Jac Hensen herenmode herfst winter winkelen Visstraat Dordrecht (2)
Inspiratie & tips

Klaar voor de winter?
Update je wintergarderobe!

De winter komt eraan: de hoogste tijd om de warme laarzen, vesten en truien weer tevoorschijn te halen. Met slechts een paar nieuwe eyecatchers, heb je niet alleen een mooie update van je wintergarderobe, maar ben je ook nog eens lekker duurzaam bezig. Enkele experts uit de Dordtse binnenstad geven tips voor bijzondere must-haves die deze winter echt niet mogen ontbreken!

Dé tips voor een update van je wintergarderobe!

Mix & match met een pak

Dames opgelet: koop een pak en combineer eindeloos. Dat is de gouden wintertip van Jaimey van der Eijk. Samen met haar moeder Jeannette is ze de trotse eigenaresse van Amé Boutique in de Nieuwstraat. De winkel hangt vol met de mooiste accessoires, sieraden en kleding. Wat echt niet mag ontbreken deze winter is een pak, verzekert Jaimey. “Zwart is natuurlijk stijlvol voor de feestdagen, een leuke kleur of een toffe ruit is verrassend. Het is mooi matchend, maar ook prima apart te dragen. Combineer het jasje bijvoorbeeld met een stoere leren broek of kies voor een leuke warme trui boven de broek. Slechts twee nieuwe items, voor minstens één winter plezier. Wat wil je nog meer?”

Ontdek Amé Boutique

 

 

Amé Boutique winkelen herfst winter damesmode accessoires Nieuwstraat centrum Dordrecht (1)

Advies op maat

In het ruime monumentaal pand van Jac Hensen aan de Visstraat vind je op twee etages stijlvolle mannenkleding voor elk moment. Zij wagen zich alleen niet aan één tip voor de wintergarderobe van de man. “De optimale update hangt af van wat je al in de kast hebt hangen en bij mannen ook vaak je persoonlijke smaak. Maar bij ons zijn ze aan het goede adres omdat we alles in één huis kunnen aanbieden. Van je nette pak tot aan je comfortabele casual items. Voor alle mannen geldt: wees welkom en kom langs, ons team van ervaren verkopers geeft met alle plezier advies op maat.”

Meer Jac Hensen
Jac Hensen herenmode herfst winter winkelen Visstraat Dordrecht (1)

De Uggs zijn terug

Met een paar robuuste boots zitten dames én heren deze winter goed. Bij Mohr & Mohr is de keuze uit kwaliteitsmerken reuze. Denk bijvoorbeeld aan Nubikk en Shabbies, en nog veel meer. Lekker warm, stoer en sportief, maar ook prima te combineren met bijvoorbeeld een wollen jurk. Frenk Mohr, eigenaar van Mohr & Mohr, ziet bovendien een trend die terug is van weggeweest. “Herinneren we ons de klassieke Uggs van een paar jaar geleden nog? Goed nieuws voor wie ze bewaard heeft. Net als vorig jaar zijn Uggs nog steeds helemaal in. ” Ben je toe aan een nieuw paar? Bij Mohr & Mohr zijn ze uiteraard volop verkrijgbaar. Volgens Frenk kun je ook nooit genoeg sneakers hebben. En ook daarin is er veel keuze bij de exclusieve schoenenwinkel.

Ontdek Mohr & Mohr
Mohr & Mohr schoenenwinkel winkelen Kolfstraat centrum Dordrecht (2)

Draag kleding in laagjes: comfortabel en duurzaam

Mutsen, handschoenen, truien, jassen, softshells, ondergoed, sokken, schoenen, rugzakken, slaapzakken, kampeerspullen en nog veel meer. Na een bezoek aan Alpaca Outdoor zou je van de Noordpool naar de woestijn of jungle kunnen reizen, maar we houden het nu bij de mooie winterse wandelingen in de Biesbosch of De Elzen. “Weer of geen weer, met laagjes zit je altijd goed”, vertelt Karin Giessen, mede-eigenaresse van de outdoorspecialist aan de Groenmarkt. “Begin met wollen onderkleding, daaroverheen een wollen trui of een fleece vest en tot slot een wind- en waterdichte (al dan niet gevoerde) jas. Op deze manier ben je bestand tegen alle weersomstandigheden, dag in dag uit, jaar in jaar uit. Kies voor goede kledinglaagjes – comfortabel en duurzaam – en geniet volop van de mooiste wandelingen. Hier heb je jarenlang plezier van.”

Meer Alpaca Outdoor & Travel
Alpaca Outdoor winkelen herfst winter Groenmarkt centrum Dordrecht (2)

Verrassende shoppingroutes

Winkel liefhebbers opgelet: met acht bijzondere thematische shoppingroutes op indordrecht.nl slaag je altijd voor een nieuwe outfit, origineel cadeau of lokaal product. Eén van shoppingroutes is Made in Dordrecht. De route voert je langs typisch Dordtse ondernemers en organisaties: onder andere distilleerderij Rutte, Gertjan de Kaasboer, het Dordrechts Museum, SBK Kunstuitleen en Stripwinkel Sjors. Met route Shoes & the City ligt de Dordtse schoenenwereld aan je voeten. Van sneakers tot boots, bergschoenen en stralend voor de feestdagen: in een van de vele schoenenzaken in de binnenstad slaag je altijd. Wandel de route Eiland vol brocante en ontdek in de historische straatjes de origineelste tweedehands bric-a-brac en snuisterijen. De Woonmol, Pandora, Bluebirds in the Backyard en nog veel meer: alleen al vanwege de namen zijn de winkels in deze snuffeltocht de moeite van het bezoeken waard. Nieuwsgierig geworden?

Klik snel hier voor alle shoppingroutes op een rij!

 

No28 damesmode winkelen najaar centrum Dordrecht
People Like Us damesmode winkelen najaar centrum Dordrecht
Ontdek alle
winkels hier

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Uitgelichte afbeelding reel Bluebirds
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe winkel: Bluebirds in the Backyard

18 april 2024
Huis Arrest winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #29

16 april 2024
Biesboschcentrum - Wandelen Griendmuseumpad 1
Blogs
Fietsen
Kids
Natuur
Wandelen

Natuur ontwaakt

10 april 2024
Uitgelichte afbeelding reel Lentezon
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Genieten van de lentezon!

09 april 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's lunchen eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht
Doe
Evenement & activiteiten
Nieuws
Ontdek

NIEUW: Dordrecht Maggezien #1

03 april 2024
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Evenement in zícht!

01 april 2024