Fotograferen Stadhuis herfst Grotekerksbuurt Dordrecht (2)
Inspiratie & tips

Dagje Dordrecht in de winter

Een dagje Dordrecht is heerlijk in de winter. Ontdek Nationaal Park de Biesbosch in winterse setting, duik een knus koffietentje in en geniet van een goed diner. De avond sluit je af met een voorstelling, film en lekker drankje.

09:00 Nationaal Park de Biesbosch

Je (her)ontdekkingstocht begint in de groene achtertuin van Dordrecht. Laat je verwonderen door de winterpracht in Nationaal Park de Biesbosch. Geen stukje ziet er hetzelfde uit. Pak de fiets (eventueel te huur bij de VVV) en ontdek een groter gebied of maak een verfrissende wandeling en geniet van de details. Maak de ontdekkingstocht zo groot als je wilt. Je spot vogels, vissen en misschien zelfs een bever. Het doolhof van kreekjes, weiden, water en wilgenbossen is magisch.

Nationaal Park de Biesbosch herfst natuur hond Dordrecht

12:00 Historische binnenstad

Kleine poortjes, knusse straatjes, meer dan 1000 monumenten en verscholen hofjes… Na een ochtend in de natuur is het tijd om de historische binnenstad van Dordrecht te bezoeken. Haal een typisch Dordtse Appelmarijn bij Banketbakkerij van der Sterre, beklim de Grote Kerk, fotografeer de leukste doorkijkjes, bezoek de unieke Kunstkerk, en geniet in knusse koffietentjes. Proef de rijke geschiedenis terwijl je langs meer dan 1000 monumenten wandelt en ga voor verdieping langs bij de VVV

Stadhuis wandelen herfst Grotekerksbuurt Dordrecht (2)

18:00 Uitgebreid uit eten

Na een hele dag buiten is het tijd om even lekker te gaan zitten voor een goed diner. Geniet van visgerechten bij restaurant de Stroper of ga voor dineren in het monumentale pand van Merz. Dineren in een voormalig postkantoor kan bij het toepasselijke ‘Restaurant Post’. Heb je zin in poffertjes en pannenkoeken? Schuif dan aan bij Visser’s Poffertjes, een begrip in Dordrecht.

Poffertjes Vissers Dordrecht

20:00 Genieten van cultuur

Het diner smaakte goed, maar nu is het tijd om de cultuur in Dordrecht te gaan proeven. Dit kun je doen door een film te kijken in De Witt. Een unieke ervaring want dit is een bioscoop in een monument. Of je geniet van een theatervoorstelling in Kunstmin, vaak door artiesten bekroond tot mooiste schouwburg van Nederland. Dit rijksmonument is in 1889 gebouwd. Het is wel duidelijk: in een echte monumentenstad als Dordrecht geniet je van cultuur in monumenten

Schouwburg Kunstmin theater cultuur uitgaan Dordrecht

23:00 Borrel met bites

Na de voorstelling is het tijd voor een lekkere borrel. Je neemt plaats in het gezellige interieur van het Magazijn, Finn’s of BRUT Food & Wine bar. Hier bestel je een drankje met wat lekkers en geniet je op je gemakje na van een gezellige avond in Dordrecht. 

Restaurant Het Magazijn eten drinken Dordrecht

Ontdek nog meer Dordrecht

Fotograferen foto Grote Kerk Pelserbrug Dordrecht
Stadswandeling

Schatten van Dordrecht

20 Locaties
De Stroper Wijnbrug wandelen herfst koffie to-go Dordrecht
Blogs
Ontdek

Dordrecht ontdekken in de ochtend

24 september 2022
Stadhuis wandelen herfst Grotekerksbuurt Dordrecht (1)
Blogs
Ontdek

Dordrecht ontdekken in de middag

20 september 2022
Groothoofd Jongepier Damiatebrug Wolwevershaven herfst havens Dordrecht
Blogs
Ontdek

Dordrecht ontdekken in de avond

26 september 2022