Inspiratie & tips

Evenement in zícht!

Veel binnen gezeten deze winter? Dan is het nu tijd om op pad te gaan! Wat dacht je van Lepeltje Lepeltje of Koningsdag? Ben je een kunst- en antiekliefhebber, struin dan lekker rond tijdens één van de Kunst- en antiekmarkten die in april en mei op de evenementenkalender staan.

Van Koningsdag tot Lepeltje Lepeltje – evenementen genoeg!

Rondstruinen, dansen én vintage scoren!

Zoek je nèt dat ene tafeltje van antiek? Of een speciaal kop en schotel? Of toch liever een mooi schilderij of ander kunstwerk? Kom dan naar de Kunst- en antiekmarkt op het Nieuwkerksplein! Elke eerste zondag van de maand tot en met oktober (m.u.v. de maand juli). De editie van 7 april is de aftrap van een lente en zomer vol Kunst- en antiekmarkten, ofwel zes edities. De markt bestaat uit kramen vol kunst en antiek en ook is er een open podium met iedere middag livemuziek. Lokaal talent laat hier haar muzikale kunsten horen, terwijl jij geniet van een hapje en een drankje. Ook leuk: tijdens de Kunst- en antiekmarkt zijn de meeste kunst-, antiek- en curiosawinkeltjes open. Het kunst- en antiekevenement is eigenlijk een vast recept, vertelt organisator Sylvia Landa. “Never change a winning team! Elk jaar wordt het leuker, voller en gezelliger dus dat zullen we dit jaar ook weer merken.”

Kunst- en antiekmarkt, zondag 7 april Kunst- en antiekmarkt, zondag 5 mei

 

 

Wandelen Vleeshouwerstraat Kunstrondje Dordt kunst en antiek Dordrecht

Bijen, honing, én imkerij op het Beverwijcksplein

Voor wie alles wil weten van bijen, hun honing of de imkerij: op zaterdag 20 april is de Bijen- en Honingmarkt op het Beverwijcksplein in de binnenstad van Dordrecht. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom om te komen buurten, wat te kopen of gewoon meer te leren. Behalve honing en imkerij-artikelen is er van alles te beleven. Er zijn diverse demonstraties van oude ambachten, staat er een demonstratiekast en is te zien hoe de bijen werken in het volk en zal de ‘wasstraat’ gedemonstreerd worden. Er zijn natuurverenigingen aanwezig, Molen Kyck over den Dyck, Desembrood van Koen en meer. Voor de kinderen is er de fantastische kraam van Loesje en Lientje. Frietje2go zorgt voor de inwendige behoeftes.

Bijen- en Honingmarkt, zaterdag 20 april

 

Oranjefeest in de stad

Al tien jaar lang wordt 27 april rood – of oranje! – omcirkeld op de kalender: tijd voor Koningsdag! In het centrum van Dordrecht is van alles te beleven op deze dag. Of eigenlijk daarvóór al: op de avond voor Koningsdag, vrijdagavond 26 april, is er een Koningsconcert op het Statenplein met de Nile Rodgers Tribute Band. Op Koningsdag brengt Jubal een serenade bij Het Gastenhuis aan het Vest. Daarna gaat Jubal door naar het Stadhuisplein, voor de aubade. Een heel spektakel! Eén van de andere trekkers is de Koningsmarkt, met wel 140 kramen. Deze slingert van de Grotekerksbuurt naar het Statenplein. Op die laatste locatie is een Oranjebandshow met grote muziekkorpsen uit heel Nederland. Eveneens een hele happening! Verder is er een Koningsbrunch in het Dordrechts Museum voor honderd Dordtse genodigden en de afsluiting van Koningsdag vindt ’s avonds plaats op het Drierivierenpunt met een grote vuurwerkshow. Ook buiten het centrum wordt Koningsdag gevierd, met allerlei activiteiten voor kinderen, in acht wijken. Elke wijk heeft zo een leuke Koningsdag!

Koningsdag, zaterdag 27 april
Wantijpop muziek evenement Dordrecht Christiaan Valk
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Doe
Evenement & activiteiten
Kids
Nieuws
Ontdek

Nieuwe editie Dordrecht Maggezien #2

15 mei 2024
Dordt in Stoom - evenement - historische binnenstad Dordrecht - havens
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Dordt in Stoom: 3 dagen feest

14 mei 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

5x lekker lunchen in hartje stad

10 mei 2024
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Evenementenseizoen van start!

01 mei 2024
Flo's Label winkelen damesmode Voorstraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Winkelen

Shoppen op Voorstraat West

24 april 2024