JUMBOTRON herfst wandelen centrum Hofstraat Dordrecht
Inspiratie & tips

Weekendje Dordrecht

Een weekend lang genieten van prachtige herfstkleuren, meer dan 1000 monumenten, knusse koffietentjes, een historische binnenstad én natuur van Nationaal Park de Biesbosch. Neem de tijd en ontdek Dordrecht op jouw manier.

Vrijdagavond

Je komt aan in het knusse hotel Stadshotel Steegoversloot. Hier geniet je van monumentaal overnachten in hartje stad. Het is een echte verborgen parel waar je je meteen thuis zult voelen. 

Stadshotel Steegoversloot hotel Dordrecht-2

Zaterdagochtend

Start de dag met een heerlijk ontbijt in Stadshotel Steegoversloot. Na een goed ontbijt en heerlijke koffie ben je klaar voor de dag. Op naar het Huis van Gijn! Hier staat de tijd al ruim een eeuw stil. Het museum, is zoals de naam al doet vermoeden, het voormalige woonhuis van Dordtse verzamelaar Simon van Gijn. Waan je even terug in de tijd in dit prachtige pand. Extra leuk: het project ‘huisgeluiden’: door middel van een geluidsinstallatie en speciale wandelroute, keren de huisgeluiden voor even terug in het huis. Dit maakt de beleving nog specialer!

Museum Huis van Gijn Dordrecht

Zaterdagmiddag

Na een ochtend in het museum is het eerst tijd voor een lekkere lunch bij NO. 38 City Bakery Café. Een ideale plek om je even terug te trekken en te genieten van verse desembrood sandwiches. Naast vers gemalen Spaanse koffie zijn er ook gezonde sapjes en heerlijke theesoorten te krijgen. 

Tijd om de stad in te gaan! Ontdek unieke boetiekjes en gezellige kunstgaleries. Ook is er genoeg voor het interieur te vinden. Stap eens binnen bij Bluebirds in the Backyard, Jets Favs en No. 28. Met de leukste nieuwe vondsten bij je, neem je een kop koffie met wat lekkers bij de Stadsbranderij

 

No.38 City Bakery Cafe - lunch - koffie en gebak - Dordrecht - Nieuwstraat

Zaterdagavond

Zaterdagavond geniet je van een heerlijk diner bij Bistro la Bohème. De keuken van Bistro La Bohème kenmerkt zich door klassieke en moderne gerechten met een uitstekende balans tussen zowel vis- en vleesgerechten als vegetarische en veganistische gerechten. Zo is er voor iedereen wel iets smakelijks te vinden op de kaart. Na het diner is het tijd voor cultuur en loop je naar Kunstmin voor een mooie voorstelling. Na de voorstelling drink je nog wat bij het Magazijn en daarna ga je terug naar Stadshotel Steegoversloot.

Bistro La Boheme Dordrecht

Zondagochtend

Zondagochtend loop je naar VVV Dordrecht, waar je fietsen hebt gehuurd. Je gaat op pad naar Nationaal Park de Biesbosch en verwondert je over de prachtige herfstkleuren. De natuur varieert van bos naar weides naar waterplassen. Je volgt geen route maar je gevoel en komt zo op de mooiste plekjes terecht. Je sluit af bij het Biesboschcentrum Dordrecht en gaat terug naar de binnenstad.

Nationaal Park de Biesbosch herfst natuur hond Dordrecht

Zondagmiddag: Kunstrondje Dordt

Als je op de 1e zondag van de maand in Dordrecht bent, loop dan het Kunstrondje Dordt. Dit is een wandeling langs galeries, kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten en musea. Hier zijn alle deelnemers en een plattegrond te vinden, maar de gratis brochure is ook verkrijgbaar bij de winkels zelf en de VVV. 

Na een heerlijk herfstig weekend in Dordrecht is het tijd om weer naar huis te gaan, met een schatkist vol herinneringen. 

Ontdek meer Dordrecht

De Stroper Wijnbrug wandelen herfst koffie to-go Dordrecht
Blogs
Ontdek

Dordrecht ontdekken in de ochtend

24 september 2022
Stadhuis wandelen herfst Grotekerksbuurt Dordrecht (1)
Blogs
Ontdek

Dordrecht ontdekken in de middag

20 september 2022
Groothoofd Jongepier Damiatebrug Wolwevershaven herfst havens Dordrecht
Blogs
Ontdek

Dordrecht ontdekken in de avond

26 september 2022
Fotograferen foto Grote Kerk Pelserbrug Dordrecht
Stadswandeling

Schatten van Dordrecht

20 Locaties