Strandje Merwelanden Biesbosch Dordrecht (3)
Inspiratie & tips

Op vakantie in Dordrecht!

Zie je op tegen lange autoritten, inclusief wagenziekte, of ingewikkelde en dure vliegreizen? Blijf gewoon lekker thuis, voor een ultiem vakantiegevoel hoef je Dordrecht namelijk helemaal niet uit! Lekker buiten bezig zijn in een relaxte sfeer en dat vlakbij huis. Wat willen we nog meer deze zomer?

Op deze verrassende Dordtse plekjes krijg je een op en top vakantiegevoel.

Slapen in een huisje van karton

Wil je een keer overnachten in een duurzaam tiny house op één van de mooiste plekjes in de Biesbosch? Boek dan één van de vier originele Wikkelhouses die staan op de camping van Stayokay. Ieder huisje heeft een eigen toilet en douche, een klein keukentje en biedt ruimte voor vier personen. Drie van de vier huisjes staan direct aan het water. Wat de huisjes zo leuk maakt? “De cosy sfeer, de ligging midden in de natuur, het gemak van de voorzieningen van Stayokay in de buurt, de ontbijtmand iedere ochtend”, en zo kan Ramon Utterlijn, supervisor receptie bij Stayokay, best nog even door gaan. “Perfect, is wat ik het meest terug krijg van onze gasten. En mooi natuurlijk dat het duurzame huisjes zijn, gemaakt van gerecyclede materialen. Ze bestaan uit 21 lagen golfkarton, met daarom een laagje plastic en daaromheen een laagje hout. We zijn drie jaar geleden begonnen met één Wikkelhouse, maar het liep zo goed dat we er nu vier hebben en ze lopen super.  Om die reden zijn de Stayokays in Apeldoorn en Gorssel inmiddels ook gestart met Wikkelhouses.”

Bekijk Wikkelhouses
Wikkelhouse Stayokay Biesbosch Dordrecht (4)

Watersporten bij Board Academy

Op het terrein van Europarcs resort de Biesbosch aan de Rijksstraatweg zit ook Board Academy. Een vreemde onverwachte locatie? “Dat horen we vaker”, lacht Chris de Bruine, één van de eigenaren van het watersportcentrum. “Maar voor watersport zitten we hier perfect. Je kunt hier letterlijk alle kanten op om een hele toffe actieve dag op het water te hebben. Je kunt bij ons o.a. wakeboarden, waterskiën, wakesurfen, funtuben en suppen. Heb je het nog niet eerder gedaan? Volg dan een les of doe mee aan een workshop of clinic. Combinaties van de verschillende watersporten kan natuurlijk ook, net als kinderfeestjes en groepsarrangementen. Onze SUP’s verhuren we in een rugzak zodat mensen zelf een locatie kunnen kiezen waar ze het gaan doen. De Biesbosch is daar natuurlijk geschikt voor, maar het kan in feite overal. We organiseren daarnaast ook diverse SUP-tours, zowel in de Biesbosch als in de Dordtse binnenstad. We hebben vrijstelling van de gemeente om met maximaal acht personen door de sfeervolle havens te suppen. Superleuk natuurlijk! We verwachten dat het net als vorig jaar weer een gezellig drukke zomer wordt. De trend om de eigen regio te ontdekken is gezet en dat is maar goed ook. Er is zoveel moois hier in de omgeving.”

Meer Board Academy
Board Academy watersport Europarcs Biesbosch Dordrecht (3)

Windsurfen met Windkracht

Lekker het water op bij het Spaarbekken. Windsurfvereniging Windkracht biedt niet alleen surfplezier, het is ook de relaxte behulpzame en gezellige sfeer die opvalt. “En dat is ook precies de bedoeling”, vertelt voorzitter Esther van Koten enthousiast. “Iedereen voelt zich hier welkom. De ongeveer 160 leden, maar ook de niet-leden. Als niet-leden een dagje willen komen surfen kunnen ze bij ons alles (pak, schoenen, zeil en plank) huren voor € 13,- voor een hele dag. Mensen met eigen spullen kopen voor € 5,- een dagpas. De leden hebben uiteraard onbeperkt toegang. Het is ook fijn dat we een eigen clubgebouw hebben met een douche waar je ook wat te drinken en versnaperingen kunt kopen. Het is bovendien een uitkomst als je bij regenachtig weer, weer lekker op wil warmen. Het Spaarbekken van Evides is de enige plek in Dordrecht waar je mag en kan windsurfen. Een heerlijke plek, maar het is natuurlijk ook geweldig om te doen. Het is een gezonde sport. Je bent bezig met de natuur en vervolgens vallen juist daardoor alle dagelijkse dingen van je af. Het is daarnaast leuk dat windsurfen geschikt is voor alle leeftijden. Vanaf 10 jaar kun je het leren, ons oudste lid is 88. Naast de surflessen, organiseren we ook regelmatig opstapdagen waarbij mensen een hele dag les krijgen in de beginselen van het windsurfen.” Windkracht is van 1 april tot 1 november op woensdag, vrijdag en in het weekend geopend.

