Speeltuin Reewegpark spelen kinderen activiteiten Dordrecht lente zomer (4)
Inspiratie & tips

Yes, het is zomervakantie!

Het is eindelijk zover: het is zomervakantie! En dat treft, want of je nu op vakantie gaat of niet, er is van alles te doen in en om de stad. Van zwemmen tot varen en van suppen tot klimmen.

Er is genoeg te doen deze zomer in de stad!

Dé zomeractiviteit: zwemmen

Zwemmen is uiteraard dé activiteit die je graag in de zomer doet. Dat doe je bijvoorbeeld in het Wantijbad, bij de Paddenstoel, in het Wantij bij Kinepolis en bij de Sportboulevard. Met name het Wantijbad is the place to be. In het openluchtzwembad is het heerlijk toeven. Je kunt er lekker rondspetteren in het water, een potje volleybal spelen aan de kant of lekker op het gras ravotten. Vergeet je handdoek, zonnebrand en flesjes drinken niet – het is heerlijk om met warme temperaturen naar het Wantijbad te gaan! Ook bij de Paddenstoel geniet je in de buitenlucht van een zwempartijtje. In dit spartelbadje in het Wantijpark kun je met de allerkleinste perfect terecht op een zomerse dag. Liever in het Wantij zwemmen? Dat doe je bij de bekende trappen achter bij Kinepolis. Wanneer het weer even niet zo best is deze zomer, hoef je niet te treuren. Dan ga je gewoon lekker naar de Sportboulevard, waar je binnen zwemt! In het recreatiebad ervaar je net zo goed het gevoel van zomer(vakantie).

Zwemmen kinderen dordrecht

Actief in de stad

Tuurlijk, het kan warm zijn, maar het is ook fijn om in de zomer actief bezig te zijn. Ga bijvoorbeeld naar het Klimbos Dordrecht, een perfect dagje uit! Met maar liefst zeven verschillende klimroutes waaronder een tokkelroute, moeilijke overgangen, knuffelpalen en grote netten is er uitdaging voor jong en oud. Vanaf zes jaar en 1 meter 20 zijn er drie routes om te klimmen, ben je 1 meter 40 of langer dan komen er nog vier routes bij. Je bent lekker bezig in de natuur én het is weer eens iets anders. Leuk weetje: Klimbos Dordrecht is de enige locatie van Klimbos Nederland waarbij je over het water heen tokkelt! 

Klimbos, Baanhoekweg 53
Klimbos kinderen activiteiten Biesbosch Dordrecht

Spelen in het park én op het water

Nog een fijn uitje: de speeltuin in het Reewegpark, aan de voet van de Noordendijk. Een koel en groen park, waar je kunt sporten en ontmoeten. Omgeven door een oase van groen. Heb je zin om nóg actiever te zijn? Kijk dan eens naar de activiteiten van Board Academy. Het aanbod is reuze: wakeboarden, suppen, longboarden, waterskiën, wakesurfen, funtuben, paintball met pijl en boog, boogschieten, bubblebal en meer. Ideaal voor de actieveling die een uitdaging zoekt. Kies voor een losse les, of voor een workshopreeks. Enthousiaste instructeurs tillen jouw uitje naar een nog hoger niveau, met begeleiding op het water of aan de kant. Ook leuk voor als je deze zomer jarig bent: vier er je (kinder)feestje met een activiteit! 

Speeltuinen in de stad Board Academy, Rijksstraatweg 186

Speeltuin Reewegpark spelen kinderen activiteiten Dordrecht lente zomer (3)

Bootje varen, suppen...

Varen door de Biesbosch is een unieke ervaring! En die ervaring begin je bij het Biesboschcentrum Dordrecht, waar je gemakkelijk een bootje huurt. De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa en dit ontdek je het best per boot. Bij Biesboschcentrum Dordrecht kies je uit verschillende soorten boten die je de Biesbosch vanaf het water laten ontdekken. Met de kano of sup (stand-up paddling) ontdek je dat de Biesbosch een ware jungle is. Je peddelt onder overhangende takken door en komt langs rijk begroeide oevers. Doe je het liever rustiger aan? Dat kan! Huur dan een fluisterbootje. Er zijn fluisterbootjes vanaf 4 personen tot en met maximaal 12 personen. Je bestuurt ze heel gemakkelijk en door de elektrische motor ontdek je in alle stilte de flora en fauna van de Biesbosch. Je vaart langs rietvelden en rijke wilgenbossen. Het gebied is een paradijs voor vogelspotters. Er zijn veel verschillende soorten vogels te zien zoals ijsvogels, zee- en visarenden. En met een beetje geluk spot je zelfs een bever! 

Biesboschcentrum, Baanhoekweg 53
DRIJF Dordrecht SUP en kano's Stayokay

... en kanoën!

Ook via DRIJF kun je lekker het water op in de Biesbosch. Suppen en kanoën zijn de ideale activiteiten om te doen onder een zomerzonnetje. Niet voor niets is suppen zo populair – het is een uitdagende, maar tegelijkertijd ook heel toegankelijke activiteit. Je begint gewoon zittend op je knieën of billen op de plank en als je eraan toe bent, dan ga je eens een keertje staan. Maar dat hoeft niet! Ook kanoën is erg leuk om te doen. Bij DRIJF huur je een kajak voor één of twee personen. Zo kun je de prachtige natuur van de Biesbosch ontdekken op een manier die bij jou past.

DRIJF verhuur, Baanhoekweg 25
DRIJF kano water Biesbosch Dordrecht
Beverspeurtocht beverbos kinderen activiteiten Biesbosch zomer natuur Dordrecht (3)
Ontdek meer
in Dordrecht

Meer inspiratie en tips

t
Blogs

De Witt viert eenjarig bestaan

06 september 2024
Uitgelichte afbeelding reel Bilderhof
Doe
Eten & Drinken
Video's

Hidden wine gem!

05 september 2024
Video Pluktuin Dordrecht
Kids
Natuur
Nieuws
Video's

Het pluktuin seizoen is van start

22 augustus 2024
Blogs
Eten & Drinken
Vanaf het water

Proosten aan het water

20 augustus 2024