Otto e Mezzo - Terras - Vismarkt - Nieuwe Haven

4 x lunchen

Zonnige terrassen, prachtige binnentuinen, knusse eetkamers en ambachtelijke bakkerijen. Ontdek de leukste lunchspots van Dordrecht. Lees verder en geniet van een heerlijke lunch bij een van onze favorieten.

Bekijk alles voor je citytrip

1. Coffeelicious

Je herkent het misschien… je loopt door de stad en wilt ergens gezellig kunnen zitten waar het warm is. Waar de verse broodjes nog in de oven zitten, de Engelse scones daadwerkelijk echte scones zijn, geserveerd met clotted cream en niet met slagroom. Dit kan, bij Coffeelicious! Daarbij wil je een heerlijk kopje thee, iets speciaals, in plaats van dat standaard theezakje van thuis. Of je verlangt naar een goede kop koffie, niet bitter maar zoet zoals het hoort. Dan besef je dat je zo een lunchroom mist. Laat je bij Coffeelicious gastvrij ontvangen en geniet van een heerlijk ontbijtje, lunch of gewoon een espresso met een brownie speciaal gemaakt door chefkok Joan Buitenhuis.

Bekijk in Maps
Valentijn Doe Dordrecht Kado Coffeelicious

2. Piacere Italiano

Piacere Italiano ligt aan de rand het centrum. Verse en smaakvolle gerechten is het uitgangspunt en dit proberen ze zoveel mogelijk terug te laten komen in alle gerechten. Dagelijks worden producten vers gemaakt die altijd worden beoordeeld op kwaliteit. Soms rechtstreeks uit Italië en soms via tussenpersonen. Voor de lunch worden er elke dag verse Focaccia broodjes gemaakt die belegd kunnen worden met diverse Italiaanse vleeswaren. Na 17.00 uur gaat de oven aan en worden er heerlijke Italiaanse pizza’s gebakken.

Bekijk in Maps
Piacere Italiano

Beleef meer in Dordrecht

Winkelen Visstraat de Crimp Gulden Os

Weekendje weg

Groothoofd drierivierenpunt herfst havens water Dordrecht

Meest fotogenieke plekjes

Grotekerksbuurt Stadhuis monumenten Dordrecht

Bijzondere plekjes

Food hotspots

Stadsbrasserie de Witt eten drinken horeca lunchen centrum Dordrecht (1)

5 x uit eten

3. Villa Augustus

Midden in de groentetuin, gevestigd in het voormalige pompgebouw, ligt het restaurant van Villa Augustus. De hele dag geopend, zeven dagen per week, met ruimte voor 200 gasten. Het restaurant is hét ideaal van tuinman en kok: van het vroege voorjaar tot diep in de winter is in de tuin het Nederlandse seizoen zichtbaar en oogstbaar. Inspirerend voor beiden. Alle groenten, fruit en kruiden gaan direct na oogst naar de koks. Vanuit de open keuken, het hart van het restaurant, maken zij dat zo lekker (en mooi) mogelijk klaar. Op de menukaart staat een beperkt aantal gerechten, waarvan er iedere twee maanden enkele veranderen. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met biologische of op anderszins goede manier geproduceerde producten. Het liefst uit de directe omgeving, maar mooie ingrediënten elders uit Europa behoren eventueel ook tot de mogelijkheden.

Bekijk in Maps
Markt-verkoop producten - Villa Augustus

4. NO. 38 Bakery Café

Bij NO.38 City Bakery Café ben je welkom om te genieten van een lekkere kop koffie met huisgemaakt gebak of een verse sandwich van desembrood. Het is de ideale plek aan het Statenplein om een bezoek aan de wekelijkse markt af te sluiten, om af te spreken met vrienden voor een lunch, of om te werken tussen twee afspraken door.

Ook voor een ontbijtje kun je terecht bij NO.38, het is vanaf 9.00 uur geopend. Voor de namiddag staan er een aantal lekkere borrelhapjes en wijntjes op de kaart. Heb je wat minder tijd? Neem dan een koffie, sandwich of smoothie mee to-go. Voor thuis is het overheerlijke versgebakken desembrood en huisgemaakt gebak ook te koop aan de toonbank.

Bekijk in Maps

 

No.38 City Bakery Cafe - lunch - koffie en gebak - Dordrecht - Nieuwstraat

Ontdek meer in Dordrecht

Rondvaart Barone Havens

5 x originele dingen doen

Wikkelhuisje - Stayokay - Dordrecht - overnachten - duurzaam

De leukste slaapadresjes

natuur - varen

5 x natuur

Het Magazijn Winkel

Vintage winkels

Leukste bezienswaardigheden