Blauwe zaal Dordrechts Museum kunst cultuur musea Dordrecht

Naar het museum in Dordrecht!

Voor een museumbezoek ben je in Dordrecht aan het juiste adres. Er zijn diverse musea in de stad te vinden. Van moderne kunst tot prachtige werken uit 18e-eeuw. Je kunt vooraf online een ticket te kopen.

Op ontdekkingstocht in Huis van Gijn

Ontdek hoe welgestelde Dordtenaren anno 1900 woonden in Huis van Gijn. Wie door dit voormalige woonhuis van zakenman en verzamelaar Simon van Gijn (1836-1922) dwaalt, waant zich 100 jaar terug in de tijd. De bewoners lijken er elk moment thuis te komen. Voor kinderen is het extra leuk op de speelgoedzolder. De verzameling is één van de oudste speelgoedcollecties in Nederland.

Meer over Huis van Gijn
Huis van Gijn kinderen kunst cultuur musea Dordrecht

Kijk je ogen uit in het Dordrechts Museum

Opgericht in 1842 is het Dordrechts Museum één van de oudste musea van Nederland. Naast tijdelijke tentoonstellingen heeft het museum een prachtige vaste collectie.  Sinds de oprichting is een rijke collectie opgebouwd die zes eeuwen Nederlandse schilderkunst omvat, van 1500 tot heden. Ontdek hoogtepunten uit de 16de tot 18de eeuw bij een bezoek aan dit prachtige museum.

Bekijk het Dordrechts Museum
In het licht van Cuyp

Het Hof van Nederland

In Hof van Nederland beleef je hoe we in Nederland omgaan met onze vrijheden, verteld vanuit verschillende perspectieven. Aan de hand van historische gebeurtenissen kom je meer te weten over onze vrijheden en word je uitgedaagd om naar het heden te kijken en beter inzicht te krijgen in wat vrijheid voor jou betekent.

Meer over Het Hof van Nederland

Ontdek meer!

Museum Dordts Patriciershuis, kunst & cultuur, Dordrecht

Bekijk alle musea

Expositie Dordrechts Museum, kunst & cultuur, musea Dordrecht

Exposities in de stad

Galerie monument Wijnstraat 87

Galerieën en expositieruimtes

Energiehuis Machine 3, kunst & cultuur, Dordrecht

Kunst- & cultuur in één overzicht