Park Merwestein kinderen Dordrecht
Inspiratie & tips

Yes, het is herfstvakantie!

Vanaf 16 oktober start de herfstvakantie voor onze regio. Tijdens deze vakantie hoef je je zeker niet te vervelen, want er zijn genoeg leuke activiteiten in de stad! Wil je het hele overzicht van alles wat er te doen is? Kijk dan in de UITagenda. Ben je al nieuwsgierig geworden naar meer… Lees dan snel mee, hieronder geven we je leuke tips!

Er is zoveel te beleven deze herfstvakantie: ga op avontuur in de Biesbosch, speel Jeu de Boules, bezoek het theater of ga creatief aan de slag bij ToBe!

Het tinnen soldaatje

Geloof jij nog in sprookjes? Dan moet je echt naar deze poppentheater voorstelling gaan van Poppentheater Damiët van Dalsum. De eigenzinnige vormgeving maakt deze voorstelling verrassend en speels. In deze bewerking van ‘het tinnen soldaatje’ beleef je het verhaal van de Deense schrijver Hans Christian Andersen op een bijzonder manier. Het soldaatje wordt verliefd op een plaatje van een ballerina. Zijn grootste wens is om eenmaal met haar te dansen. Als hij meegesleurd wordt door een oorlogsmonster lukt het om haar in het echt te zien. Erina de ballerina zorgt ervoor dat het monster wordt verslagen. Ze blijven voor altijd samen. Voorstellingen op diverse data om 15:00 uur. Vanaf 4 jaar.

Poppentheater Damiët

(Vertel)Voorstelling Werktuig

PNTheater speelt deze spannende en speelse vertelvoorstelling bij Kindertheater Marjolijn. Het gaat over vriendschap, fantasie, nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheid. Erik verhuist met zijn ouders naar Guisbalg; een dorp waar nooit iets gebeurt. Maar dan ontmoet hij Jan. Samen ontdekken de jongens een mysterieuze verlaten schuur. Op een nacht ziet Erik er licht branden en dan gaan ze op onderzoek uit, wat bijna verkeerd afloopt… In een stoer en intrigerend decor vertellen de spelers een fantasie prikkelend verhaal, met behulp van allerhande objecten en begeleid door geluiden van gereedschap. Het speelplezier spat er van af! Het verhaal is geïnspireerd door het nummer What’s he building in there van Tom Waits. Vanaf 8 jaar.

Kindertheater Marjolijn

 

Herfstbevertochten in de Biesbosch

Stap aan boord van de open fluisterboot en vaar twee uur lang in de schemering door Nationaal Park de Biesbosch. Tijdens de vaartocht vertelt een gids van alles over de bever en zijn leefomgeving. Kijk ook goed om je heen, misschien ontdek je beversporen of heb je zelfs een ontmoeting met een bever! Het kan wat fris zijn in de avond, warme kleding wordt dan ook aanbevolen. Het is toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar. De vaartochten zijn van 17:00 tot 19:00 uur op de volgende data: 16, 20 en 22 oktober. Dus doe een lekkere warme jas aan en vaar een rondje mee!

Biesboschcentrum
herfstbevertocht Biesbosch Dordrecht

Nieuw: potje Jeu de Boules spelen!

Het Franse balspel Jeu de Boules is helemaal hot en happening in Nederland. In veel steden en plaatsen in Nederland schieten de Jeu de Boules banen als paddenstoelen uit de grond, zo ook in Dordrecht. Het zijn ontmoetingsplekken waar je een potje petanque speelt en lekker een hapje en een drankje nuttigt. Het is weer eens wat anders dan een avondje bowlen of naar de film. Bowling & Partycentrum de Merwehal heeft onlangs zijn nieuwe Jeu de Boules banen geopend. En het is zeker niet alleen voor oudjes, maar voor alle leeftijden! Je huurt dagelijks een baan per uur voor € 17,50 en daar kun je met zes mensen op spelen.

Bowling & Partycentrum de Merwehal
Jeu de Boules Bowling & Partycentrum de Merwehal Dordrecht

Kinderdag bij ToBe

Heb je geen zin meer om in je vakantie thuis te zitten? Kom dan naar de Kinderdag bij ToBe cultuurcentrum. Iedere Kinderdag is gevuld met gezellige en creatieve activiteiten! Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen meedoen aan de Kinderdag. Je volgt drie workshops, Kunst & Design, Muziek, Dans of Theater.

De kaartverkoop voor alle Kinderdagen van dit seizoen is gestart! In schoolvakanties organiseert ToBe van 08.30-15.15 uur de Kinderdagen op donderdag 6 januari, donderdag 3 maart en op vrijdag 6 mei. Een kaartje voor de hele dag kost € 13,50.

ToBe Cultuurcentrum
Kinderdag ToBe herfstaanbod Dordrecht

Met het gezin naar Schouwburg Kunstmin

Een bezoek aan de prachtige schouwburg is altijd een belevenis. Ook in de herfstvakantie zijn er in Kunstmin een aantal mooie voorstellingen waar je met het hele gezin naartoe kunt. Van de vlammende voorstelling van Brandweerman Sam waar je verkleed naartoe mag, De Grote Red Je Reet Show (spelshow waar vijf jongens de strijd met elkaar aangaan) tot en met de experimentele Checkpoint show. Er is voor ieder wat wils. Nieuwsgierig wat er nog meer in de theaters te doen is, kijk dan op volledige UITagenda en plan je middag of avondje uit. Tot ziens in het theater!

Schouwburg Kunstmin
brandweerman-sam

Nog meer te doen in de herfstvakantie!

Bekijk hele UITagenda
Miniatuur Dordt Vlogt Herfst in de binnenstad
Eten & Drinken
Vlogs
Winkelen

Dordt Vlogt: herfstkriebels in de binnenstad

30 september 2021
Bioscoop film De Witt Dordrecht cultuur uitgaan

Naar de film

Park Merwestein - Dordrecht
Blogs
Fietsen
Kids
Wandelen

Naar buiten in de herfst

13 november 2023
Dordrechts Museum - schilderijen - kunst

Naar het museum!

Grotekerksbuurt Grote Kerk kinderen gezin wandelen zomer Dordrecht

Doen met kinderen

Park Merwestein - Dordrecht
Blogs
Kids
Natuur

Buiten bijtanken

08 oktober 2020
A. Cuyp, Landschap met herders en reizigers bij avondlicht, ca. 1667, Londen, The Royal Collection
Nú in het Dordrechts Museum
In het licht van Cuyp