Shoppingnight Dordrecht 27 juni 2019 Copyright Christine Reehorst (4)
Inspiratie & tips

Gezellig volle UITagenda

Ontdek Bach zoals je hem nog nooit hebt gehoord tijdens het Bachfestival. Trek je hardloopschoenen aan en ren een recordtijd tijdens de Zoomer Wantijrun. En laat je creatieve kant zien tijdens het nieuwe evenement Cultuur op de hoek.

Juni heeft voor ieder wat wils.

Cultuur op de hoek

Pak een kwast en schilder mee! Het nieuwe evenement Cultuur op de hoek biedt een podium aan de vele kunst- en cultuurverenigingen die onze stad rijk is. “Op initiatief van de Gemeente Dordrecht is dit evenement in het leven geroepen om amateur kunstverenigingen meer zichtbaarheid te geven in de stad”, vertelt Peggy Merison van het organiserende ToBe Projectbureau. De deelnemende verenigingen openen die dag hun deuren voor geïnteresseerden en in de binnenstad is er de hele dag door muziek. Amateurfotografen exposeren hun werk in de Stadsbibliotheek en bezoekers kunnen zelf aan de slag als ze dat willen. “Schildervereniging Studio ’76 laat alle voorbijgangers een kwast pakken om zo met elkaar een prachtig schilderij te maken. Het belooft een erg leuke dag te worden met een vol programma.”

Cultuur op de hoek – 4 juni
Cultuur op de hoek

Nobel’s Pinksterontbijt:verbinding maken tussen bewoners

Na twee jaar afwezigheid kan het weer. De langste ontbijttafel van het land wordt op deze Tweede Pinksterdag (6 juni) weer opgedekt in de historische straten van Dordrecht. “Zo leuk dat dit weer kan, we hebben er enorm veel zin in”, vertelt Willemijn Nobel van Nobel’s Brood. “Deze ontbijttafel is alles waar Nobel’s voor staat, namelijk verbinding maken tussen de bewoners van Dordrecht.” Kaartjes voor het ontbijt ‘met het mooiste decor van Nederland’ kosten €15 en zijn te koop via de website van Nobel’s. “De opbrengst gaat naar het goede doel. Dit doel is nog niet bekend, het wordt in ieder geval een lokaal goed doel.”

Nobel’s Pinksterontbijt – 6 juni
Nobel's Pinksterontbijt Grotekerksbuurt en Grote Kerk Dordrecht

Verrassende samenwerkingen tijdens Bachfestival

“Alles behalve voorspelbaar”, zo noemt Janko Duinker het Bachfestival wat hij mede organiseert. “We hebben dit jaar weer de internationale top kunnen uitnodigingen, wat geweldig is. Zoals Olivier Latry, organist van de Notre Dame en het Norwegian Solist’ Choir.” Daarnaast brengen lokale amateurs en jong talent hun muzikale kwaliteiten ten gehore tijdens dagelijkse lunchconcerten. Laat je tijdens het festival verrassen door muziek van Bach, gestoken in verschillende jasjes. “Wij vragen de musici nauwelijks om gewoon hun eigen ding te doen, maar zorgen voor verrassende samenwerkingen en nieuwe, hedendaagse composities. We zijn een echt muziekfestival en op het gebied van klassieke muziek misschien wel de meest verrassende.” Kaarten voor de diverse concerten zijn te koop via www.bachfestivaldordrecht.nl.

Bachfestival – 17 t/m 25 juni
Bachfestival 2022

Elke (zomer)kermis is een feestje!

Geen betere manier om de Dordtse zomer af te trappen dan op de Zomerkermis. Ruud de Dreu, kermisorganisator bij de Gemeente Dordrecht, is blij dat weer zo’n 40 kermisattracties worden neergezet op de Spuiboulevard. “Er is weer vermaak voor jong en oud. Met dit jaar een voor Dordrecht nieuw funhouse van 32 meter lang.” Ook dit jaar hoopt de organisatie weer veel bezoekers te mogen ontvangen. “Elke kermis is een plaatselijk feestje. Dat hebben we de afgelopen edities in Dubbeldam en Stadspolders wel gemerkt. Mensen hebben het de afgelopen jaren echt gemist.” Het terrein van de Dordtse Zomerkermis is voor iedereen gratis toegankelijk, voor de attracties koop je ter plekke een kaartje.

Zomerkermis – 18 t/m 26 juni
Kermis (9)

Zoomer Wantijrun sportief én sociaal

Rennen langs de verfrissende Wantij op een warme voorzomerse avond met een gouden gloed op je schouders. De Zoomer Wantijrun is misschien wel één van de mooiste hardlooprondes van Dordrecht. Dit jaar start de vierde editie van dit sportevenement weer vanaf de atletiekbaan van Fortius. Atleten kunnen kiezen voor een ronde van 5 of 10 kilometer of de 10 Engelse mijl (16,1 kilometer). “Het belooft een sportief en gezellig evenement te worden met een vrolijk onthaal bij de finish, muziek én een drankje”, laat de organisatie weten. “Als Dordtse makelaar ben ik er trots op om zoveel mensen sportief te zien genieten van onze stad en de natuur eromheen. Buiten de sportieve uitdaging, is het ook een sociale aangelegenheid”, aldus initiator Edwin Zoomer, van Zoomer Makelaardij.

Zoomer Wantijrun – 22 juni
Zoomer Wantijrun evenement Dordrecht

Binnenstad op haar best tijdens de Shoppingnight

Shop till you drop! Tijdens de Shoppingnight heb je alle tijd voor het scoren van een nieuwe outfit of voor vinden van het perfecte cadeau. De winkels zijn die donderdag namelijk tot 22.00 uur open. “De eerste editie in 2019 was een groot succes”, vertelt Remco Gravendijk, kwartiermaker van de Dordtse binnenstad bij Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht (POBD). “Toen waren zo’n 250 winkels tot laat open. We verwachten dat er nog meer ondernemers meedoen en de Dordtse binnenstad op de kaart zetten als winkelbestemming van de regio.” Tijdens de Shoppingnight zijn er niet alleen ruimere openingstijden, ondernemers verrassen bezoekers ook met leuke acties. “Niet per se kortingsacties, maar echt belevingsacties. Denk aan een cocktailshaker in de zaak of optredens van muzikanten. We laten op deze donderdagavond de binnenstad van haar beste kant zien.”

Shoppingnight – 30 juni
Shoppingnight Dordrecht 27 juni 2019 Copyright Christine Reehorst (4)
Wantijpop Nieuwsbrief-header mei
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Doe
Evenement & activiteiten
Kids
Nieuws
Ontdek

Nieuwe editie Dordrecht Maggezien #2

15 mei 2024
Dordt in Stoom - evenement - historische binnenstad Dordrecht - havens
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Dordt in Stoom: 3 dagen feest

14 mei 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

5x lekker lunchen in hartje stad

10 mei 2024
Uitgelichte afbeelding reel Si Barone en Strada del Vino
Eten & Drinken
Vanaf het water
Video's

Rondvaart met Si Barone & Strada del Vino

07 mei 2024
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Evenementenseizoen van start!

01 mei 2024