Open Monumentendagen Dordrecht plattegrond Hofstraat
Blogs, vlogs & tips

Agenda vol cultuur, natuur en tweedehands schatten

De zomervakantie is achter de rug en langzaamaan dient het gewone leven zich weer aan. Maar de sleur zal er niet inkomen, want ook in september is er weer genoeg te beleven. Ga op zoek naar (antieke) schatten tijdens Kunstrondje Dordt of de Dordtse Rommelroute en laat je verrassen door de veelzijdigheid van de langste winkelstraat van Nederland tijdens het Voorstraat Noord Festival.

Dat wordt een heerlijke nazomer!

Internationaal Micro Festival

Het festival mag dan micro heten, toch heeft dit poppentheater festival internationale allure. Ook dit jaar zijn er weer interessante voorstellingen, gegeven door theatergroepen uit binnen en buitenland. ‘Er komen groepen uit Israël, de Verenigde Staten, Frankrijk en België en ook bezoeker uit Japan en Haïti’, vertelt Damiët van Dalsum van het organiserende Poppentheater Damiët. Bezoekers worden via een mooie route door de binnenstad langs de voorstellingen geleid. ‘Het leuke aan het festival is dat de voorstellingen op verschillende locaties worden gehouden die passend zijn bij het theaterstuk, bijvoorbeeld ook in privéhuizen. Er is een route voor families met kinderen en één voor volwassenen.’ Het festival is van vrijdag 9 tot dinsdag 13 september.

Meer informatie

 

 

Internationaal Micro Festival Dordrecht

Onthulling Studio Job voor de Kunstkerk

Op vrijdag 9 september om 18.00 uur vindt de feestelijke onthulling plaats van een splinternieuw monument; de nieuwe gevel van de Kunstkerk. Deze bronzen gevel met gebrandschilderd glas is ontworpen en gecreëerd door Studio Job, één van de meest invloedrijke ontwerpbureaus van dit moment. Met dit indrukwekkende kunstwerk krijgt de gevel van de Kunstkerk haar definitieve aanzicht en wordt Dordrecht verrijkt met een beeldbepalend monument. Dit evenement is tevens de officiële opening van de Kunstkerk en de aftrap van de Open Monumentendagen. Het is een culturele mijlpaal met muziek en een feest voor de stad.

Meer informatie

 

Kunstkerk voorgevel concept

Dordtse Rommelroute zondag 18 september

Het begon als een soort groot buurtfeest, maar inmiddels is de Dordtse Rommelroute uitgegroeid tot een rommelmarkt waar mensen uit heel Nederland op afkomen. ‘Vorige editie kwam er zelfs een touringcar vanuit Amsterdam speciaal naar onze Rommelroute’, vertelt Bianca Drexhage die samen met haar buurvrouw Marissa Dornscheidt het initiatief nam voor de Rommelroute door het centrum van Dordrecht. ‘Er doen op zo’n 250 adressen mee, dat is enorm! Het idee kwam vier jaar geleden omdat we de centrumbewoners wat meer met elkaar in contact wilden brengen. Dat is een groot succes gebleken.’ De bewoners van de binnenstad staan vanaf 9.30 uur met hun tweedehands schatten voor hun woning. Tot dan!

Meer informatie

 

 

Rommelroute evenementen Dordrecht
Dordrecht Pride
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Biesbosch herfstfeest evenement Biesboschcentrum Dordrecht
Blogs
Nieuws
Voor kids

Gezellig veel evenementen op UITagenda!

30 september 2023
Preloved Fashion damesmode winkelen tweedehands vintage Dordrecht
Blogs
Voor kids

Vintage vondsten scoren op allerlei mooie locaties

26 september 2023
Dordt vlogt nieuws uit de stad De Witt Loki's Room miniatuur Dordrecht
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Nieuws uit de stad #17

21 september 2023
De Woonmol winkelen woonwinkel Dordrecht
Blogs
Nieuws

Drie verhuizingen in de stad

16 september 2023
Brandstof Energieplein eten drinken terras Dordrecht
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #24

11 september 2023