Grotekerksbuurt Stadhuis monumenten Dordrecht

Bijzondere plekjes

Dordrecht is de oudste stad van Holland en heeft een prachtige historische binnenstad met vele verborgen parels. Ontdek de meest bijzondere plekjes die Dordrecht rijk is.

Bekijk alles voor je citytrip

1. Bluebirds in the Backyard

Het eerste bijzondere plekje is een uniek concept in een prachtig monument: Bluebirds in the Backyard. Deze winkel en horeca gelegenheid in één is gevestigd aan de Wijnstraat. Je komt hier om ontspannen te eten en te drinken, te winkelen, kinderen te laten spelen, te vergaderen, feest te vieren, te trouwen, te ontmoeten, en rond te dwalen in het monument over twee etages en zoveel meer.

In de zomer kun je zelfs te genieten op het terras in de stiltetuin achter het gebouw voorbij de kweektuin. Kom gezellig eten en drinken in een ongedwongen sfeer in het restaurant/lunchroom. Geniet van all-day breakfast, lunch, high teas, en zoetigheden gecombineerd met een overheerlijke drankenkaart. Extra leuk: gerechten worden geserveerd met zoveel mogelijk duurzame, lokale en biologische ingrediënten. 

Bekijk in Maps
Bluebirds in the Backyard Dordrecht Restaurant

2. Oogstpark

Het volgende bijzondere plekje is er een om echt tot rust te komen: het Oogstpark. Elk seizoen weer verrassend mooi door alles wat er groeit en bloeit in het park. In de zomer kun je zelfs je eigen boeket bloemen plukken in de pluktuin (tip!) en in het najaar appels, noten of bessen. Rust tussendoor heerlijk uit op het terras van het restaurant of neem zelf wat mee en geniet op een van de vele picknickbankjes in het park. 

Het restaurant serveert een klein menu met de oogst als uitgangspunt. Op de krijtborden lees je de gerechten die die dag geserveerd worden. Ook kun je er oogstdelicatessen kopen zoals siropen, oliën, kruidenzout en suikers die gemaakt worden van overschotten van de oogst. Nog meer mee naar huis? Shop dan zelfgekweekte groenten, fruit, kruiden en verschillende plantjes.

Bekijk in Maps
Oogstpark fruit to go Nieuwe Dordtse Biesbosch Dordrecht

Ontdek meer

Bistro La Bohème - Dordrecht - Steegoversloot - terras - restaurant

5 x uit eten

Winkelen Visstraat de Crimp Gulden Os

Weekendje weg

Groothoofd drierivierenpunt herfst havens water Dordrecht

Meest fotogenieke plekjes

Wikkelhuisje - Stayokay - Dordrecht - overnachten - duurzaam

De leukste slaapadresjes

Rondvaart Barone Havens

5 x originele dingen doen

3. Fluitekruid

Op deze idyllische locatie in de Biesbosch, waar vroeger de oude kapitein van de veerpont woonde,  geniet je van de heerlijkste verse vegetarische gerechten. Het knusse huiskamercafé heeft binnen knusse zitplekjes en buiten een gezellige tuin met mooie bloemen aan de rivier. Het is een populaire plek voor fietsers en wandelaars. Het is er kleinschalig, down to earth en gezellig. Dit zorgt ervoor dat veel zich hier thuis zullen voelen. Veel is huisgemaakt en alles heeft veel smaak. Kom even helemaal tot rust bij huiskamercafé Fluitekruid.

Bekijk in Maps
Huiskamercafé Fluitekruid Dordrecht

4. Villa Augustus

Villa Augustus is een unieke plek die je niet mag overslaan! Het is een hotel en restaurant, middenin een moestuin. De faciliteiten zijn gevestigd in bijzondere gebouwen, zo slaap je in de Watertoren, tuinkamers of drijvende kamers. Extra leuk: geen kamer is hetzelfde, altijd even bijzonder dus! Het restaurant is gevestigd in het voormalige pompgebouw. Hier kan je altijd terecht voor de lekkerste gerechten, vers en vaak ook van eigen oogst. In de grote tuin dwaal je tussen de moestuin, Italiaanse tuin en boomgaard. Leuk feitje: de tuin inspireert de keuken en vice versa. Om wat van deze speciale plek mee naar huis te nemen, moet je in de markt zijn. Hier koop je de lekkerste verse producten, boeken, unieke interieur items, kunstobjecten en nog veel meer.

Bekijk in Maps
Markt-verkoop producten - Villa Augustus

5. Smalste huis

Dit huis op de Voorstraat 265 is het smalste huis van Dordrecht. Het huis is slechts 280 centimeter breed en daarmee dus een bijzonder plekje in de stad. In dezelfde straat staat ook de opvolger: het huis op de Voorstraat 113 is acht centimeter breder. Je zou denken dat een smal huis niet zo opvalt maar juist door het contrast met de grote witte naastgelegen huizen valt deze (iets minder) verborgen parel op.

Bekijk in Maps

 

Smalte huis Dordrecht centrum

Geniet meer in Dordrecht

Food hotspots

Otto e Mezzo - Terras - Vismarkt - Nieuwe Haven

Top 5 lunchen

natuur - varen

5 x natuur

Het Magazijn Winkel

Vintage winkels

Leukste bezienswaardigheden