Rondvaart Barone Havens

5 x originele dingen doen

Hoe plan je je citytrip in Dordrecht? Houd je van een beetje avontuur en ga je graag een beetje buiten de gebaande paden? Ontdek de meest originele dingen om te doen in Dordrecht!

Bekijk alles voor je citytrip

1. Met DRIJF de Biesbosch in

DRIJF Dordrecht neemt je mee op wateravontuur in Dordrecht. Een eiland kun je natuurlijk niet beter beleven dan vanaf het water. Zo kun je bijvoorbeeld op stap met een gezellige borrelboot en vaar je over de havens en de grote rivier. Aan boord zijn koude drankjes en er zijn heerlijke arrangementen te boeken. Ook een uitstapje naar Nationaal park de Biesbosch is mogelijk. In deze prachtige natuur bevindt zich ook een verhuur locatie van kano’s en SUP’s. Het avontuur begint meteen aan de prachtige kreekjes! Leg aan bij een eilandje om te picknicken of relaxen. Elk wateravontuur is uniek!

DRIJF Dordrecht sup Biesbosch

2. Huur een E-chopper

Ontdek en beleef historisch Dordrecht op een E-chopper en proef de lokale sfeer. Op een ontspannen manier leer je de meest bijzondere plekken van de stad en haar omgeving.

De stoere en duurzame elektrische scooters zijn makkelijk te besturen en licht in gewicht. Ze hebben een actieradius van max 55 km voor een hele dag. Er is geen helmverplichting, maar je moet wel in bezit zijn van een autorijbewijs.

Je kunt de E-Scooter huren voor een halve of hele dag, een heel weekend is ook mogelijk. Dé ideale manier om veel van Dordrecht te zien tijdens je citytrip!

E-chopper groepen activiteiten Dordrecht

Geniet meer in Dordrecht

natuur - varen

5 x natuur

Otto e Mezzo - Terras - Vismarkt - Nieuwe Haven

Top 5 lunchen

Leukste bezienswaardigheden

Wikkelhuisje - Stayokay - Dordrecht - overnachten - duurzaam

De leukste slaapadresjes

Grotekerksbuurt Stadhuis monumenten Dordrecht

Bijzondere plekjes

3. Outside escape game

Zet je hersenen aan het werk en beleef Dordrecht als één grote escape room. Download de “save the city app” en reis door de tijd. Met de app leer je op verschillende locaties meer over de geschiedenis van Dordrecht en de eeuwige strijd met water. Dit gaat zelfs terug tot de Sint Elisabethsvloed in 1421 waardoor de Biesbosch in ontstaan, maar ook aan de toekomst wordt gedacht. Red jij samen met Elisabeth Dordrecht van een overstroming?

Download hier de app gratis en je kunt meteen op pad!

Groepsuitje - Citygame - Dordrecht

4. Boulderen

Doe een middagje actief en ga lekker boulderen! Boulder binnen of buiten bij sportcentrum Pentagon. Het is een vorm van klimmen waarbij het niet gaat om de hoogtemeters maar om oplossingsgericht klimmen. In deze grepentempel is er ruim 300m2 aan boulderwanden en er zijn ruim 80 boulders, van 3 tot 7B. Wie is het snelst, slimst, soepelst en meest vindingrijk? Ontdek het snel en kijk hier voor meer info. Kijk hier voor meer info.

Mountain Network kinderen actief klimmuur klimmen Dordrecht

5. Bevers spotten

Één van de beste plekken om bevers te spotten is in Nationaal Park de Biesbosch, hier leven er wel 100! De grootste kans om de bevers te spotten heb je in de ochtend of avond, als het een beetje donker is. Als je afgeknaagde boomstammen en burchten ziet, weet je dat een bever niet ver weg kan zijn. Een speciale bevertocht, ook wel een fluistertocht, is dé manier om de Biesboschbewoners te spotten, doe deze wandelend, per boot of met een kano. Stap bijvoorbeeld op een open fluisterboot en vaar in de schemering door de Biesbosch. Kijk hier voor meer info.

herfstbevertocht Biesbosch Dordrecht

Ontdek meer in Dordrecht

Het Magazijn Winkel

Vintage winkels

Bistro La Bohème - Dordrecht - Steegoversloot - terras - restaurant

5 x uit eten

Groothoofd drierivierenpunt herfst havens water Dordrecht

Meest fotogenieke plekjes

Food hotspots

Winkelen Visstraat de Crimp Gulden Os

Weekendje weg