De Elzen speelbos kinderen gezin natuur Dordrecht (2)
Inspiratie & tips

Voorjaarsvakantie in de stad

Je hoeft je echt niet te vervelen deze voorjaarsvakantie, kom spelen, dieren ontdekken, sterren kijken of schaatsen

Kom knutselen, spelen en dieren ontdekken

In het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht kun je ervaren hoe de school van je grootouders eruit zag. Er zijn leuke vakantiespelletjes en workshops zoals letterbingo en een trekpop knutselen. En lezen natuurlijk bij het kampvuur en tijdens het verhalenfestival.
Of ga de natuur in want het Biesboschcentrum Dordrecht organiseert heel veel leuke activiteiten. Kom braakballen pluizen, ga mee met de gezinsexcursie en ontdek de vogels of pootafdrukken. Varen kan ook, onder het genot van warme chocolademelk vertelt de schipper je alles over de Biesbosch.

Onderwijsmuseum - kinderen - school

Lekker actief bezig zijn

Doe deze vakantie de snelcursus schaatsen bij Sportboulevard Dordrecht en aan het eind van de week kun je al echt schaatsen en zelfs wat leuke kunstjes uitvoeren. Op een speelse maar toch serieuze manier met veel persoonlijke aandacht van ervaren schaatstrainsters, leren de kleuters, jeugd en jeugd plus maar ook volwassenen zich vertrouwd te voelen op het ijs en de smalle ijzers.

Het Klimbos in het NP De Biesbosch gaat weer open vanaf 17 februari dus grijp je kans en doe één van de zeven klimroutes. Dit klimplezier is voor alle leeftijden vanaf 6 jaar. Elke klimroute heeft een eigen moeilijkheidsgraad. Je kiest zelf een route waarna je zelfstandig klimt.

Klimbos Biesbosch kind

Blije staarten feest

Deze voorjaarsvakantie leer jij alles over het gedrag van de dieren op de Stadsboerderij. En nog veel belangrijker: wat jij zelf kunt doen om goed voor deze dieren te zorgen, want hoe beter iedereen voor de dieren zorgt, hoe fijner de dieren op de Stadsboerderij leven.
Op op zaterdag 17 februari, zondag 18 februari en woensdag 21 februari zijn er allemaal leuke activiteiten zoals de dierenvriendentest waarbij je leert wat de dieren jou vertellen. ‘Dier in de spotlight’,  een fotoquiz en een dierenparcours of laat je schminken als je favoriete boerderijdier.

Leuke binnen activiteiten

Bij Poppentheater Damiet van Dalsum kun je genieten van het poppen en schimmen verhaal De Kleine Frederik. In de wintermaanden zijn er iedere vrijdag en zaterdagavond sterrenkijk avonden voor kinderen bij Sterrenwacht Mercurius. Deze vakantie is het thema De Maan en Jupiter.

Als het weer niet wil meewerken dan ga je toch lekker naar de film. Bij Kinepolis en Filmtheater De Witt heb je keuze genoeg. Of wil je liever actief binnen bezig dan kun je bij Bowlmore Dordrecht bowlen en Glow in the Dark midgetgolfen.  Of ga eens langs bij hun buren Go-Kart-In voor een spectaculaire kartbaan en indoor Segway.

Meer tips voor kinderen

Kinderdag

Villa Augustus tuin terras eten drinken kinderen speeltuin tractor zomer Dordrecht

Horeca met speelhoek

Biesboschcentrum Dordrecht seizoensopening Stempelkaart kinderen

UITagenda voor kids

Kraek den Code kinderen wandeling centrum Dordrecht

Speurtocht Kraek den Code