Wikkelhouse influencer Renske Borst InDordrecht overnachten
Inspiratie & tips

Volg de tips van vloggers en BN-ers!

Een prachtige historische binnenstad aan het water, leuke winkels, musea, gezellige terrassen en op een steenworp afstand Nationaal Park de Biesbosch. Dordrecht is ideaal voor een dagje uit en steeds meer bekende vloggers en influencers komen op uitnodiging van Dordrecht Marketing & Partners de stad ontdekken. Zo bezochten Nicolette van Dam en Bas Smit voor hun vakantieboek ‘Nederland heeft alles’ de leukste plekken in alle provincies. Uiteraard kwamen ze ook een kijkje in Dordrecht nemen.

Behalve het showbizzstel waren ook Renske Borst (www.renskeontdektdewereld.nl) en Lois en Naomi van Travander onlangs te gast. Zij delen op hun site www.travander.nl de best bewaarde geheimen in binnen- en buitenland. Deze avontuurlijke en ondernemende dames waren eveneens positief verrast over Dordt: een voor hen nieuwe parel in Nederland.

We nemen je graag mee langs de plekjes die zij in de stad ontdekten.

Het geheime loket

De Grote Kerk, met scheve toren en 275 treden, ontbreekt natuurlijk niet in een bezoek aan de binnenstad. De Wolwevershaven, de Damiatebrug, het Groothoofd, het Stadhuis, museum Huis van Gijn, het water en het uitzicht en Het Hof van Nederland zijn stuk voor stuk de moeite waard net als de vele horecagelegenheden en bijzondere winkels. Nicolette van Dam en Bas Smit maakten bovendien een tussenstop bij Distilleerderij Rutte en bezochten het Arend Maartenshof (een van de vele hofjes die Dordrecht rijk is). Bij het Hof deden ze nog een grappige ontdekking: het Geheime Loket, de trekautomaat aan de Hofstraat 3, van ontwerper Marije Vogelzang. Wat hier allemaal in zit? Loop er eens langs en laat je verrassen.

Let's move

Nicolette van Dam en Bas Smit deden een rondje op de fiets door de binnenstad. Ideaal natuurlijk om op deze manier verschillende plaatsen te bezoeken. Wil je wat sneller? Huur dan net als Naomi en Lois een comfortabele en stoere e-chopper. Deze zijn te huur bij Dordt-E. Een boottochtje mag natuurlijk niet ontbreken bij een bezoek aan ons eiland. Met de Italiaanse watertaxi van Si Barone vaar je in stijl door de havens en naar de Hollandse Biesbosch. Eenmaal in het Nationaal Park kun je je uitleven op allerlei fronten. Nicolette en Bas maakten een kanotocht, Lois en Naomi kozen ervoor om mee te doen met sup-yoga. Inderdaad, dat is yoga op een supboard. Uiteraard zijn er ook losse supboards te huur (bij DRIJF) voor een mooie dag op het water.

Travander Influencers Barone Dordrecht

(Té) gekke slaapplekken

Een dag is eigenlijk te weinig voor een stedentrip naar Dordrecht. Wat de leukste plek is om te overnachten? Daar weet Renske Borst met ruim 20.000 volgers op Instagram het antwoord op. Al jarenlang bezoekt ze de origineelste slaapplekken in Nederland en België. In oktober verschijnt haar derde boek met nieuwe (te) gekke slaapplekken in Nederland. Een van haar eerste bijzondere slaapplekken, staat ook in haar eerste boek, was het kartonnen Wikkelhouse bij Stayokay. “Supermooi zo vlakbij de stad maar middenin de Biesbosch. Lekker ontbijtje erbij. Ik heb het toen gecombineerd met een kanotocht. In mijn komende boek komt het nieuwe Stadshotel aan de Steegoversloot te staan. Dit is echt de kers op de taart met beneden de nieuwe bakkerij van Christa’s, de bananenplanten en het gezellige binnentuintje. De twaalf hotelkamers zijn prachtig ingericht, allemaal anders maar wel in één lijn met mooie kleuren en fijne retrosfeer. Echt een hippe aanwinst voor toeristen, maar ook voor Dordtenaren die even rustig een kop koffie willen drinken. Je bent er net even uit de drukte vlakbij het centrum.”

Renske Borst Influencer Stadshotel Steegoversloot overnachten Dordrecht

Net als de anderen kan Renske iedereen een bezoek aan Dordrecht aanbevelen. “Ik vond het zelfs zo leuk dat ik er zeven jaar geleden ben komen wonen.” Conclusie van Travander: hoeveel tijd je ook hebt om te spenderen in Dordrecht, een ding is zeker, you’ll love it.

Benieuwd naar nog meer tips voor uitgaansgelegenheden, winkels, horeca, wandelingen, fietstochten en activiteiten? Ga eens langs bij de VVV op de Spuiboulevard, ze hebben vele leuke wandel- en fietstochten.

VVV Dordrecht

TV-Kijktip Denkend aan Holland!

André van Duin en Janny van der Heijden meerden voor hun programma ‘Denkend aan Holland’ aan in Dordrecht en de Biesbosch. Ze maakten onder andere een tussenstop bij camping ’t Vissertje, brachten een bezoek aan de historische binnenstad en gingen op zoek naar bevers in Nationaal Park de Biesbosch. Heb je de aflevering gemist? Kijk ‘m dan hier terug!

‘Denken aan Holland’ in Dordrecht

 

Op zoek naar meer tips?

Stadswandeling VVV Dordrecht
Blogs
Natuur
Nieuws
Ontdek
Wandelen

Hé, wandel je mee?

19 augustus 2021
Overnachten
Vlogs

Dordt Vlogt: Overnachten in Dordrecht

12 augustus 2021
Ecolodge Zuileshoeve Biesbosch Dordrecht
Blogs
Natuur
Overnachten

Natuurlijk wegdromen in de Ecolodge

04 mei 2021
Dordrecht vanaf het water - Dordt vlogt
Vanaf het water
Vlogs

Dordrecht vanaf het water

18 maart 2021
Winkelen Vriesestraat Dordrecht
Blogs
Wandelen
Winkelen

Shoppingroutes in Dordrecht

02 februari 2021
Stadswandeling - Dagtochten Dordrecht
Blogs
VVV
Wandelen

Dordrecht ontdekken met een gids

01 februari 2021