Dordrecht Pride Walk
Inspiratie & tips

Vier diversiteit tijdens Dordrecht Pride

Met elkaar diversiteit vieren: dat kan op zaterdag 2 september bij de Dordrecht Pride! Een evenement dat met elkaar, vanuit de hele regio, wordt gevierd.

Bij de Dordrecht Pride is iedereen zichzelf!

Hoofdfoto: Marco Huijzer.

Nieuwe locatie voor kleurrijk feest

De Dordrecht Pride is dé pride van deze regio. Dit jaar op een nieuwe locatie: het Stadhuisplein en de Groenmarkt. Daar vind je een roze markt met lifestyleproducten, kleding, accessoires en voorlichting. Ook kun je in het Stadhuis trouwen voor één dag en is er op het Stadhuisplein een leuk podiumprogramma met optredens van onder andere Antje Monteiro en Dave Dekker. Het wordt echt een feestje! Zeker omdat een Belgische danssensatie de Dordrecht Pride komt opleuken: deze dansers op hakken zorgen voor lekker veel reuring en gezelligheid in de stad.

Foto: Marco Huijzer.

Dordrecht Pride Trouwen voor 1 dag

Iedereen komt samen bij Pride Walk

Kijk je ogen uit tijdens de Pride Walk, een echte blikvanger! Vanaf de kant, of prinsheerlijk vanaf het water in een bootje. De Pride Walk is een belangrijk onderdeel van de Dordrecht Pride dat start op het Otto Dickeplein. De hele regio wordt hierbij betrokken. Waterbussen vanuit de Drechtsteden maken verbinding met het evenement via het water. Zo kan het evenement al vóór de pride beginnen! Liever met de bus naar Dordrecht? Dat kan natuurlijk ook. Als je met QBUZZ naar de stad gaat en je laat een regenboogitem aan de chauffeur zien mag je gratis met de bus mee! Zo speelt de hele regio een rol in het evenement. Als iedereen samenkomt op het plein kan het feest eginnen.

Foto: Marco Huijzer.

Dordrecht Pride Walk 1

Van foto-expo tot afterparty

Er is veel te zien en te doen tijdens het event. Er is een fototentoonstelling met als thema ‘roze ouderen’ voor het Stadskantoor. Er is een stille disco – ‘Dancing in the Street’ – voor de bibliotheek tussen 17.00 en 19.00 uur en wil je nadat het programma rond 23.00 uur stopt nog even doorgaan met feesten, ga dan naar de afterparty bij Bibelot! Aan alles is gedacht op zaterdag 2 september. Zo stelt WE Fashion speciaal voor bezoekers van de Dordrecht Pride kleedkamers beschikbaar voor wie het moeilijk vindt om als zichzelf naar het evenement toe te komen. Er is ook een styliste aanwezig.

Dordrecht Pride

Diversiteit vieren

Het vieren van diversiteit is de gedachte achter de Dordrecht Pride, vertelt organisator Lennart Lenskens. “We geven een signaal af voor meer acceptatie in de regio. De Alblasserwaard is vrij conservatief;  het is niet altijd gemakkelijk om jezelf te zijn. We behaalden al wel winst met voorgaande edities van de Dordrecht Pride: zichtbaarheid komt de acceptatie ten goede. Gelukkig maar! Bij de Dordrecht Pride zie je een mix van iedereen die zichzelf is. Van bi tot homo en van transgender tot hetero. De verschillen zijn niet zo groot – iedereen is gelijk. Met elkaar, met de hele stad en de regio, vieren we de Dordrecht Pride!”

Meer Dordrecht Pride
Dordrecht Pride
UITagenda evenementen silent disco Dordrecht
Klik hier voor de
totale UITagenda!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Lepeltje Lepeltje evenement Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Evenementenseizoen van start!

01 mei 2024
Flo's Label winkelen damesmode Voorstraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Winkelen

Shoppen op Voorstraat West

24 april 2024
Vlaggen Koningsdag Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Vier Koningsdag!

23 april 2024
Uitgelichte afbeelding reel Bluebirds
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe winkel: Bluebirds in the Backyard

18 april 2024
Huis Arrest winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #29

16 april 2024