natuur - varen

5 x natuur in Dordrecht

Geniet van volop groen in en rondom Dordrecht! Vanuit de historische binnenstad vaar je zo naar het prachtige Nationaal Park de Biesbosch.

Bekijk alles voor je citytrip

1. Nationaal Park de Biesbosch

Bezoek Nationaal Park de Biesbosch voor een unieke natuurbeleving, het is één van de weinige zoetwater getijdegebieden in Europa. Dit avontuurlijke doolhof van rivieren, waterbekkens en wilgenbossen ligt op 5 km afstand van de binnenstad van Dordrecht. De rivier de Nieuwe Merwede doorkruist het natuurgebied waardoor een deel van het nationaal park op het Eiland van Dordrecht ligt en een deel in Noord-Brabant. Ontdek deze ruige natuur per fluisterboot, kano, sup of te voet. Spot de vele vogels, vissen en misschien zie je wel een bever!

natuur - varen

2. Wantijpark

In dit park zijn de overblijfselen van het militaire oefenterrein te zien. Ook is er een afgezette dierenweide met allerlei soorten dieren: geiten, schapen, ganzen en verschillende soorten eenden. Voor de sportievelingen zijn er ook verschillende atletiektoestellen. Het park is ontworpen in de Engelse landschapstijl. Dit is terug te zien in de kronkelende paadjes, natuurlijke vormen van de vijvers en de afwisseling van bomen en gras.

Dordtse Feesten Wantijpark

Ontdek meer in Dordrecht

Otto e Mezzo - Terras

Top 5 lunchen

Wikkelhuisje - Stayokay - Dordrecht - overnachten - duurzaam

De leukste slaapadresjes

Het Magazijn Winkel

Vintage winkels

Rondvaart Barone Havens

5 x originele dingen doen

Food hotspots

3. Nieuwe Dordtse Biesbosch

De Nieuwe Dordtse Biesbosch is een nieuw, gevarieerd natuur- en recreatiegebied dicht bij de stad Dordrecht. Het gebied ontwikkelt zicht tot een Biesboschachtig landschap met een duurzaam, robuust watersysteem als basis. De natuur- en recreatiehectares lopen in elkaar over en versterken elkaar. Tot voor enkele jaren geleden was dit helemaal landbouwgebied. Nu heeft het een duurzaam en veerkrachtig watersysteem en vormt het een buffer tussen Nationaal Park De Biesbosch en de stad Dordrecht. Je kunt er volop fietsen en wandelen.

Biesbosch - natuur -wandelroute - fietsen

4. Weizigtpark

Het Weizigtpark is de ideale plek om even aan de drukte van de binnenstad te ontsnappen. De mooie paadjes, fonteinen en bijzondere bomen maken dit park speciaal. Het Duurzaamheidscentrum Weizigt in het (voormalige) koetshuis ligt in het park. Je kunt er de stadsboerderij, tuinen, klimaatkas, aquarama en bijenstal bezoeken.

Weizigtpark Dordrecht buitenlocaties

5. Park Merwestein

Park Merwestein is het oudste stadspark van Dordrecht. Omdat het park zo oud is, zijn er ook veel oude bomen te vinden. Er is een dierenweide met een groep damherten. Het is een uniek park met grote grasvelden (ideaal voor een picknick!), veel bomen, kronkelende paden en water.

Park Merwestein - Dordrecht

Ook in Dordrecht

Bijzondere plekjes

Monument-Groothoofd

Meest fotogenieke plekjes

Bistro La Bohème - Dordrecht - Steegoversloot - terras - restaurant

5 x uit eten

Winkelen Visstraat de Crimp Gulden Os

Weekendje weg

Foto ferdy francis - Licht op Dordrecht

Leukste bezienswaardigheden