Inspiratie & tips

Nieuwe overnachtingsplekken in de stad

Goed nieuws: er komen steeds meer bijzondere winkels en fijne horeca in de binnenstad. Mooi voor de Dordtenaren, maar ook voor toeristen. Dat Dordt absoluut de moeite van het bezoeken waard is, ontdekken steeds meer mensen. En dat één dag daar eigenlijk te weinig voor is ook. Gelukkig zijn daar het gloednieuwe Stadshotel Steegoversloot en de sfeervolle B&B Belle Chambre in de Gravenstraat, met horeca, winkels, cultuur en bezienswaardigheden op loopafstand.

Het voelt als een droom die uitkomt
- Remco (Stadshotel Dordrecht)

Art deco met moderne luxe

Belle Chambre is ruim en stijlvol ingericht met een mix van art deco en art nouveau. Eigenaar Sjoerd Kessels wil een plek bieden waar het prettig is om terug te komen na een dagje binnenstad of Biesbosch. Mooi, passend bij het statige pand uit 1709, maar wel van alle moderne gemakken voorzien. Zo heeft de B&B onder andere een zelfstandige entree met pincode, luxe douche, soundcenter en zelfs een geurmachine zodat het er altijd fris ruikt. Hoewel de B&B nog maar net open is, stromen de boekingen voor de zomer en de positieve reacties al binnen bij eigenaar Sjoerd Kessels.

“De gasten zijn aangenaam verrast over de B&B met haar authentieke details, maar ook over Dordrecht. Veel mensen weten niet dat hier zoveel historische bezienswaardigheden, leuke winkels en horecagelegenheden zijn. Als B&B bieden we uiteraard ook ontbijt aan, maar onze gasten reserveren dit bijna niet en gelijk hebben ze. Om de hoek heb je Coffeelicious en het Scheffersplein. Wat wil je nog meer?”

Bekijk B&B Belle Chambre

Monumentaal overnachten in hartje stad

In het Stadshotel aan de Steegoversloot 56 komt alles samen waar het echtpaar Annemieke en Remco van Helden goed in zijn en wat ze belangrijk vinden. Gastvrijheid, persoonlijke aandacht, kwaliteit en er is plaats voor de winkel, lunchroom en bakkerij van Christa’s (voorheen Christa’s Cookies) waar Annemieke sinds vijf jaar de eigenaar van is. Het hotel heeft twaalf eigentijdse kamers, elk met een eigen karakter, modern maar wel passend bij het rijksmonument uit 1670. Het jonge ondernemerspaar heeft er overduidelijk ontzettend veel zin in.

Remco: “Het voelt als een droom die uitkomt. We hoeven echt niet in de Lonely Planet, maar het zou fantastisch zijn als we onszelf terugvinden in kleine reisboekjes als een verborgen pareltje.”

Bekijk het Stadshotel Steegoversloot
Stadshotel Steegoversloot hotel Dordrecht-2

nog meer adressen om te overnachten

alle adressen
Bed & Breakfasts

Slapen in de Warmoes

Warmoezierspad 1
Bed & Breakfasts
Bijzondere locaties

De Cleijne Nagtegael

Nieuwe Haven 23
Overnachten
Hotels

Hotel Dordrecht

Achterhakkers 72
Bed & Breakfasts

Zen B&B

Hoogt 3
Restaurants buiten het centrum
Biologisch
Vega(n)
Diner
Terras
Nationaal Park de Biesbosch
Hotels

Herberg De Kop van 't Land

Zeedijk 32

of deze bijzondere overnachtingsplekjes

meer bijzondere locaties
Nationaal Park de Biesbosch
Bed & Breakfasts
Bijzondere locaties

Ecolodge

Merwelanden 39
Appartementen

Tiny house in tuin van villa Mariahof

Korte Scheidingsweg 23
Nationaal Park de Biesbosch
Bijzondere locaties
Vakantiewoningen

Houseboats

Baanhoekweg 1b
Overnachten
Bijzondere locaties
Hotels
Vergaderlocaties

Hotel Villa Augustus

Oranjelaan 7

Nieuwe overnachtingsplekken