Heb je zin in een heerlijke smaakexplosie op je bord? Kom lekker winters dineren bij diverse restaurants in Dordrecht! Of je nu gaat voor kaasfondue, stoofvlees of een andere winterse special – het seizoen leent zich uitermate goed voor de smakelijke gerechten.
Reserveer jouw winterse smaakmoment en geniet!
Bij Restaurant Het Bevertje staat een grote trekker op de menukaart: het patatje stoofvlees. Lekker vers rundvlees, in combinatie met patat. “Simpel, maar lekker,” zegt Linsey Brand-Verheij. Het patatje stoofvlees staat al een aantal jaar op de kaart en wordt vaak bestelt, volgens Linsey. “Het is een gerecht dat je niet overal kunt bestellen, maar waar mensen vaak wel zin in hebben. Dus dan komen ze dat lekker bij ons eten. Het hele jaar door, maar zeker ook in de winter.” Winters dineren doe je niet alleen met een patatje stoofvlees bij Restaurant Het Bevertje, maar ook met winterse gerechten als verse erwtensoep en goulashsoep, of ga voor een gerecht dat het altijd goed doet bij dit restaurant in de winter: de Jägerschnitzel, een schnitzel met champignons. Kom de winterse gerechten lekker proeven bij Restaurant Het Bevertje deze winter!
Winters dineren doe je heerlijk bij Bistro Twee33! Zeker in deze periode staan daar vleesgerechten op de menukaart waar je van kunt smullen. Wat dacht je van een lekker stukje vlees met bijvoorbeeld een bereiding van peer erbij? Of ga voor een smakelijke boeuf bourguignon of een lekkere shortrib. In de winter wordt veelvuldig vlees besteld, merkt Frank Mol, “In deze tijd van het jaar kiezen mensen minder snel een licht gerecht als vis, maar juist eerder een wat stevigere maaltijd zoals iets met vlees. Sinds kort hebben we als special ook nog mooie stukken Chateaubriand. Richting kerst gaan we misschien ook nog wat van dit vlees serveren “Wellington-stijl”, ofwel met een korstje erop.” Wat je ook kiest deze winter bij Bistro Twee33: genieten zul je zeker!
De Crimp’s kaasfondue is pure comfort in een pannetje: romige gesmolten kaas, vers desembrood, krieltjes in de schil en heerlijke seizoensgroentes om mee te dippen. Je kiest uit maar liefst twee varianten kaasfondue: de welbekende Zwitserse kaasfondue, een echte traditie die áltijd goed is. Of ga voor de speciale truffel-kaasfondue. Een vleugje luxe: romig, rijk en onweerstaanbaar met verse truffel! Wil je extra uitpakken, bestel dan een entrecote bij de kaasfondue. En wat dacht je van de wijndeal? Je krijgt speciaal geselecteerde rode of witte wijn of rosé bij de kaasfondue. Nu het wat kouder wordt, worden de kaasfondues – waarvoor je van tevoren moet reserveren – geregeld besteld bij De Crimp, vertelt Nicky van de Toorn. “Kaasfondue is echt een stukje nostalgie voor veel mensen. Voor mij ook: ik ga vaak wintersporten en heb vaak gezellige avonden met kaasfondue op tafel. Daarom hebben we dit gerecht geïntroduceerd bij De Crimp.”
Foto: Dion Doornik
Al jaren heeft Finn’s kaasfondue op de menukaart staan. Niet verwonderlijk, want het romige gerecht zorgt voor een flinke portie gezelligheid aan tafel! Het idee is ontstaan in coronatijd, vertelt Regard Reuser. “We hadden kaasfondue in jampotten gemaakt, die mensen thuis konden opwarmen. Toen we eenmaal weer open gingen met het restaurant, dachten we: ‘we blijven de kaasfondues gewoon aanbieden’.” Gasten kunnen bij Finn’s de klassieke kaasfondue-variant verwachten, maar dan nét even anders geserveerd. Namelijk in een uitgehold broodje! Daar wordt de mix van emmenthaler, gruyère en Goudse kaas in gegoten. Je kunt het broodje gewoon lekker erbij opeten. Tekort aan kaasfondue? Bijvullen is geen probleem bij Finn’s. Regard: “Veel mensen houden van kaas en vinden de geur lekker. Ze vinden het gezellig om er de tijd voor te nemen en zitten vaak wat langer tijdens het eten van een kaasfondue.” Je doet er goed aan om je agenda erbij te pakken wanneer je kaasfondue wilt eten bij Finn’s, want dat kan in de winter één keer per maand: 10 december, 14 januari, 11 februari en 11 maart.
Afgelopen winters heeft City Bakery Café 38 de zaak een aantal weekenden omgetoverd tot een heus kaasfondue-restaurant. Dat is zo’n succes geweest, dat je nu de héle winter kunt genieten van kaasfondue bij City Bakery Café 38! Tot en met eind februari, om precies te zijn. Je kiest uit Hollandse kaas, truffelkaas en uiteraard Zwitserse kaas – ingekocht bij de hotelschoolvrienden van restaurant SMELT in Amserdam – die je per persoon geserveerd krijgt. Als je dus zin hebt om te proeven van een andere kaassoort die je gezelschap besteld heeft, dan kan dat. Je krijgt de kaasfondue geserveerd met seizoensgroentes en knapperig desembrood en het is ook mogelijk om een bijpassende wijn te bestellen. En heb je zin om nog iets anders in de kaas te dopen, dan bestel je bijvoorbeeld charcuterie of aardappeltjes uit de oven. Dat de kaasfondue – die van donderdag tot en met zondag te reserveren is – zo populair is, snapt Maud van Leeuwen wel. “Mensen vinden het gezellig om te kaasfonduen met elkaar en om dit gerecht met elkaar te delen.”