Meer info Surfvereniging Windkracht
Windsurfen Spaarbekken Dordrecht (4)

Genieten op strandje Merwelanden

Hoezo naar Zandvoort of Scheveningen? Dordrecht heeft een eigen magnifieke plage in de Merwelanden. Heerlijk genieten van zon, zand, water en buitenlucht. Er zijn speeltoestellen voor kinderen en restaurant De Merwelanden met een mooi ruim terras aan het water voor een hapje en drankje. Je kunt er ook heen om een ijsje of patatje te halen. Ben je even klaar met bakken? Loop dan de Biesbosch in met haar eindeloze wandelpaden, sportveldjes en mooie plekjes om te picknicken of om te genieten van een zomerse barbecue. Dit laatste kan overigens ook prima op de dagcamping of op het grote grasveld achter Sterrenwacht Mercurius.

Strandje Merwelanden, dagcamping en Sterrenwacht Mercurius zijn te vinden aan het einde van de Baanhoekweg.

Strandje Merwelanden Biesbosch Dordrecht (3)

Picknicken in de Nieuwe Dordtse Biesbosch: haal wat lekkers bij het Oogstpark

De Nieuwe Dordtse Biesbosch heeft een uitgebreid wandel- en fietsenpadennetwerk. Een geweldig natuurgebied om op een zomerse dag naartoe te gaan voor een mooie tocht en een gezellige picknick. Als je dan toch in dit mooie gebied bent, vergeet dan niet om even het Oogstpark te bezoeken voor een drankje met wat lekkers to go. De lekkernijen zijn afhankelijk van de oogst op dat moment, alles in het Oogstpark is biologisch. Een voorbeeld van zo’n origineel klein gerecht to go is de boerenkwark met aardbeien en rabarbercompote. De seizoensgebondenheid komt ook terug bij de producten die ze op kleine schaal verkopen. Denk aan marmelades, kruidentheemelanges en allerlei andere verse producten. De relaxte sfeer maakt dat je heerlijk tot rust komt in dit intieme park bij de Oude Veerweg, naast P2 van de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Het is er bovendien leuk en leerzaam voor kinderen. Deze zomer is dit onverwachte plukparadijs voor de derde keer open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur. In de zomervakantie komt de woensdag hier nog bij. In juli en augustus staan ook de bloemen volop in bloei en kunnen bezoekers voor slechts € 7,50 de prachtigste boeketten zelf samenstellen. Alle inkomsten van het Oogstpark gaan naar het onderhoud van het terrein.

Meer Oogstpark
Oogstpark fruit to go Nieuwe Dordtse Biesbosch Dordrecht

Meer ideeën voor hét ultieme vakantiegevoel in Dordrecht

Dordrecht vanaf het water - Dordt vlogt
Vanaf het water
Vlogs

Dordrecht vanaf het water

18 maart 2021
Ecolodge Zuileshoeve Biesbosch Dordrecht
Blogs
Natuur
Overnachten

Natuurlijk wegdromen in de Ecolodge

04 mei 2021
Miniatuur Dordt Vlogt Dordtse Picknick spots Dordrecht
Eten & Drinken
Vlogs

Dordtse picknick plekken

25 juni 2021
De Remise ijs Dordrecht Kinderfeestje
Blogs
Eten & Drinken
Kids

IJs, ijs en nog eens ijs

10 juni 2023
BBQ boot dordrecht
Blogs
Vanaf het water

BBQ-boot Dordrecht

01 februari 2021
Toerist in eigen stad - dordt vlogt - Dordrecht
Cultuur
Natuur
Vlogs

Toerist in eigen stad

02 augustus 2018