Zwerf online door de Dordtse binnenstad

Zwerf onlinde door de Dordtse binnenstadDordt vlogt

Ontdek Dordrecht op een nieuwe manier en leer de stad nog beter kennen! We brengen Dordrecht naar je toe om deze op je gemak thuis vanaf de bank te beleven.
Vlogster Britt laat samen met VVV-gids Lisette zien hoe leuk Dordrecht is! Ze nemen je mee door intieme straatjes en hoekjes, langs monumenten en historische gebouwen.

Ik ben benieuwd of ik jou als Dordtse, nog nieuwe dingen kan laten zien!
- Lisette - VVV stadsgids

De route begint bij het standbeeld van Ary Scheffer op het Scheffersplein. Deze beroemde schilder heeft in Dordrecht gewoond en in het Dordrechts Museum hangen veel van zijn werken. Wist je dat Dordrecht vroeger een echte wijnstad was. Namen als Wijnbrug en Wijnhaven herinneren aan die tijd. Lisette vertelt ook over de vele hofjes die Dordrecht rijk is. Als je deze vlog bekijkt krijg je zin om alle Dordtse hofjes te bezoeken. Handig voor onderweg is dan de Hofjes route, download de routebeschrijving of loop de route met je telefoon.

Al die prachtige monumenten hebben een eigen verhaal zoals het Huis de Onbeschaamde. Lisette vertelt het verhaal achter deze bijzondere naam. De route brengt je verder naar het drierivierenpunt met de prachtige Groothoofdspoort, een markante plek aan het water. In het Hof van Nederland zit je op de eerste rij bij de Eerste Vrije Statenvergadering van 1572. Lisette geeft je een schat aan informatie over de verborgen historie van Dordrecht. Je ziet de oude gevangeniscellen op de zolder van het Stadhuis en prachtige glans-in-lood ramen van de Grote Kerk. Maar ook het lugubere verhaal over de lynchpartij van de Gebroeders de Witt heeft zijn oorsprong in Dordrecht. Na dit verhaal zin om zelf door de stad te wandelen?
Kijk hier voor alle wandelmogelijkheden in Dordrecht