De Stroper Wijnbrug wandelen herfst koffie to-go Dordrecht
Inspiratie & tips

Dordrecht ontdekken in de ochtend

Dordrecht verkennen op een herfstige ochtend is heerlijk. Hieronder vind je een voorbeeld voor de perfecte ochtend. Natuurlijk ben je vrij om te (ver)dwalen door de stad, dan ontdek je Dordrecht op haar best!

09:00 Een verfrissende ochtendwandeling

De stad ontwaakt terwijl je een heerlijke ochtendwandeling maakt. De koffietentjes openen hun deuren, de bewoners gaan op weg en het zachte licht van de ochtendzon piept tussen de vele monumenten door. Het is nog een beetje fris maar met een warme coffee-to-go van Hazel in je handen ben je klaar om op pad te gaan. Je opent de Schatten van Dordrecht wandelroute op je telefoon en ontdekt de stad op jouw tempo.

Pottenkade wandelen telefoon fotograferen herfst Voorstraathaven Dordrecht

10:00 Vers brood en goede koffie

Na deze verfrissende wandeling ben je wel toe aan een goed ontbijt. De geur van vers brood en lekkere zoetigheden komt je tegemoet bij Nobel’s Brood, Broodcafé Jaap en Coffeelicious. Extra fijn: er wordt heerlijke koffie geschonken op deze ontbijtplekjes. 

Je hebt genoten van een goed ontbijt en het is tijd om op zoek te gaan naar de rust en het groen in de Biesbosch. Je huurt een elektrische fiets bij de VVV en bent binnen 20 minuten in een hele andere wereld

De Stroper Wijnbrug wandelen herfst koffie to-go Dordrecht

11:00 Ontdek de Biesbosch

Het Biesboschcentrum Dordrecht is het begin van je ontdekkingstocht. Hier doe je inspiratie, ideeën, kennis en tips op aan de hand van 5 themaroutes. Nu kan het echte ontdekken gaan beginnen. Je wisselt je schoenen en gaat op avontuur. Je volgt geen route en komt op de mooiste plekken. Je spot verschillende vogels, vissen en misschien wel de bekendste bewoner van de Biesbosch: een bever! Het doolhof van kreekjes, afgewisseld door weides, alle tinten groen en wilgenbossen blijft verrassen.

Nationaal Park de Biesbosch herfst natuur hond Dordrecht

12:30 Herinneringen delen

Na de tocht plof je neer op het terras van het Biesboschcafé, bestel je iets lekkers en geniet je na terwijl je de foto’s en video’s bekijkt die je gemaakt hebt. Je kiest de leukste uit en deelt hem op Instagram met #indordrecht. 

 

Fotograferen foto Grote Kerk Pelserbrug Dordrecht

Meer ontdekken in Dordrecht

Stadhuis wandelen herfst Grotekerksbuurt Dordrecht (1)
Blogs
Ontdek

Dordrecht ontdekken in de middag

20 september 2022
Groothoofd Jongepier Damiatebrug Wolwevershaven herfst havens Dordrecht
Blogs
Ontdek

Dordrecht ontdekken in de avond

26 september 2022
Fotograferen Stadhuis herfst Grotekerksbuurt Dordrecht (2)
Blogs
Ontdek

Dagje Dordrecht

10 januari 2024
Fotograferen foto Grote Kerk Pelserbrug Dordrecht
Stadswandeling

Schatten van Dordrecht

20 Locaties