Rondvaart Barone Havens

5 x originele dingen doen

Hoe plan je je citytrip in Dordrecht? Houd je van een beetje avontuur en ga je graag een beetje buiten de gebaande paden? Ontdek de meest originele dingen om te doen in Dordrecht!

Bekijk alles voor je citytrip

1. Met DRIJF de Biesbosch in

Met de één van de drie sloepen van DRIJF Dordrecht vaar je door de prachtige historische binnenstad en/of de Dordtse Biesbosch. Je vaart door de (historische) havens of over de grote rivier. Langs het Stadhuis en de Grote Kerk. Of richting het Groothoofd, met uitzicht op de stadspoort. Hoe dichter bij Dordt, hoe mooier het wordt! Aan boord is het vooral GENIETEN! De ruime en comfortabele sloepen hebben hoge rugleuningen, lekkere kussens en zijn voorzien van gekoelde (alcoholische) drankjes. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden voor eten aan boord en diverse arrangementen.

Daarnaast verzorgt DRIJF Dordrecht diverse citygames in de binnenstad en op de locatie Stayokay in de Biesbosch kun je  een kano, kayak of SUP huren. Ervaar de rust en natuur van Nationaal Park De Biesbosch vanaf het water. Leg aan bij één van de eilandjes om te picknicken of relaxen. Vaar een van de leuke routes of ga zelf op ontdekkingstocht!

DRIJF Dordrecht sup Biesbosch

2. Huur een E-chopper

Ontdek en beleef historisch Dordrecht op een E-chopper en proef de lokale sfeer. Op een ontspannen manier leer je de meest bijzondere plekken van de stad en haar omgeving.

De stoere en duurzame elektrische scooters zijn makkelijk te besturen en licht in gewicht. Ze hebben een actieradius van max 55 km voor een hele dag. Er is geen helmverplichting, maar je moet wel in bezit zijn van een autorijbewijs. De E-choppers zijn eventueel uit te breiden met aanvullende opties zoals een kinderzitje of snack pack.

Je kunt de E-Scooter huren voor een halve of hele dag, een heel weekend is ook mogelijk.

E-chopper groepen activiteiten Dordrecht

Geniet meer in Dordrecht

natuur - varen

5 x natuur

Otto e Mezzo - Terras

Top 5 lunchen

Foto ferdy francis - Licht op Dordrecht

Leukste bezienswaardigheden

Wikkelhuisje - Stayokay - Dordrecht - overnachten - duurzaam

De leukste slaapadresjes

Bijzondere plekjes

3. Outside escape game

Met savethecity.app beleef je Dordrecht als één grote escape room. Met je mobiel in de hand beleef je een spannend avontuur waarbij je door de tijd reist. Op verschillende locaties leer je meer over de geschiedenis van Dordrecht en haar eeuwige strijd met het water: vanaf de Sint Elisabethsvloed tot in de toekomst. Elisabeth neemt je bij de hand op je zoektocht. Maar we hebben jou nodig om de mysteries op te lossen. Kun jij samen met Elisabeth en je vrienden Dordrecht behoeden voor een nieuwe overstroming?

Download hier de app gratis en je kunt meteen op pad!

Groepsuitje - Citygame - Dordrecht

4. Boulderen

Boulder binnen of buiten bij sportcentrum Pentagon. Op 10 oktober 2020 hebben ze een compleet nieuwe grepentempel voor de Drechtsteden geopend achter het klimcentrum. Ruim 300m2 aan boulderwanden en ruim 80 boulders staan voor je klaar variërend van 3 tot 7B! De circuits worden met regelmaat vervangen. Kijk hier voor meer info.

Mountain Network kinderen actief klimmuur klimmen Dordrecht

5. Bevers spotten

Er leven wel 100 bevers in de Biesbosch. Ontdek deze Biesboschbewoners en hun huizen door een speciale bevertocht te maken. Dit is een fluitertocht en  kan met een boot, te voet of kanoënd. Stap bijvoorbeeld aan boord van de open fluisterboot en vaar in de schemering door de Biesbosch. Kijk goed om je heen, misschien heb je wel een ontmoeting met een bever! De gids vertelt tijdens de vaartocht van alles over deze grote knaagdieren en onderweg ga je even van boord voor een korte wandeling op zoek naar beversporen. Het kan wat fris zijn in de avond, warme kleding wordt dan ook aanbevolen. Aan boord krijg je een kop warme chocolademelk met een beverkoek. Kijk hier voor meer info.

herfstbevertocht Biesbosch Dordrecht

Ontdek meer in Dordrecht

Het Magazijn Winkel

Vintage winkels

Bistro La Bohème - Dordrecht - Steegoversloot - terras - restaurant

5 x uit eten

Monument-Groothoofd

Meest fotogenieke plekjes

Food hotspots

Winkelen Visstraat de Crimp Gulden Os

Weekendje weg