Huis van Gijn museum kinderen cultuur Dordrecht (1)
Inspiratie & tips

Trek eropuit in de herfstvakantie!

Diverse Dordtse cultuurinstellingen, zoals het Onderwijsmuseum, Huis Van Gijn, het Hof van Nederland en Bibliotheek AanZet openen deze herfstvakantie hun deuren.

Kies welke activiteit bij jou – of je kinderen – past!

Herfst in het Onderwijsmuseum

Kom ontdekken, proefjes doen en knutselen bij het Onderwijsmuseum! Ervaar hoe het is om ondersteboven te tekenen, doe mee aan de papieren vliegtuigjeswedstrijd of maak een mondharmonica van ijsstokjes. Dit doe je in het LetterLAB. Ook zijn er workshops waarbij je een tekenrobot kunt maken of proefjes kunt doen met de wetenschappers van Mad Science. Er is voor elke leeftijd wel een leuke activiteit.

Ontdek het Onderwijsmuseum
Onderwijsmuseum herfstvakantie activiteiten cultuur Dordrecht

Beleef de seizoenen in Huis Van Gijn

In Huis Van Gijn wordt geleefd met de seizoenen, net als rond 1900. Het is nu herfst in het museumhuis. Met de seizoensfolder krijg je extra informatie over wat dit jaargetijde met zich meebracht in een huishouden als dat van de Van Gijns. Ontdek o.a. welke etiquetteregels er golden tijdens een theaterbezoek in die tijd. En er staan leuke oude recepten op om thuis uit te proberen. In de keuken wordt het verse fruit ingemaakt voor de aankomende winter, dat gaat naar de proviandkamer. In de koele kelder slaat men de geoogste groente op. Waar het in de zomer rustig is met visite, komt in het najaar het sociale verkeer weer op gang. Op woensdag 18 oktober is er een leuke herfstworkshop voor kinderen.

Ontdek Huis Van Gijn
Huis van Gijn museum kinderen cultuur Dordrecht (2)

Hof van Nederland verteld!

Beleef in het Hof van Nederland hoe we in Nederland omgaan met onze vrijheden, vroeger en nu, verteld vanuit verschillende perspectieven. Aan de hand van belangrijke historische gebeurtenissen kom je meer te weten over onze vrijheden en word je uitgedaagd om beter inzicht te krijgen in wat vrijheid voor jou betekent. Er is van alles te beleven voor jong en oud! Kies voor een audiotour van onze Vrije Geesten, de Griffioen tour voor kinderen of een escapetour, waarbij je het museum al puzzelend ontdekt.

Ontdek Hof van Nederland
Hof van Nederland NL museum herfst Dordrecht (2)

Van alles te doen bij Bibliotheek AanZet!

Er is deze vakantie van alles te doen bij Bibliotheek AanZet in Dordrecht. Ga op 18 oktober in de vestiging in Crabbehof schaken, ontdek hoe een verhaal tot leven gewekt wordt tijdens VoorleesHelden op diverse bibliotheeklocaties en data. Of ga langs in het DordtLAB in de Stadsbibliotheek, waar je kennismaakt met de 3D printer en andere technieken en zo allerlei ontdekkingen doet. Er zijn tal van activiteiten waar je zo bij aan kunt schuiven. Soms moet je je je alleen even van tevoren aanmelden.

Ontdek Bibliotheek AanZet
Kinderboeken

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Grote Kerk toren Grotekerkstuin kinderen fiets wandelen zomer Dordrecht
Blogs
Doe
Kids
Natuur
Ontdek
Wandelen

Ontdek je eigen stad

22 juni 2024
Uitgelichte afbeelding reel eindelijk zomer
Doe
Kids
Ontdek
Video's
Winkelen

Eindelijk, het is zomer!

20 juni 2024
Tigerr Benger winkelen herenkleding dameskleding design Tolbrug Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Ontdek
Vanaf het water

Update je garderobe

15 juni 2024
Uitgelichte afbeelding reel Street Art & Murals
Doe
Nieuws
Ontdek
Video's

Street Art & Murals

12 juni 2024
DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Ontdek
Vanaf het water

Genieten op het water

08 juni 2024
Wantijpop Dordts feest Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Zin in (aankomende) zomer vol events

01 juni 2024