Blogs, vlogs & tips

Evenement in zícht!

De lentezon is gearriveerd en er is in april weer heel wat te beleven in Dordrecht! Kunst, cultuur, evenementen, film en theater, take your pick. Want april biedt voor ieder wat wils.
Wij lichten hier graag een paar evenementen uit.

Evenementen zijn weer in aantocht, kom maar op met die gezelligheid!

Op zoek naar dat ene vintage item!

Tot en oktober is er elke eerste zondag van de maand een gezellige kunst- en antiekmarkt op het Nieuwkerksplein. Op de Kunst- en antiekmarkt vind je dat perfecte tafeltje waar je al zo lang naar op zoek bent, of dat schattige prentje en misschien wel een leuk vintage jurkje. Kijk ook mee over de schouders van de kunstenaars die hier aan het werk zijn: schilders, glasbewerkers, keramisten en zelfs een dromenvangerontwerper. En natuurlijk ontbreken ook de klassieke antiquairs niet. Deze mix van kunst, cultuur en een lekker hapje en drankje, maken dit het gezelligste dagje uit op zondag. En vanaf 14.00 uur wordt het nóg gezelliger, want dan is er ook live muziek. Tegelijk zijn de meeste kunst-, antiek- en curiosawinkeltjes ook geopend tijdens Kunstondje Dordt.

Kunst- en antiekmarkt, zondag 2 april

 

Wandelen Vleeshouwerstraat Kunstrondje Dordt kunst en antiek Dordrecht

Bijen, honing, én imkerij op het Beverwijcksplein

Voor wie alles wil weten van bijen, hun honing of de imkerij: op zaterdag 15 april is er de 83ste Bijen- en Honingmarkt op het Beverwijcksplein in de binnenstad van Dordrecht. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom om te komen buurten, wat te kopen of gewoon meer te leren. Behalve honing en imkerij-artikelen kun je meekijken met het ambacht korfvlechten. Ook zijn er duurzaam geproduceerde voedingsmiddelen te koop. Verschillende natuur -en milieuorganisaties zijn aanwezig zoals IVN om voorlichting te geven over hun activiteiten. De thema’s imkerij en duurzaamheid staan centraal.

Bijen- en Honingmarkt, zaterdag 15 april

 

Leve de Koning!

De aftrap van Koningsdag is op woensdagavond 26 april met een spectaculair Koningsconcert op het Statenplein. De festiviteiten voor Koningsdag, op de donderdag erna, starten al vroeg op het bordes van het Stadhuis met de traditionele aubade. Dan snel door naar de Oranjemarkt, die bijna 150 kramen telt. Jonge Dordtenaren kunnen hun hart ophalen op de kleedjesmarkt. In het Dordrechts Museum bij Art & Dining vindt de Koningsbrunch plaats. Mis daarna vooral niet de Oranjebandshow op het Statenplein. We sluiten
de koninklijke verjaardag af met een spectaculaire vuurwerkshow op het drierivierenpunt.

Liever Koningsdag in je eigen wijk vieren? Dan kan! Tien Dordtse wijken organiseren koningsdag activiteiten. Er is dus veel te kiezen dit jaar!”
Voor meer informatie over het programma in het centrum en de wijken kijk je op www.koningsdagindordrecht.nl.

Koningsdag, 27 april
Wantijpop muziek evenement Dordrecht Christiaan Valk
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
DRIJF Dordrecht Drijf naar binnen activiteiten
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #22

30 mei 2023
Miniatuur Dordt vlogt Rondje Dordt Dordrecht
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Rondje Dordt

25 mei 2023
Charlie Charlie Lima kapper Vriesestraat centrum Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

Nieuws uit de stad #21

22 mei 2023
BRUT eten drinken wijn stadstuin tuin lente centrum Dordrecht
Blogs
Nieuws

Proef de lente

16 mei 2023
Thumbnail dordt vlogt on the road 1 kanoën en klimmen
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: On the road #1

11 mei 2023