stadhuis herfst Grotekerksbuurt Dordrecht (2)
Blogs
Ontdek

Dagje Dordrecht

10 januari 2024