Winterse rondvaart - foto Biesboschmuseum Dordrecht
Inspiratie & tips

Nog meer te doen deze periode

Er is deze periode genoeg te doen in de stad. Mooi, want de kerstvakantie is het ideale moment om in de kerstsfeer te komen in de Dordtse binnenstad. Bij het atelier van Katinka van Haren, waar de etalage een ware parel is. Of ga op een winterse fluistervaartocht met Biesboschcentrum Dordrecht! Heb je er nog niet genoeg van, bezoek dan een voorstelling van Wintercircus Royale.

Etalage vol wonderen

Al voor het derde jaar verzorgt beeldend kunstenaar Katinka van Haren een wel heel bijzondere etalage tijdens de wintermaanden. Zij nodigt iedereen uit om in de avonduren haar nieuwe sfeerkamer ‘Het hemels gerecht’ te komen bewonderen. Achter geheimzinnige doorkijkjes gaat een hemel van papierkunst schuil. De veelal hemelsblauwe kleuren zijn geïnspireerd op het Delfts blauw uit museum Huis van Gijn. Maar juist de felrode tafel verwijst naar een liefdevol samenzijn tijdens de donkere dagen. Op de organisch gevormde tafel prijkt sierlijk gekruld bestek en glaswerk dat aan vroegere ornamenten doet denken. Katinka staat blijmoedig in het leven en dit is terug te vinden in haar werk. “Ik vind het mooi om in deze donkere tijden een positief beeld uit te dragen.”

Etalage vol wonderen, 15 dec. t/m 10 mrt.
Katinka van Haaren etalage vol wonderen

Genieten van een mooie film

De kerstvakantie is het moment om naar de bioscoop te gaan. Er draaien diverse leuke kinderfilms en blockbusters. Met de twee bioscopen Kinepolis en Filmtheate de Witt heb je voldoende keuze!

Naar de bioscoop

Winterse Biesbosch Fluistervaartochten

De Biesbosch is mooi in alle seizoenen! Dat zie je des te meer tijdens een Winterse Biesbosch Fluistervaartocht, een initiatief van het Biesboschcentrum Dordrecht. Ervaar de rust op het water tijdens deze winterse rondvaart met de open fluisterboot ‘de Sterling’. Nog tot en met februari zijn er vaartochten op zaterdag en zondag. En tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie bijna elke dag. Zo worden de aankomende maanden nog leuker. En je wordt er nog wijzer van ook, want de schipper vertelt tijdens de tocht van alles over het gebied. Onder het genot van een beker warme chocolademelk met beverkoek geniet je van het winterse landschap. Bij de Winterse Biesbosch Fluistervaartocht zijn dekens aan boord om lekker warm te blijven.

Winterse Biesbosch Fluistervaartocht 2 dec. t/m 25 feb.
Winterse rondvaart - foto Biesboschmuseum Dordrecht
Hof van NL kinderen kunst cultuur musea Dordrecht
Er is natuurlijk nog veel meer te doen...
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Kids
Natuur
Ontdek
Vanaf het water
Video's

Het water op: suppen met DRIJF

18 juli 2024
Speeltuin Reewegpark spelen kinderen activiteiten Dordrecht lente zomer (3)
Blogs
Doe
Kids
Natuur
Ontdek
Wandelen

Yes, het is zomervakantie!

15 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Foodnerd Dordrecht
Eten & Drinken
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe HOTspot: Foodnerd

10 juli 2024
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Big Rivers: 3 dagen feest

09 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Verborgen terrassen
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

3x Verborgen terrassen

06 juli 2024