Winkelen Visstraat de Crimp Gulden Os

Weekendje weg

Op zoek naar een verrassende stedentrip in eigen land? Dordrecht is een prachtige historische stad aan het water met knusse winkelstraatjes, pittoreske havens, cultuur én natuur.

Bekijk alles voor je citytrip

Varen met Si Barone

Si Barone: enthousiaste, gastvrije en gepassioneerde Dordtenaren die Dordrecht graag van haar mooiste kant willen laten zien; vanaf het water! Team Si Barone, is heel erg trots op haar mooie stad Dordrecht. Met klassieke houten boten verzorgen zij rondvaarten, watertaxi-diensten en arrangementen in Dordrecht en omstreken.

Elke rondvaart is anders en op maat gemaakt, dit maakt het voor de schippers bijzonder leuk om te doen! Dordrecht is, zoals veel mensen al hebben ervaren, het mooist vanaf het water. Si Barone laat je graag de historische havens en plekjes zien die anders verborgen blijven. Denk aan de vele bruggen, donkere doorkijkjes en mooie pakhuizen die de stad rijk is. Heb je speciale wensen?

Si Barone verzorgt diverse mooie rondvaarten en arrangementen op maat, niets is onmogelijk.

Voorstraathaven Si Barone rondvaartboot historische havens Dordrecht

Suppen door de binnenstad

Ga met ons mee en verken Dordrecht. Tijdens deze tour zullen we door de wateren van de binnenstad van Dordrecht gaan suppen. Dit is een unieke manier om de Dordtse binnenstad te verkennen.

De tour is zo’n 2 km lang en start in de havens en leid je door de binnenstad waar we onder diverse gebouwen en terrassen door zullen suppen. We sluiten af ter hoogte van de grote kerk.

Tijdens de tour passeren we unieke Dordtse locaties en moeten we af en toe even op de knieën om onder diverse bruggen door te kunnen varen. Kortom: wil je Dordrecht eens verkennen of vanuit een andere kant bekijken? SUP dan met ons mee en beleef een unieke ervaring in Dordrecht.

Suppen paddleboarden actief Voorstraathaven centrum Dordrecht

Proeverij bij Rutte

Aan de Vriesestraat in Dordrecht worden zo’n 55 verschillende distillaten vervaardigd. De bekendste daarvan zijn bij vrijwel alle slijters en groothandels in heel Nederland verkrijgbaar. In de winkel zijn jenevers, paradijswijn, eau-de-vies en allerlei andere distillaten van de eeuwenoude distilleerderij Rutte te Dordrecht verkrijgbaar. De distillateurs van Rutte maken gebruik van enkel natuurlijke ingrediënten zoals graan, kruiden, noten en vers fruit als smaakmakers.

Op de begane grond bevindt zich verder de historische winkel waar alle gestookte distillaten te koop zijn. Daarboven bevindt zich de Proef kamer waar proeverijen en workshops gegeven worden. Geniet van een heerlijke proeverij bij Rutte!

Proeverij Rutte

Beleef meer in Dordrecht

Otto e Mezzo - Terras - Vismarkt - Nieuwe Haven

5 x lunchen

Het Magazijn Winkel

Vintage winkels

Groothoofd drierivierenpunt herfst havens water Dordrecht

Meest fotogenieke plekjes

Wikkelhuisje - Stayokay - Dordrecht - overnachten - duurzaam

De leukste slaapadresjes

Rondvaart Barone Havens

5 x originele dingen doen

Beklim de Grote Kerk

De middeleeuwse Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk van Dordrecht is een gebouw met een rijk verleden, waarvan de oorsprong ligt in de 11e eeuw. Niet alleen de imposante architectuur van de buitenkant van de kerk, maar ook de in het gebouw aanwezige monumenten, kapellen en de koorbanken, maken het gebouw tot het belangrijkste monument van Dordrecht. Het interieur van de kerk is zeker een bezoekje waard.
Opvallend is de scheve toren die volgens het ontwerp 108 meter hoog met een spits had moeten worden. Tijdens de bouw begon de toren scheef te zakken, waardoor de bouwmeester er al bij 65 meter mee stopte en de toren daardoor geen spits meer kreeg.
Durf je het aan? Het beklimmen van de 65 meter hoge toren met 275 treden? De toren heeft afwijkende openingstijden. Kijk op de website Grote Kerk voor uitgebreide bezoekersinformatie.

Dordtse vlag grote kerk

Nationaal Park de Biesbosch

Nationaal Park de Biesbosch biedt een unieke natuurbeleving als één van de weinige zoetwater getijdegebieden in Europa. Dit avontuurlijke doolhof van rivieren, waterbekkens en wilgenbossen ligt op 5 km afstand van de binnenstad van Dordrecht. De rivier de Nieuwe Merwede doorkruist het natuurgebied waardoor een deel van het nationaal park op het Eiland van Dordrecht ligt en een deel in Noord-Brabant. Ontdek deze ruige natuur per fluisterboot, kano, sup of te voet. Spot de vele vogels, vissen en misschien zie je wel een bever!

Nationaal Park de Biesbosch kano recreatie zomer Dordrecht

Wijngaard Bilderhof

Wijnmakerij met druiven van lokale wijngaarden waarmee lokale wijnen van Dordtse bodem gemaakt worden. Bij de Smaak van Bilderhof kun je:

  • een heerlijk wijntje inslaan om thuis rustig van te genieten;
  • rondkijken bij en de sfeer opsnuiven van een echte wijnboerderij;
  • je eerste stappen zetten als wijnboer.

Je beleeft het dankzij de wijnen, proeverijen, rondleidingen en het advies van Smaak van Bilderhof.

De Dordtse Bilderhof wijnen zijn in het centrum van Dordrecht o.a. verkrijgbaar bij Slijterij van Pelt, Distilleerderij Rutte en Wijnhuis No 167.

Bilderhof Wijnen Smaak Dordtsche Bubbels Dordrecht

Wandelen

Dordrecht is prachtig met al haar monumenten, historische binnenstad en bijzondere winkels. Het eiland van Dordrecht is echt een eiland om te wandelen. Maak eens een wandeling door Dordrecht met je smartphone in de hand. In de izi-Travel app vind je diverse routes door de binnenstad van Dordrecht. Al wandelend krijg je onderweg (gesproken) informatie en foto’s van de bezienswaardigheden.

wandelen - historie - wandelroute - Dordrecht

Geniet meer in Dordrecht

natuur - varen

5 x natuur

Grotekerksbuurt Stadhuis monumenten Dordrecht

Bijzondere plekjes

Food hotspots

Leukste bezienswaardigheden

Bistro La Bohème - Dordrecht - Steegoversloot - terras - restaurant

5 x uit eten