Groothoofd Jongepier Damiatebrug Wolwevershaven herfst havens Dordrecht
Inspiratie & tips

Dordrecht ontdekken in de avond

Dordrecht is de perfecte plek voor een knusse herfstavond. Geniet eerst van een heerlijk diner en vervolgens van de vele cultuur die de stad te bieden heeft. Laat je inspireren door onze ideale herfstavond.

18:00 Een goed diner

Na een frisse herfstdag is het tijd voor een heerlijk diner. Schuif aan bij Het Magazijn, een hip restaurant dat gevestigd is in een prachtig Art Nouveau pand. Hier geniet je van goed eten in een gezellige ambiance. Ga je voor de gegrilde zwaardvis, de patat vegan rendang of toch voor de melanzane? Neem er een lekker (alcoholvrij)biertje of goed glas wijn bij en de maaltijd is compleet.

Voorstraat Noord restaurant Het Magazijn Dordrecht

20:00 Cultuur in monumenten

Het diner smaakte goed, maar nu is het tijd om de cultuur in Dordrecht te gaan proeven. Dit kun je doen door een film te kijken in De Witt. Een unieke ervaring want dit is een bioscoop in een monument. Of je geniet van een theatervoorstelling in Kunstmin, vaak door artiesten bekroond tot mooiste schouwburg van Nederland. Dit rijksmonument is in 1889 gebouwd. Het is wel duidelijk: in een echte monumentenstad als Dordrecht geniet je van cultuur in monumenten.

Schouwburg Kunstmin theater cultuur uitgaan Dordrecht

22:30 Borrelen

Na de voorstelling is het tijd voor een lekkere borrel. Je neemt plaats in het gezellige interieur van Lef, Finn’s of BRUT Food & Wine bar. Hier bestel je een drankje met wat lekkers en geniet je op je gemakje na van een gezellige avond in Dordrecht.

Meer ontdekken in Dordrecht

De Stroper Wijnbrug wandelen herfst koffie to-go Dordrecht
Blogs
Ontdek

Dordrecht ontdekken in de ochtend

24 september 2022
Fotograferen foto Grote Kerk Pelserbrug Dordrecht
Stadswandeling

Schatten van Dordrecht

20 Locaties
Stadhuis wandelen herfst Grotekerksbuurt Dordrecht (1)
Blogs
Ontdek

Dordrecht ontdekken in de middag

20 september 2022
Fotograferen Stadhuis herfst Grotekerksbuurt Dordrecht (2)
Blogs
Ontdek

Dagje Dordrecht

10 januari 2024