Bijzondere plekjes

Dordrecht is de oudste stad van Holland en heeft een prachtige historische binnenstad met vele verborgen parels. Ontdek de meest bijzondere plekjes die Dordrecht rijk is.

Bekijk alles voor je citytrip

1. Bluebirds in the Backyard

De winkel en speelplek zijn open en hier kun je o.a. to go drinks & sweets afnemen in het restaurant. Bluebirds is een uniek concept in een prachtig monument op de Wijnstraat. Je komt hier om ontspannen te eten en te drinken, te winkelen, kinderen te laten spelen, te vergaderen, feest te vieren, te trouwen, te ontmoeten, en rond te dwalen in het monument over twee etages en zoveel meer.

In de zomer kun je zelfs te genieten op het terras in de stiltetuin achter het gebouw voorbij de kweektuin. Kom gezellig eten en drinken in een ongedwongen sfeer in het restaurant/lunchroom. Geniet van all-day breakfast, lunch en zoetigheden gecombineerd met een overheerlijke drankenkaart. Gerechten worden geserveerd met zoveel mogelijk duurzame, lokale en biologische ingrediënten. Ook een high-tea behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Bekijk in Maps
Bluebirds in the Backyard Dordrecht Restaurant

2. Oogstpark

In het Oogstpark ben je van harte welkom om tot rust te komen en te kijken naar wat groeit en bloeit in het park. Elk seizoen heeft zijn eigen karakter: in de zomer kun je zelf je eigen boeket bloemen plukken en in het najaar appels, noten of bessen. Dit kan allemaal onder het genot van een heerlijk hapje met drankje op het terras of zittend op een van de picknickbanken die het Oogstpark rijk is.

Op de krijtborden binnen en buiten het restaurant staan de wisselende gerechten die geserveerd worden die dag. Het is een klein menu dat gemaakt wordt met de oogst als uitgangspunt. Ook vind je er een klein assortiment van oogstdelicatessen. Dit zijn onder anderen siropen, oliën, kruidenzout en suikers die gemaakt worden van de overschotten oogst die uit de kassen en tuin komt. In de pluktuin kun je je eigen bosje bloemen knippen. Verder verkoop van zelfgekweekte kruiden, groenten fruit en diverse plantjes.

Bekijk in Maps
Oogstpark bloemen Nieuwe Dordtse Biesbosch Dordrecht

Ontdek meer

Bistro La Bohème - Dordrecht - Steegoversloot - terras - restaurant

5 x uit eten

Winkelen Visstraat de Crimp Gulden Os

Weekendje weg

Monument-Groothoofd

Meest fotogenieke plekjes

Wikkelhuisje - Stayokay - Dordrecht - overnachten - duurzaam

De leukste slaapadresjes

Rondvaart Barone Havens

5 x originele dingen doen

3. Fluitekruid

Huiskamercafé voor o.a. koffie met gebak, broodjes en pilsje, met een zonnig terras aan de rivier. Een thuisgevoel is gegarandeerd in dit gezellige kleinschalige huiskamercafé. Een plekje waar je geweest moet zijn!

Bekijk in Maps
Huiskamercafé Fluitekruid Dordrecht

4. Villa Augustus

Villa Augustus, watertoren en pompgebouw. Op de hoek van de Oranjelaan en de Noordendijk ligt het voormalig drinkwaterleidingterrein met daarop de Watertoren uit 1881-1883 en het uit 1942 daterende pompgebouw. In de Watertoren en het naastgelegen ketelhuis zijn hotelkamers en zalen gerealiseerd. In het teruggeplaatste oorspronkelijke torentje bevindt zich nu tevens een hotelkamer.

Middn in de groentetuin, gevestigd in het voormalige pompgebouw, ligt het restaurant van Villa Augustus. De hele dag geopend, zeven dagen per week, met ruimte voor 200 gasten.

Het restaurant is hét ideaal van tuinman en kok: van het vroege voorjaar tot diep in de winter is in de tuin het Nederlandse seizoen zichtbaar en oogstbaar. Inspirerend voor beiden. Alle groenten, fruit en kruiden gaan direct na oogst naar de koks. Vanuit de open keuken, het hart van het restaurant, maken zij dat zo lekker (en mooi) mogelijk klaar.

Op de menukaart staat een beperkt aantal gerechten, waarvan er iedere twee maanden enkele veranderen. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met biologische of op anderszins goede manier geproduceerde producten. Het liefst uit de directe omgeving, maar mooie ingrediënten elders uit Europa behoren eventueel ook tot de mogelijkheden.

Bekijk in Maps
Markt-verkoop producten - Villa Augustus

Geniet meer in Dordrecht

Food hotspots

Otto e Mezzo - Terras

Top 5 lunchen

natuur - varen

5 x natuur

Het Magazijn Winkel

Vintage winkels

Foto ferdy francis - Licht op Dordrecht

Leukste bezienswaardigheden